64BitInside-User Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Witam. Wymieniłem ostatnio chłodzenie w moim X800PRO VIVO 1.6ns, Karte kupiłem niedawno jest na czerwonym PCB. Bez problemu zmodowała się do XT. Karta jest ze stajni szafirka, i tak jak wiele X800PRO w swoim życiu widziałem tak takiego chłodzenia (a właściwie nalepki) jeszcze nie widziałem. A mianowicie jak zamontowałem nowe chłodzenie (Zelman ZM80D + Papst 120), i bawiąc się starym kawałkiem miedzi zauważyłe, co w pierwszej chwili mnie zbulwersowało <_< , że naklejka z jednej strony nie trzyma już i się odkleja,.. Przypatrzyłem się temu bliżej i zobaczyłem, że pod nią jest inna naklejka (wtłoczona w pleksy). 3h po tym odkryciu, po starannym zerwaniu naklejki szfirowskiego ufoka :D moim oczom ukazał się śliczny dinozaur :D. Owa piękna paszcza uszczęśliwiła mnie bardzo gdyż jest to dowód na to, że była to kiedyś przynajmniej referencyjna XT jak nie XTPE. Ale teraz jest problem tzn, ATi Tool przy 545Mhz na pamięciach stwierdza iż jest to maks i wykrywa dużo artów :mur: . Natomiast karta przy 570Mhz na pamięciach zachowuję się normalnie i przy grze w WOW-a czy seri 3D Marków się nie wiesza no i artów też nie widać ,... Czy to możliwe, żeby na referencyjnej X800XT pamięci miały takie małe maksymum, oczywiście na pamięciach są radiatory (zawsze letnie, wręcz chłodne), Rdzeń też za bardzo się nie grzeje podczas normalnego użytkowania (czyt. grania :P) jedyne co to podczas 3D Marków troche nagrzewa się cały blok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 normalna sprawa - w poczatkowej fazie produkcji XT PE który nie spelniał norm technicznych miał wgrywany bios od PRO i spzredawany był jako PRO (na dodatek masz oryginał by ATI) - niebieskie szafiry były pozbawione tej wady... a nowe PRO są juz od poczatku robione jako pro i nie da sie ich zmodowac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...