Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ogromny problem. Zakupiłem sobie glosnii 5.1 i karte telewizyjna. Od sufora odchodza 3 kable ktore sa podlaczene do 3 gniazd karty dzwiekowej zintegrowanej na plycie glownej (AC 97). Otoz problem polega na tym, ze abym mial dzwiek ogladajac Telewizje na komputerze musze podlaczyc ja kabelkiem z obu stron jakie z karta muzyczna.. line in z line outem...no i pozniej juz nie mam gdnie wetknac glosnikow (tych 3 kabli, ktore sie wtyka na karcie muzycznej do Line In Line Out i Mic).....co zrobic w takim przypadku..czy musze kupic karte muzyczna z 4 wejsciami....czy da sie jakies przejsciowki zrobic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro zainwestowałes w głośniki 5.1 to sie nie zastanawiaj tylko kupuj karte która wykorzysta ich potencjał! Kup sobie albo sb Live 5.1 a jeśli masz nieco więcej kasy (czyt. ok 50 zł więcej) to bierz SB Audigy 2 Value.

O przejściówkach nic nie słyszałem, ale nie warto się w to bawić bo mieć głosniki 5.1 i AC 97 to nieporozumienie.

ps.

przy ewentualnym zakupie karty zwracaj uwagę czy ma ona wejscie Line In - bo o ile sie nie myle to SB Live 24 bit takowego nie ma :)

Edytowane przez EXO3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli dobrze zrozumialem to brakuje ci wejscia line w dziwiekowce na plycie.

Jest sosob. Musisz zrobic przejsciowke z Jacka (karta TV) na wewnterzne podlaczenie na plycvie golwnej (wejscie dziwieku z np. CD)

Czyli bierzesz kabel do dzwieku od CD i przewod z zakonczeniem mini Jack i jzu gotowy przewod. Pozniej tylo ustawiadsz w mikserze na wejscie CD AUDIO.

EXO : Live 24 bit ma wejscie Line ktore jest uzywane jako mikrofonowe .

Kazda karta ma tez wewnetrzne wejscia wiec mozna jednak zrobic ta przejsciowke bo zaoszczedzamy zawsze jedno wejscie na sledziu karty.

Wiem ze byl jakis problem z dzwiekiem z zewnetrznego sygnalu w przypadku Live 24 bit wiec niepolecam (chyba dzwiek z zewnetrznych wejsc przechodzil bezposrednio na wyjscie omijajac DSP. Niedzialal korektor graficzny itp.)

Edytowane przez luki_pc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi