Shenlong Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Witam, mam pytanie, czy ktos posiada płyte glowna Abit BX-133 RAID ? mam pytanie, czy moge wsadzic w 1 kosci 512mb sdr ? sprawdzalem w manualu i znalzlem ze max obsluguje 768mb i kosci po 256mb, ale moze ktos sprawdzal i poszlo mu 512 ? bo mam super okazje na zakup 512 po bardzo niskiej cenie, niestety nie moge jej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> i sprawdzic u siebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 sadzac po nazwie to chipset BX, a one maja problemy z obsluga kosci ram zbudowanych z chipow wiekszych niz 8MB (złe adresowanie) wiec raczej nie bedzie działało (a 256MB tylko gdyby ci sie trafil modol z 32 chipami :blink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 powinny pójśc jak kupisz odpowiednie kości dla chipsetu BX np. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4844 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Mi nawet kość 256mb nie chciała działać a 512 to juz na pewno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 256 to max na jeden bank w tej płycie. Oczywiście pamięć 2 stronna, inaczej wykryje tylko 1/2 pojemności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 BX byly tylko do 256MB Mozesz obsadzic max 3x256 i to wlasnie BX Nie ma co kombinowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Lechu> Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 do bx musisz uzyc pamieci 256 mega dwustronnych, probowalem do tego chipsetu 256 mega jednostronne a wykrywal ze jest 128 mega a 512 to zadna ci nie pujdzie na niem, wiec tylko mozesz brac kosci 256 dwustronne i 3X taka kosc daje ci 768 mega i jest to max na bx-ie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...