Jarema Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Mam pytanie o swojego procka - ostatnio zainstalowałem Aide i Pc wizarda i zrobio mi sie cokolwiek słabo widząc co pokazały te programy :blink: Mianowicie mam Athlona 2000+ sprawdzając pc wizardem pokazuje mi : Model : AMD Athlon XP 2000+ Codename : Barton Technology : 0.13µ Real Frequency : 1677.9 MHz Multiplier : 12.5x natomiast spraawdzając aidą mam : AMD Athlon XP-A, 1678 MHz (6.25 x 268) 2200+ !!! Nazwa kodowa - Barton Czy ktos mi powie o co chodzi bo ja sie zgubiłem - możliwe żeby oba te programy pokazywały jakies głupoty ??? skąd Barton w Athlonie 2000+ ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 jak powszechnie wiadomo, jest 7 typów Athlonów, mianowicie: K7, K75, Thunderbird, Palomino, T-bred, Thorton, Barton (w tym mobile), nie licząc tych 64-bit najwyraźniej masz Athlon Barton, ale coś mi nie pasi z tym 2000+, był taki barton ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 użyj cpu-z Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarema Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 no wiec o to mi chodzi - skąd barton w Atlonie 2000+ ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarema Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Dzięki Dominik - Cpu-z pokazuje że mam procka AMD Athlon XP 2000+ i jądro Thorton. powiedz mi tylko czy ten program jest wiarygodniejszy niż poprzednie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) Dzięki Dominik - Cpu-z pokazuje że mam procka AMD Athlon XP 2000+ i jądro Thorton. powiedz mi tylko czy ten program jest wiarygodniejszy niż poprzednie 1432240[/snapback] CPU-z jest ok. Ja mu wierze ;] Edytowane 7 Maja 2005 przez Przemq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Miałem pisać ze to pewnie Thorton. Poprzednie pokazywału dobrze(z tym ze aida ma bląd przy mnożniku, który się podzielił na 2, i stąd ta róznica) bo thorton to własciwie barton tyle ze ma zablokowane połowe cache, a niektóre programy ich nie odrózniają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarema Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 dzieki panowie. W takim razie mam jeszcze jedno pytanie (pewnie was rozśmieszy) - czy mozna odblokowac te zablokowane cache?? żeby mierc Bartona :D kiedys słyszałem ze ludzie robili takie wałki z rysowaniem jakiejs kreski ołówkiem ?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Thorton@Barton MOD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...