Skocz do zawartości
sargath

Intel Celeron D 775 2,8 Hz Na Płycie Msi 865peneo3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam pytanko

Czy dla Celerona D 775 2,8 GHz na płycie gł MSI 865 Neo3F temeratury

dla procka :

start BIOS = 55

wgra sie system mam 60

uruchomie 3DMarka albo wrzuce mu jakies gry typu Doom3 FarCry i mam 75 dochodzi nawet do 80

potem jak wyłacze wszytko tzn wróce do systemu , spada do 67-68 czy to sa normlane temepratury bo ja juz sam nie wiem gosciu w serwisie niby mi mowił że takie są normalne temepratury dla tych procesorow i dochodza nawet do 100 ale hah przecierz w Core Center mi sie włacza alarm przy 80 ??

Oczywiscie dodam że kombinowalem na wszystkie sposoby czyli

-sprawdzalem czy docisniety wentylator (jest bo sie grzeje)

-wymienialem gume z oryginalnego Boxowego Wentyla na silikon zwykly (nic nie pomoglo ta sama temp)

no i czy tak ma byc czy ja po prostu panikuje .. przyzwyczajony do temperatur z woljnieszych prockow .. dodam również że składałęm komputer na procesorze 2,53 775 i temperature mialem w granicach 40 wiec z kad nagle taki skok ... jeśli ktos miał podbnie bardzo prosze i odpowiedzi z góry dzięki i pozdrawiam !!!

Edytowane przez sargath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi