Skocz do zawartości
beavisek

Jaki firewall? ZoneAlarmPro,SygatePro, Norton?

Rekomendowane odpowiedzi

Który z tych 3 firewalli jest najlepszy ale żeby jak najmniej zmulał system i był w miare łatwy w uzytkowaniu. Szukalem już opcją szuakaj :? i wydaje mi się że jak dla mnie (mam Chello) jest wybór pomiędzy tymi 3 programikami! Miałem juz kiedys zona pro a teraz mam sygate pro. Uwazam że sa spox ale ktory lepszy? Pomocy !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nie tylko o cenie chcialbym, ale i o czym innym, o czym to "chor": "Norton, Norton, Norton!" wciaz zapomina.. Kazdy soft-firewall ma swoje "slabe miejsca" - NPF takze, sa opisane w "chacherskich" serwisach. Jesli wiec chacher moze z gory zalozyc, ze jakies 80% maszyn w sieci jest zabbezpieczane NPF-em, ma uproszczone zadanie.

Sila zabezpieczen tkwi w.. zaskoczeniu. Szukajmy takich, ktore sa mniej popularne, bo typ soft-firewalla zdalnie mozna rozpoznac zwykle jedynie.. statystycznie. Dlatego kiedys polecalem malo znanego w Polsce Kerio, bo na nim "wyklada sie" wiekszosc chacherow przygotowanych na NPF. Ale sa jeszcze setki mozliwych konfiguracji - w tym darmowe, choc wcale nie gorsze niz komercyjne. Dobre zabezpieczenie wymaga jednak troche wiedzy, i pomyslenia. Zas jego opisanie jest.. narazeniem sie na atak, poprzez "spalenie" swojego pomyslu..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

Zone Alarm Pro dla mnie jest najlepszy!

mam i polecam, latwy w konfiguracji a przy tym ma bardzo wiele opcji

Taaa... I ma w dodatku darmowego SpyWare'a :P Dlatego nie zaufalem mu zabardzo. Ja polecam NIS2003...

A Ad-aware to co ??? , ciezko uzyc ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat
  Cytat

Zone Alarm Pro dla mnie jest najlepszy!

mam i polecam, latwy w konfiguracji a przy tym ma bardzo wiele opcji

Taaa... I ma w dodatku darmowego SpyWare'a :P Dlatego nie zaufalem mu zabardzo. Ja polecam NIS2003...

A Ad-aware to co ??? , ciezko uzyc ???

Ale jakos ciezko zaufac programowi ktory z zalozenia ma nas chronic przed intruzami a sam w pewnym stopniu jest intruzem, nie sadzisz? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi