sargath Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) Witam ! Mam pytanko Czy dla Celerona D 775 2,8 GHz na płycie gł MSI 865 Neo3F temeratury dla procka : start BIOS = 55 wgra sie system mam 60 uruchomie 3DMarka albo wrzuce mu jakies gry typu Doom3 FarCry i mam 75 dochodzi nawet do 80 potem jak wyłacze wszytko tzn wróce do systemu , spada do 67-68 czy to sa normlane temepratury bo ja juz sam nie wiem gosciu w serwisie niby mi mowił że takie są normalne temepratury dla tych procesorow i dochodza nawet do 100 ale hah przecierz w Core Center mi sie włacza alarm przy 80 ?? Oczywiscie dodam że kombinowalem na wszystkie sposoby czyli -sprawdzalem czy docisniety wentylator (jest bo sie grzeje) -wymienialem gume z oryginalnego Boxowego Wentyla na silikon zwykly (nic nie pomoglo ta sama temp) no i czy tak ma byc czy ja po prostu panikuje .. przyzwyczajony do temperatur z woljnieszych prockow .. dodam również że składałęm komputer na procesorze 2,53 775 i temperature mialem w granicach 40 wiec z kad nagle taki skok ... jeśli ktos miał podbnie bardzo prosze i odpowiedzi z góry dzięki i pozdrawiam !!! Edytowane 7 Maja 2005 przez sargath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 temp masz troche za wyskokie. sprawdz czy cooler dobrze przylega, ew wymien paste termoprzew pod nim - ablo caly cooler, np. na freezera4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 spal procka i idz do serwisu powiedz temu gosciowi ze mial tylko 90C a moze przeciez miec nawet 100C zobaczymy co powie :/ podstawowa zasada nie ufaj serwisantom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 siwy jakie masz temperatury i jakie vcore ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 @repson: napisalem w topicu o celinie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...