crux Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Witam Przyszly tesciu kupil wczoraj kompa. Do wszystkich zainteresowanych i tych ktorzy walcza czasami z niewiedza rodzinna zostalo kupione taka konfiguracja. Aha w sklepie okazali sie przekonujacy w niektorych sprawach... niestety. Procesor: AMD Athlon 64 3000+ BOX (Socket 939) Winchester (Venice nie mieli, wersja BOX bo 3 lata gwary) Płyta głowna: Gigabyte GA-K8NF-9 nVidia nForce4 4x (Chcialem Asusa ale nie udalo sie niestety) Pamięć: DDR 2x 512MB Dual PC-400 GoodRam CL 3 (mam nadzieje ze pojda chociaz fsb 220) Grafika: Radeon X600 GigaByte 128 MB DVI + TV BOX (128-bit) (pamieci hynix 4ns, jako ze grac nie bede mial czasu to starczy) Dysk: Caviar 80GB SATA Obudowa: Nie wiem co to jest, ladna, pod prescotta ale zasilacz ... ATON??? Nagrywarka: LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4163B oraz odtwarzacz DVD (to sie nazywa wcisnac cos) W sumie wyszlo calkie dobrze. Szkoda ze nie ma plyty Asusa zamiast tego DVD. Z reszty jestem zadowolony. Szczegolnie z 1024MB RAM:) Pozdro for all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Boze to straszne mysle, ze powinienes zglosic ta sprawe to trybulay praw czlowieka w strasburgu ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Płyta głowna: Gigabyte GA-K8NF-9 nVidia nForce4 4x (Chcialem Asusa ale nie udalo sie niestety) W sumie wyszlo calkie dobrze. Szkoda ze nie ma plyty Asusa zamiast tego DVD. Wcale nie "niestety" i wcale nie "szkoda". Płyty Asusa to juz nie to samo co kiedys, a te pod socket 939 to juz w ogole porazka - obecnie najbardziej awaryjne mobo na rynku. Dobrze sie stalo, ze kupił tego Gigabyte'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Wcale nie "niestety" i wcale nie "szkoda". Płyty Asusa to juz nie to samo co kiedys, a te pod socket 939 to juz w ogole porazka - obecnie najbardziej awaryjne mobo na rynku. Dobrze sie stalo, ze kupił tego Gigabyte'a. 1453058[/snapback] Pierwsza taka opinia. Zawsze to pozytywna jak dla mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 ale Ci wsadzili grafe :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 I tak dobrze, ze nie "przeboj supermarketu" czyli FX5500 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 ale Ci wsadzili grafe :-P 1453740[/snapback] I tak dobrze, ze nie "przeboj supermarketu" czyli FX5500 ;) 1453756[/snapback] Chcialem wymienic na GF 6600 ale narzeczona nie zgadza sie... buu stwierdzila ze jak mam dolozyc 140zl do niepotrzebnej grafiki to i mam dolozyc do wesela... kobiety. W sumie ma troche racji ze i tak nie bede mial kiedy grac ale to zawsze ciekawiej posiadac 6600 a nie X600 :) Kiedys to na pewno pobawie sie choc na pewno nie tyle jak na studiach czy technikum :) Wtedy to czlowiek nie mial nic do roboty a teraz to trzeba myslec przyszlosciowo - o rodzinie, pracy na stale, domu itp. Ech hobby schodzi na drugi plan. Ja chce do swojej piaskownicy!!! :D Dobrze ze tego forum nie czyta za wiele kobiet bo wtedy by mi sie oberwalo za meskie podejscie. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Chcialem wymienic na GF 6600 ale narzeczona nie zgadza sie... buu stwierdzila ze jak mam dolozyc 140zl do niepotrzebnej grafiki to i mam dolozyc do wesela... Racje ma - po co jej silna grafa? Chyba, ze pocina namietnie w fpp'y ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Racje ma - po co jej silna grafa? Chyba, ze pocina namietnie w fpp'y ;) 1454509[/snapback] Pocina w worda, allplayera, winampa i czasami w kazee :) Dzwonilem do tego sklepu by wymienic ta grafe (ma pamieci 500) na podobna ale z pamieciami 600. Facet stwierdzil ze nie ma podstaw do wymiany bo grafika jest sprawna a jak bym mimo to chcial to musi ja policzyc jako uzywana. Od ceny musi wiec odjac 10%. Smiech na sali! Jak mu powiedzialem ze przeciez mam tydzien na oddanie kompa bez podania przyczyny to on ze tak ale calego kompa a nie zestawu. Facet nie byl przyjazny zeby nie powidziec chamski! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Co do tej całej sytuacji oj wiem jak to było gdy kupowałem pierwszego swojego blaszaka wygladało to tak ze z ojcem, ktory nie mial zielonego pojecia kłuciłem sie poczatku ok. 150zl(ktore i tak byly odlozone na PC bo uzbieralismy na niego z bratem), a cala awantura poszlo o to ze ja chcialem 3DFX Voodoo3 2000 a w konfigu byla Vanta 16Mb i ojciec nie dal sie przekonac ze Voodoo jest znacznie lepszym wyborem bo wg. niego ma tyle samo tego na jak on tam sie nazywa...-ramu podpowiada synek,- na co ojciec jak ma tyle samo ramu to po co placic wiecej:D. Lecz juz nie pamietam jaki ja wtedy zastosowałem fortel ze ostatecznie komp byl z TNT2 M64 ale pamietam jak ciezko bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...