AndyN Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Na płycie z podpisu (MSI K8N SLI Platinum) mam zintegrowanego SBLive 24-bit. Od pewnego czasu nie mam dźwięku :? Nie ma dźwięków z Windowsów, z Media Playera (mp3, wav) gier Live jest włączony w Biosie, sterowniki z płyty CD dołączonej do mobo, na których to sterownikach działał jescze całkiem niedawno. W "Informacjach o systemie" jego status jest "OK", jest na 16 przerwaniu - nie dzieli go z żadnym innym urządzeniem. Sprawdziłem głośniki podłączając do radia - grają Podłączyłem działające słuchawki do wyjść audio mobo - cisza Myślałem, że to śmietnik w systemie, zrobiłem format i zainstalowałem WinXP Prof+SP2 od nowa, na którym wcześniej było OK - cisza Co jeszcze można sprawdzić? Czy padła karta na płycie? Qrwa, płyta po raz drugi w serwisie :?: :!: :mur: Znowu 3 tygodnie bez kompa :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 nie wiem czy pomoze, ale ktos juz mial juz problem z kartami SB, poczytaj posty kolesia "zaba26" http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...dpost&p=1274406 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Wiem, że banalna sprawa ale sprawdź ustawienia miksera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 a jak wygląda sprawa zworek na dole w lewym rogu płyty (złacze audio) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Zworki na swoich miejscach. Dźwięk na tej płycie działał! Nic w sprzęcie nie grzebałem w międzyczasie. A dźwięku niet ... Do karty podłączone są stare głośniki 4.1 (cztery satelity i subwoofer) Są sprawne, sprawdzałem podłączając do radia (tylne i przednie) Dziwna rzecz. W jednym z okien "Creative Audio Control" po kliknięciu w "Speaker Settings" można przeprowadzić "Speaker Test" klikając na "Channel" albo "Noise". Nie mam dźwięku z kanałów przednich, rear right słyszę gdzie powinienem czyli w tylnym prawym ale rear left słyszę w przednim prawym :blink: :mur: Czy to sprawa walniętego sprzętu czy jednak softu? Po formacie i czystej instalce nadal dźwięku nie ma ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Dziwna rzecz. W jednym z okien "Creative Audio Control" po kliknięciu w "Speaker Settings" można przeprowadzić "Speaker Test" klikając na "Channel" albo "Noise". Nie mam dźwięku z kanałów przednich, rear right słyszę gdzie powinienem czyli w tylnym prawym ale rear left słyszę w przednim prawym :blink: :mur: 1434038[/snapback] hmm to wyglada na zle podlaczone kable, zobacz czy dobrze podlaczyles. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 hmm to wyglada na zle podlaczone kable, zobacz czy dobrze podlaczyles. Pozdrawiam Z tym masz rację, były zamienione. Nie wiem jak się to stało :? Po przełożeniu kabli tak jak być powinny nadal nie mam dźwięku w przednich kolumnach. Nie jest to wina głośników, sprawdziłem to zamieniając wtyczki "front" i rear" miejscami. Po zmianie przednie głośniki "dały dźwięk tylnych" W przednich cisza ... Czy jest możliwe, że padł sprzętowo tor odpowiedzialny za przednie głośniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalnici Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Witam Cie.nie wiem czy to ci cos podpowie ale czyalem na forum ostatnio takie cos.Koles podkrecil procka a przy okazji pci/agp i integra padla! na default tylo jush spoko.moze z biosem poprubuj,zresetuj ustawienia,podglos na max w windowsowym mixerze albo zainstaluj inny soft do dzwieku. pzdr!(napisz czy pomogło) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Witam Cie.nie wiem czy to ci cos podpowie ale czyalem na forum ostatnio takie cos.Koles podkrecil procka a przy okazji pci/agp i integra padla! na default tylo jush spoko.moze z biosem poprubuj,zresetuj ustawienia,podglos na max w windowsowym mixerze albo zainstaluj inny soft do dzwieku. pzdr!(napisz czy pomogło) 1434369[/snapback] Znaczy, że po padzie na defaulcie mu działa? Zrobię jeszcze raz reset biosu, format partycji, zainstaluję WinXP i zobaczę Powiadam, ten dźwięk był, w pewnym momencie po prostu zniknął. A w systemie nic nie zmieniałem w międzyczasie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Powiadam, ten dźwięk był, w pewnym momencie po prostu zniknął. A w systemie nic nie zmieniałem w międzyczasie 1434831[/snapback] sproboj odpalic jakiegos linuxa, taki ktrory sie uruchamia z CD ( knoppix czy jakies inne typy 'live' ) i zobacz moze czegos nowego sie dowiesz Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) sproboj odpalic jakiegos linuxa, taki ktrory sie uruchamia z CD ( knoppix czy jakies inne typy 'live' ) i zobacz moze czegos nowego sie dowiesz Pozdrawiam A czego mogę się dowiedzieć? On startuje z płyty i wydaje jakieś dźwięki? ;) Bo ja Linuxa to tylko z nazwy znam ... :? Gdzie tego [brzydkie określenie na linuksa]a można znaleźć? EDIT od kiedy L I N U C H to obraźliwe słowo? :blink: ---------------------------- Zainstalowałem system od nowa łącznie z formatem partycji C. Przednich głośników nie ma. Chyba nic innego nie zostaje jak awaria sprzętu. Qrwa, 2 raz mobo w serwisie w przeciągu 2 tygodni :?: :!: :mur: :mur: Edytowane 9 Maja 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 To była awaria sprzętowa. Z Komsadu (komsad.pl) odebrałem nową płytę i włożyłem do kompa. Bez jakichkolwiek zmian w systemie dźwięk jest ... Czyli SBLive po prostu sobie padł .... :? Jestem pod wrażeniem obsługi w Komsadzie. Sprzedający zgodził się, żebym w poniedziałek oddał płytę a we wtorek odebrał nową. W obie strony (poniedziałek-uszkodzona; wtorek-nowa) transport kurierem na ich koszt. Może dlatego, że oprócz mobo kupiłem u nich x800xl i obudowę? Mimo wszystko jestem naprawdę zadowolony taką obsługą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafoo Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Dlatego ja nie biorę nigdy zintegrowanych bajerków bo to shit moim zdaniem, ostatnio padł mi IGP w pracy na jakiejś Vijce, ehh szkoda gadać... Jam nawet niewidział że SBki ładują w integrę. Kurcze bladę ty facet musisz mieć cierpliwość i newry podziwiam. Ja bym już dawno z tego zintegrowanego gófna zrezygnował i przerzucił się choćby na zwykłe sblive! na pci, założe się że by lepiej grał i bezawaryjnie przez lata (mój grał przez pięć dopóki go... nie sprzedałem :lol: ). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...