Skocz do zawartości
Mateoosh

FSB - kto da więcej :).

Rekomendowane odpowiedzi

Duncan, Ty to FSB 206 wydusiłeś z tego Abita KD-7??

Powiedz bo ja zastanawiam się nad tą MoBo.

pzdr.

No tyle (206) wydusiłem do normalnej pracy (jeszcze szukam optymalnej kombinacji FSB+mnożnik) ale płyta ma tendencję do "data corruption" powyżej 200 i od modelu zależy jak daleko się zapędzimy ;)

Jak chcesz się dowiedzieć więcej o tej płycie to zajrzyj na forum www.xtremesystems.org, a w szczególności na ten wątek

Ta płyta jeśli nie chce się modować to według mnie jest najlepsza, aktualnie, ale już zaraz będą płyty na nForce2 Abita.

Teraz to bym chyba czekał, gdy zmieniałem nic lepszego nie było :)

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój antek słabo bo max na 11*157 ale to raczej przez płyte bo pamięci na 150 na Cas 2 chodzą. Albo przez zasilacz też trzeba zmienić.

No to ja chociaż plasuję się w czołówce dla kt266a (szkoda że nie na pierwszych miejscach)...

Ale dla ak31/3.1 jestem an pierwszym miejscu. 166 czyli max przy max ustawieniach pamięci (2.7 V) a procek na mnożniku 7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja probowalem 152 bez zmiany mnożnika na moim xp i nawet ladnie chodzil ( 48c w full stresie ) ale karta graficzna i modem nie wyrabiały!!!

Mam płyte Epox8KTA3+Pro. Czy ktoś wie jak ustawić na niej dzielnik 1/5?? Bardzo byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Co do berkuta i innych powyżej 200Mhz :

PODZIWIAM WAS ( tych co mają 166>> też podziwiam. )

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

150mhz na athlonku 1.4 - niezmienialem napiecia mnoznik takze zostawilem w spokoju :) niestety karta telewizyjna niewytrzymuje takiego speeda i zawiesza komp podczas ogladania telewizorni takze zostaje przy 11*143 :(

To ty masz mnoznik 11??? 1400/133 daje 10.5 a nie 11.

(...)

mam standardowo mnoznik 10.5 (Athlon 1.4GHZ!!) i na takim mnozniku sprzet leci na 150mhz konfiguracje nr.2 (11*143) uzywam z wiadomych powodow (TV) athlonikowi jakos od nowosci da sie mnoznik zmieniac :)

Kazdemu(prawie) Athlonowi 1.4 TB da sie zmieniac mnoznik bez odblokowywania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze postawiles mi poprzeczke jeszcze wyzej, ok przyjmuje wyzwanie 8) widze ze musze wytoczyc ciezka artylerie 8) coprawda dzisiaj moja duza berta nie wypali bo mam do napisania "list otwarty który móglby byc wydrukowany w Przegladzie Tygodniowym nawolujacy do realizacji postulatów pozytywistycznych sie przykladami z nowel " ktorym w tym momencie juz zygam ale jutro wykrzesze z mojego blaszaka jeszcze troche zycia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze postawiles mi poprzeczke jeszcze wyzej, ok przyjmuje wyzwanie  8)  widze ze musze wytoczyc ciezka artylerie 8) coprawda dzisiaj moja duza berta nie wypali bo mam do napisania "list otwarty który móglby byc wydrukowany w Przegladzie Tygodniowym nawolujacy do realizacji postulatów pozytywistycznych sie przykladami z nowel " ktorym w tym momencie juz zygam ale jutro wykrzesze z mojego blaszaka jeszcze troche zycia

Życzę jak najszybszego, ale udanego zakończenia ambitnej ;) pracy i z niecierpliwością czekam na Twoje wyniki 8)

Ja chodziłem zielony jak musiałem pisać takie wypracowanka, a teraz po kilku latach mi tego nieco brakuje :wink: :D

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Max co wyciągnołem to było na procku który miałem tydzień temu (leży na sprzedanie jak by kto chciał na gwarancji nie przepalony do sprzedania za 240 zł jak cos to piszcie na gadulcu 1618066 ) amd athlon 1600 xp 10,5 x 187 = 1963 Napięcie 1.85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na moim odblokowanym XP1800 mam 172Mhz, poslalem moje DDR333 do wymiany bo iwecej nie kcialy chodzic :( Btw. na KT333 ile da sie wycisnac z FSB, czy jedynym ograniczeniem jest pamiec, napiecie I/O na plycie, czy konstrukcja athlonow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja na KR7A-RAID fsb 190mhz na dzielniku 1/4 przy duronie 1GhZ A pamiatki to zwykle 2100 kingstona na windbondach 7,5ns, ale chyba sie walneli na tych pamieciach bo strasznie wysoko kręcą na wysokich timingach :lol:

P.S czy ktos zauwazyl na kt266A jak mu mnoznik przeskakuje na pci 1/5 bo na fsb 166 wszystko chodzi jakby bylo ustawione defaultowo nawet baracuda nie pyskuje ze za wysoki pci ani dziekowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...