Kalwas Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Mój antek słabo bo max na 11*157 ale to raczej przez płyte bo pamięci na 150 na Cas 2 chodzą. Albo przez zasilacz też trzeba zmienić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Duncan, Ty to FSB 206 wydusiłeś z tego Abita KD-7?? Powiedz bo ja zastanawiam się nad tą MoBo. pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Duncan, Ty to FSB 206 wydusiłeś z tego Abita KD-7?? Powiedz bo ja zastanawiam się nad tą MoBo. pzdr. No tyle (206) wydusiłem do normalnej pracy (jeszcze szukam optymalnej kombinacji FSB+mnożnik) ale płyta ma tendencję do "data corruption" powyżej 200 i od modelu zależy jak daleko się zapędzimy ;) Jak chcesz się dowiedzieć więcej o tej płycie to zajrzyj na forum www.xtremesystems.org, a w szczególności na ten wątek Ta płyta jeśli nie chce się modować to według mnie jest najlepsza, aktualnie, ale już zaraz będą płyty na nForce2 Abita. Teraz to bym chyba czekał, gdy zmieniałem nic lepszego nie było :) Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Mój antek słabo bo max na 11*157 ale to raczej przez płyte bo pamięci na 150 na Cas 2 chodzą. Albo przez zasilacz też trzeba zmienić.No to ja chociaż plasuję się w czołówce dla kt266a (szkoda że nie na pierwszych miejscach)... Ale dla ak31/3.1 jestem an pierwszym miejscu. 166 czyli max przy max ustawieniach pamięci (2.7 V) a procek na mnożniku 7. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 166 na mojej starej plycie i celku 800 :) na wiecej plyta nie pozwalala dodam jeszcze ze bylo to na stndrdowym napieciu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar81 Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 ja mam bez odblokowania mnoznika 154 ,a jak dam wiecej sieciowka mi nie wyrabia ,a musze ja miec w konfigu,jak ja wyzuce daje rade na 163 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 ja probowalem 152 bez zmiany mnożnika na moim xp i nawet ladnie chodzil ( 48c w full stresie ) ale karta graficzna i modem nie wyrabiały!!! Mam płyte Epox8KTA3+Pro. Czy ktoś wie jak ustawić na niej dzielnik 1/5?? Bardzo byłbym wdzięczny za odpowiedź. Co do berkuta i innych powyżej 200Mhz : PODZIWIAM WAS ( tych co mają 166>> też podziwiam. ) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Berkut a ile ty masz na tym configu 3dmarkow w 2001? I czy nie zawiesz się wam 3dmark na win xp. Bo mi wywala. Czy ktoś wie czego to jest wina? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Wiec narazie pracuje na fsb 157.Na fsb160 proc smiga bez problemow ale niestety dysk juz wysiada :( .Jak tylko odblokuje mnoznik to mam zamiar odpalic Antka na 10.5x170,a jesli pamieci pozwola to moze 10x180 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Berkut a ile ty masz na tym configu 3dmarkow w 2001? I czy nie zawiesz się wam 3dmark na win xp. Bo mi wywala. Czy ktoś wie czego to jest wina? jak mi cos takiego robilo to musiałem zmniejszyc fsb kloca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 U mnie jak w podpisie. :D Ciekawe do ilu Berkut dociagnie heheheh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 150mhz na athlonku 1.4 - niezmienialem napiecia mnoznik takze zostawilem w spokoju :) niestety karta telewizyjna niewytrzymuje takiego speeda i zawiesza komp podczas ogladania telewizorni takze zostaje przy 11*143 :( To ty masz mnoznik 11??? 1400/133 daje 10.5 a nie 11. (...) mam standardowo mnoznik 10.5 (Athlon 1.4GHZ!!) i na takim mnozniku sprzet leci na 150mhz konfiguracje nr.2 (11*143) uzywam z wiadomych powodow (TV) athlonikowi jakos od nowosci da sie mnoznik zmieniac :) Kazdemu(prawie) Athlonowi 1.4 TB da sie zmieniac mnoznik bez odblokowywania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 i chwala mu za to :!: :D AMD widac poszlo na reke klientom w odroznieniu od "myslacego inaczej" Intela;) :D :lol: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Teraz to już specjalnie dla podkręcenia atmosfery nowy screen: ;) Trzeba jakoś zmotywować berkuta ;) Pozdrawiam, 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 widze ze postawiles mi poprzeczke jeszcze wyzej, ok przyjmuje wyzwanie 8) widze ze musze wytoczyc ciezka artylerie 8) coprawda dzisiaj moja duza berta nie wypali bo mam do napisania "list otwarty który móglby byc wydrukowany w Przegladzie Tygodniowym nawolujacy do realizacji postulatów pozytywistycznych sie przykladami z nowel " ktorym w tym momencie juz zygam ale jutro wykrzesze z mojego blaszaka jeszcze troche zycia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 widze ze postawiles mi poprzeczke jeszcze wyzej, ok przyjmuje wyzwanie 8) widze ze musze wytoczyc ciezka artylerie 8) coprawda dzisiaj moja duza berta nie wypali bo mam do napisania "list otwarty który móglby byc wydrukowany w Przegladzie Tygodniowym nawolujacy do realizacji postulatów pozytywistycznych sie przykladami z nowel " ktorym w tym momencie juz zygam ale jutro wykrzesze z mojego blaszaka jeszcze troche zyciaŻyczę jak najszybszego, ale udanego zakończenia ambitnej ;) pracy i z niecierpliwością czekam na Twoje wyniki 8) Ja chodziłem zielony jak musiałem pisać takie wypracowanka, a teraz po kilku latach mi tego nieco brakuje :wink: :D Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Max co wyciągnołem to było na procku który miałem tydzień temu (leży na sprzedanie jak by kto chciał na gwarancji nie przepalony do sprzedania za 240 zł jak cos to piszcie na gadulcu 1618066 ) amd athlon 1600 xp 10,5 x 187 = 1963 Napięcie 1.85 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 150Mhz na tym co mam. Moze i by bylo wiecej ale plyta nie ma zmiany napiecia. Jak troche zarobie to kupie ddr333 i wtedy bedzie zabawa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Ja mam max. 153MHz FSB (612MHz). To niestety wina słabej płyty. Będzie lepiej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Ja na moim odblokowanym XP1800 mam 172Mhz, poslalem moje DDR333 do wymiany bo iwecej nie kcialy chodzic :( Btw. na KT333 ile da sie wycisnac z FSB, czy jedynym ograniczeniem jest pamiec, napiecie I/O na plycie, czy konstrukcja athlonow? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 No to ja na KR7A-RAID fsb 190mhz na dzielniku 1/4 przy duronie 1GhZ A pamiatki to zwykle 2100 kingstona na windbondach 7,5ns, ale chyba sie walneli na tych pamieciach bo strasznie wysoko kręcą na wysokich timingach :lol: P.S czy ktos zauwazyl na kt266A jak mu mnoznik przeskakuje na pci 1/5 bo na fsb 166 wszystko chodzi jakby bylo ustawione defaultowo nawet baracuda nie pyskuje ze za wysoki pci ani dziekowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Szkoda że ja się nie mogę pochwalić :(. Ale w grudniu nowe MoBo :twisted:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...