Martinii Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) Witam, W notebooku mam nagrywarke DVD. Z komputerem stacjonarnym poloczenie jest skretka z przeplotem. Czy istnieje mozliwosc przeslania obrazu i dzwieku (a takze samego dzwieku lub samego obrazu) po "sieci" z laptopa na stacjonarny oraz ze stacjonarnego na laptop? Np. na stacjonarnym wlaczam foobara, wylaczam glosniki a slucham go na notebooku. Prosze o pomoc. Pozdrawiam Edytowane 8 Maja 2005 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Witam, W notebooku mam nagrywarke DVD. Z komputerem stacjonarnym poloczenie jest skretka z przeplotem. Czy istnieje mozliwosc przeslania obrazu i dzwieku (a takze samego dzwieku lub samego obrazu) po "sieci" z laptopa na stacjonarny oraz ze stacjonarnego na laptop? Np. na stacjonarnym wlaczam foobara, wylaczam glosniki a slucham go na notebooku. Prosze o pomoc. Pozdrawiam 1433421[/snapback] Tak sie nie da... Mozesz za to otwierac pliki z udostepnionego hdd na jednym lub drugim kompie... Po co sobie utrudniac cos co jest banalne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Pulpit zdalny tylko nie wiem jak z szybkością :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 a właśnie że sie da! VideoLAN na kompie stacjonarnym puszczasz film a opcją streaming (na VideoLAN) a na laptopie w VideoLAN wpisujesz adres IP i port np 192.168.6.1:567 konfiguracja jest prosta dźwięk i wideo i napisy pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 a właśnie że sie da! VideoLAN na kompie stacjonarnym puszczasz film a opcją streaming (na VideoLAN) a na laptopie w VideoLAN wpisujesz adres IP i port np 192.168.6.1:567 konfiguracja jest prosta dźwięk i wideo i napisy pozdro 1434633[/snapback] Tylko wytlumacz mi po cholere sobie utrudniac zycie... Udostepniamy sobie dysk na stacjonarnym, montujemy go w lapciaku i masz juz dostep, ot cala filozofia, mozesz puszczac co tylko chcesz z hdd ze stacjonarki i bedzie to dzialac o wiele szybciej niz streaming czy inne bzdury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Mozesz za to otwierac pliki z udostepnionego hdd na jednym lub drugim kompie... Po co sobie utrudniac cos co jest banalne :D 1434326[/snapback] No fakt... Czasem czlowiek probuje kombinowac a nie dostrzega banalnego rozwiazania problrmu... :) a właśnie że sie da! VideoLAN na kompie stacjonarnym puszczasz film a opcją streaming (na VideoLAN) a na laptopie w VideoLAN wpisujesz adres IP i port np 192.168.6.1:567 konfiguracja jest prosta dźwięk i wideo i napisy pozdro 1434633[/snapback] Dzieki wielkie! Sciagnalem programi, uruchomilem, skonfigurowalem i dziala pieknie! Na pewno mi sie przyda. Jeszcze raz WIELKIE dzieki! ;) Pozdrawiam Edytowane 9 Maja 2005 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 ja tez nie wiem w czym tu jest problem...udostepnianie to najprostszy sposob. mozesz sobie jeszcze na laptopie zmapowac dysk z desktopa i full wypasss. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...