fipa Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Ja mam 150 - 200zł na dremela - co polecicie? Z allegro oczywiscie.. najlepiej z kompletem tarczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardukpl Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) Wczoraj gadałem ze znajomy ojca który pracuje w sklepie z narzędziami i on powiedział mi, że najlepiej brać oryginalnego Dremela (może być też Proxxon), albo jak nie mam tyle kasy to Ferma. Ten ferm jest na allegro po 100zł, ale ja go będę kupował u niego w sklepie mimo że jest o 50zł droższy, ale ma za to gwarancje, a to przy moim „szczęściu” jest dla mnie podstawą aby coś kupić. Fipa najlepiej jak byś kupił używanego Dremela, albo tego Ferma. Brush na pewno bym nie brał czegoś takiego za 30zl, chociaż z tego powodu że sam testowałem Kinzo który był trzy razy droższy, a jak dla mnie to wielkie G. Edytowane 20 Maja 2005 przez Marduk pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 ja ci polecam dremelka PERFORMANCE POWER (kupisz w castoramie) cena 130 zł z osprzetem i wałkiem...... mocny silnik.... dobrze zbudowany niedrga duzo na nim pracuje i jestem w 100000% zadowolony no i 2 lata GWARY ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Fipa najlepiej jak byś kupił używanego Dremela, albo tego Ferma. 1454005[/snapback] Zamowilem juz nowego Dremela, oryginała. Do tego kilka tarczek do cięcia i cos to polerowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardukpl Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 ja kupilem ferm'a http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51291923 ta elastyczna przedluzka jest super ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardukpl Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Testowałeś go pod obciążeniem. Masz gwarancje, bo dla mnie to podstawa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Podłączę się do tematu. Poszukuję multiszlifierki i wpadał mi w oko ta Nada się ona? Szczególnie zalezy mi na tym, żeby dobrze cieła metal i miała gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardukpl Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Miałem wyrzynarkę tej firmy i za długo nie podziałała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 ja sie znowu powtarzam :) naprawde polecam dremalka formy PERFORMANCE POWER potężny silnik 155w 34,000 obr. 2 lata gwaracni .... blache tnie jak po maśle w komplecie kilka akcesorii + wałek giętki tarczki do metalu są takie zwykłe i na gługo nie starczaja ale to jak wszytkie najlepiej dokupic takie z allegro wzmacniane :) dremelek tej firmy możesz bez problemu kupic w castoramie a wygląda on tak: www.dominftp.prv.pl/dremel.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Na początku kupiłem se multiszlifierke Pegasusa... i popełniłem wielki błąd :] Teraz mam Kinzo i po prostu to jest masakryczna różnica. Porównując sobie sprobowalem wiercić w drewnie... i pegasus najnormalniej w swiecie dusił sie tam :] a Kinzo naprawde mnie zadziwił, przechodził przez 2cm grubosci drewno jak przez kartke :P polecam :D Ale tarcze to są lipne, pękają :D No i troszke głośna jest ale co tam :D Cene... 150 zł... aby ja tyle zapłaciłem, z fajową walizką, przedłużką giętką, stojakiem i troszke narzędzi do szlifowania itp :D 8 tarcz do cięcia bodajże ale jak juz mowilem lipne :D Tak wygląda: http://www.kinzo.com/catalogue_pl?grp=19262&product=25C5010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 dremel ja kupiłem takiego i co jakoś to fakt jest pierwszorzędna to samo tyczy proxxona kumpel ma takiego z 5 lat w warsztacie szewskim i jest nie do zdarcia a pracuje nim co dziennie przez jakieś 2 godziny , minusem jest tu taj zakup zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 ja niedawno kupiłem tego dremela ferm, no i co moge powiedzięc sprzęcik w porzątku, tylko bardzo słabiej jakości przyrządy ma do cięcie, wycinałem jedno kółko w budzie i poszły mi 4 tarcze :blink: Pozdrawiam btw. ja swój sprzęt kupiłem o wiele taniej niż na allegro bo mój tata tym chandluje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardukpl Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Quarantino czy byłaby możliwość zamówienia takiego ferma i czy była by wtedy gwarancja, bo ze względu na mojego pecha jest to dla mnie bardzo ważne? I jeżeli tak to za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) Mnie ostatni zepsul sie ten FERM, ale nie bylo problemu, 36 miesiecy gwarancji i wymienili mi na nowy model, choc nadawal sie do naprawy, bo to co sie zepsulo, to nie byla zadna czesc elektryczna, tylko ten element do ktorego mocuje sie koncowki. Osobiscie polecam ten sprzet, ale ma on jedna, nie wiem czy wade, ale grzeje sie po cieciu blachy 2 mm dosc bardzo i takjakby zwalnia swoje obroty, a po chwili, bez obciazenia, obroty powracaja do pierwotnej predkosci. Ogolnie jestem bardzo zadowolony. Polecam. Edytowane 4 Czerwca 2005 przez Recall1982 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zakupiłem Einhella. Poprosiłem o rade wujka który siedzi (i z zainteresowań i z wykształcenia) w takich tematach i właśnie tą mi poradził. Powinna być na początku tygodnia. Jak dojrzie i ją wypróbuje podzielę się wrazeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardukpl Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 W elektronicznym. Kiedyś kupowałem do wiertarki. Co prawda nie mieli odpowiedniej wielkości wiec wziąłem większe i doszlifowałem je odrobinę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51135590 Może takie coś - mała moc, małe obroty ale do cięcia pleksi powinno starczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 po co kupowac narzędze na jeden raz to nie luepiej uzbierac i kupic cos konkretnego z wieloma zastosowaniami ?? a nie tylko cięcie plexi ?? hehe..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 a co poradzicie taniego na kilka razy ... chce troche kompa zmodernizowac , jakies okienko, wentyl na górze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardukpl Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Jak na kilka razy, to chyba lepiej znaleźć salon gdzie wypożyczają taki sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 przykro ale niemam tu takowego ... wracam do pytania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 jak na kilka razy topo co kupowac? wystarczy wiertarka i kilka bajerow do niej. i poczywiscie pilka do metalu, papier scierny i pilnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 A coś takiego? http://allegro.pl/show_item.php?item=53448034 miał ktoś może z czymś takim do czynienia? Nie wiem jaka to firma, kumpel mówił że tym robił i sie sprawdza, ale z nim to różnie bywa ;] więc może ktoś z Was może więcej o tym powiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 hmm wiertareczke mam ... ale jakie koncowki do niej ? moze dacie jakies przyklady z neta? chce ciąć plexi , wycinac w budzie koła na wichery i szlifować kanty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 A coś takiego? 1491900[/snapback] zjedz troche w dół http://www.mod-planet.com/forum/viewtopic....er=asc&start=25 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 ludzie.czy naprawde polska zlota mlodziez robi sie takleniwa ze do odrobiny pracy potrzebuje kolejnego narzedzia elektrycznego?? ja apeluje. uzywajcie glow. cos co nadaje sie do pracy tokoszt 200-400zl i takie jest zycie. wyzej [gluteus maximus] nie podskoczysz. za jakosc sie placi i tak jest w kazdym aspekcie zycia. uwazam ze do prac przy kompie wystarczy wiertarka, kamien szlifierski do wiertarki, brzeszczot do metalu, kilka wiertel, pilnik plaski i pilnik okragly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) zjedz troche w dół http://www.mod-planet.com/forum/viewtopic....er=asc&start=25 :) Czyli tak jak przypuszczałem; dostajemy to za co płacimy ;) Z tego co tam piszą jest to topex, grzeje sie ale można tym popracować. W każdy razie dzieki :D ludzie.czy naprawde polska zlota mlodziez robi sie takleniwa ze do odrobiny pracy potrzebuje kolejnego narzedzia elektrycznego?? ja apeluje. uzywajcie glow. cos co nadaje sie do pracy tokoszt 200-400zl i takie jest zycie. wyzej [gluteus maximus] nie podskoczysz. za jakosc sie placi i tak jest w kazdym aspekcie zycia. uwazam ze do prac przy kompie wystarczy wiertarka, kamien szlifierski do wiertarki, brzeszczot do metalu, kilka wiertel, pilnik plaski i pilnik okragly. Na szczęście nie wszycy, i są tacy którzy używają typowych narzędzi. Niemniej takie urządzenie bardzo ułatwia życie. Edytowane 12 Czerwca 2005 przez Pc juice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzony Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Ostatnio zakupilem takie oto cudo - MAC150LCD Szczerze mowiac jestem bardzo zadowolony, wlasnie tworze za pomoca tego mojego moda i calkiem przyjemnie mi sie tym tnie, szlifuje, dziurawi itp. Sprzet jest dostepny w Castoramie za 298 PLN, za co dostajemy szlifierke, ogromna ilosc koncowek, gietki walek (w praktyce za duzo nie testowalem, ale fajny prezent), katowka (bardzo przydatny sprzet) i fajne pudelko na narzedzia. Oczywiscie z gwarancja (2 lata bodajze, ale nie jestem pewien). Goraco polecam ten sprzet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 ja kiedys szukalem takiego gietkiego walka do wiertarki. wie moze ktos gdzie w necie mozna cos takiego znalesc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...