NeoXX Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) Witam.Wczoraj zakupiłem głośniki(Creative Inspire 5.1 T5900.)i wszystko ładnie tylko jest jeden problem...Otóż zrobiłem tak:Komputer mam na biurku(u góry)i dałem 2 głośniki na ścianę,2 głośniki NA KOMPUTER i Soundbufer na środek biurka(obok komputera)I jeden głośnik na soundbuferze.No i jest pytanko:Czy te 2 głośniki na komputerze i Soundbufer mogę uszkodzić dysk lub coś w komputerze?? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Edytowane 7 Maja 2005 przez NeoXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_nh Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 nic ci nie uszkodza, ale bedzie to kiepsko grac, ustaw suba na podlodze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoXX Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 nic ci nie uszkodza, ale bedzie to kiepsko grac, ustaw suba na podlodze 1432529[/snapback] Ale na pewno??? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Te głośniki są raczej ekranowane więc nie masz się o co martwić. BTW - po cholerę ci 5.1 jak nie miasz tego gdzie rozstawić ?? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoXX Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) Te głośniki są raczej ekranowane więc nie masz się o co martwić. BTW - po cholerę ci 5.1 jak nie miasz tego gdzie rozstawić ?? <_< 1433304[/snapback] ok dzieki,a co do tego gdzie je mam rostawić pozostaw mnie."po cholerę ci 5.1"-ciekawe określenie...Chciałem kupić 5.1 to kupiłem i dźwięk mam idealny z każdej strony więc weź wyluzuj... Ech...już nawet się czepiają gdzie trzeba rozmieścić głośniki :mur: :mur: Edytowane 8 Maja 2005 przez NeoXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość on23warszawa Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 podepne sie czy nie masz problemow z glosnikiem centralnym ??? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=132357 dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoXX Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 podepne sie czy nie masz problemow z glosnikiem centralnym ??? 1433973[/snapback] u mnie działają wszystkie...nawet sprawdziłem teraz. Chyba uszkodzomy masz ten głośnik albo coś z kartą dźwiękową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość on23warszawa Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 u mnie działają wszystkie...nawet sprawdziłem teraz. Chyba uszkodzomy masz ten głośnik albo coś z kartą dźwiękową. 1434163[/snapback] zerknij na http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=132180 i powiedz czy sprawdzales to odpalajac muzyke jakimkolwiek playerem czy moze testoales softem od creativea? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoXX Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 (edytowane) Witam,Mam problem z tymi właśnie głośnikami. Otóż zauważyłem że prawy-pierwszy głośnik szumi jak szalony. Słychać dźwięk z niego ale cały zniekształcony. Karte Dźwiękową mam zintegrowaną na płycie głównej może być to przyczyną tego szumienia?Z innymi wszystko OK Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam. :mur: Edytowane 21 Maja 2005 przez NeoXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 u mnie działają wszystkie Witam,Mam problem z tymi właśnie głośnikami. Ha lol Ja mialem problem z glosnikiem centralnym, w sumie to po instalce sterow do karty 5.1 dzialal jako bas (lol), ale ustawilem Virtual 5.1 speakers and reverbration (cos w stylu dzwiek w hali, na dworze, w pokoju, pod woda itp), i wszytko ok. Co do jakosci dzwieku nie moge wykorzystac ich potencjalu bo zakupilem jakas badziewna karte MediaTech (50zl), Pytanie czy warto kupowac Audigy2? Jak dla mnie nie, i tak korzystam w wiekszosci z sluchawek.. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ff:om Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 NeoXX Sub dziła na zasadzie roznoszenia równomiernie niskich tonów. Gdzie kolwiek go nei postawisz tak samo będzie słyszalny, dlatego sugeruje się go kłaść na podłodze. Rozstaw głośniki porzadnie. Po co ci 5.1 jak wszystko tworzy łącznie harmider :blink: Jak ja miał bym słuchać z przodu napływającego dźwięku z prawej/lewej strony i z tyłu to bym chyba skoczył z dywanu na podłoge :lol: Po to jest 5.1 żeby rozkoszować się dźwiękiem w fomacie 5.1 B) No i najlepsze. Podłączyć5.1 do zintegrowanej karty w PG... Samobójstwo :blink: <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Witam,Mam problem z tymi właśnie głośnikami. Otóż zauważyłem że prawy-pierwszy głośnik szumi jak szalony. Słychać dźwięk z niego ale cały zniekształcony. Karte Dźwiękową mam zintegrowaną na płycie głównej może być to przyczyną tego szumienia?Z innymi wszystko OK Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam. :mur: 1455728[/snapback] Chieftec HPC-420-302 DF 420W <<-----Sprawdz go !!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoXX Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) Chieftec HPC-420-302 DF 420W <<-----Sprawdz go !!!!!!!!!!!! 1462317[/snapback] A co to ma wspólnego z tym??? :-| Problem leży w karcie dźwiękowej. W najbliżyszym czasie mam zamiar kupić Sound Blaster LIVE!. Gdy odłączy 2 tylnie głośniki to te pierwsze grają normalnie. Dźwiękówka nie wyrabia i tyle. PS.Gdy dam bassy na troche więcej niz połowa to ten prawy głośnik jakby coś mieli. Pozdro. Edytowane 26 Maja 2005 przez NeoXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...