REveAL Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Mam ogromny problem. Zakupiłem sobie glosnii 5.1 i karte telewizyjna. Od sufora odchodza 3 kable ktore sa podlaczene do 3 gniazd karty dzwiekowej zintegrowanej na plycie glownej (AC 97). Otoz problem polega na tym, ze abym mial dzwiek ogladajac Telewizje na komputerze musze podlaczyc ja kabelkiem z obu stron jakie z karta muzyczna.. line in z line outem...no i pozniej juz nie mam gdnie wetknac glosnikow (tych 3 kabli, ktore sie wtyka na karcie muzycznej do Line In Line Out i Mic).....co zrobic w takim przypadku..czy musze kupic karte muzyczna z 4 wejsciami....czy da sie jakies przejsciowki zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) Skoro zainwestowałes w głośniki 5.1 to sie nie zastanawiaj tylko kupuj karte która wykorzysta ich potencjał! Kup sobie albo sb Live 5.1 a jeśli masz nieco więcej kasy (czyt. ok 50 zł więcej) to bierz SB Audigy 2 Value. O przejściówkach nic nie słyszałem, ale nie warto się w to bawić bo mieć głosniki 5.1 i AC 97 to nieporozumienie. ps. przy ewentualnym zakupie karty zwracaj uwagę czy ma ona wejscie Line In - bo o ile sie nie myle to SB Live 24 bit takowego nie ma :) Edytowane 12 Maja 2005 przez EXO3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) jezeli dobrze zrozumialem to brakuje ci wejscia line w dziwiekowce na plycie. Jest sosob. Musisz zrobic przejsciowke z Jacka (karta TV) na wewnterzne podlaczenie na plycvie golwnej (wejscie dziwieku z np. CD) Czyli bierzesz kabel do dzwieku od CD i przewod z zakonczeniem mini Jack i jzu gotowy przewod. Pozniej tylo ustawiadsz w mikserze na wejscie CD AUDIO. EXO : Live 24 bit ma wejscie Line ktore jest uzywane jako mikrofonowe . Kazda karta ma tez wewnetrzne wejscia wiec mozna jednak zrobic ta przejsciowke bo zaoszczedzamy zawsze jedno wejscie na sledziu karty. Wiem ze byl jakis problem z dzwiekiem z zewnetrznego sygnalu w przypadku Live 24 bit wiec niepolecam (chyba dzwiek z zewnetrznych wejsc przechodzil bezposrednio na wyjscie omijajac DSP. Niedzialal korektor graficzny itp.) Edytowane 13 Maja 2005 przez luki_pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...