seba203 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Witam wszyskich. Mam problem z podłączeniem osobnego subwoofera(Jamo 90W aktywny) do sound blastera live!. Używam sterów kx, podłączałem jacka do wszystkich gniazd, w mixerze też nie mogę ustawić. Proszę o pomoc. DZIĘKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 wszystko zależy od tego ,czy karta to 5.1 - może być nawet 5.1(jak w moim przypasdku) ale "inteligentna" platforma amd rozpoznaje mi go jako 4.1...i na wyjsciu pomarańczowym brak sygnału.Najprostsza metoda by sprawdzić czy jest sugnał, to zrobic test głośników, na ustawieniu 5.1,jesli sygnału brak, to wyjścia niskotonowego nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Rzczywiście na ustawieniu 5.1 widzi tylko 4 głośniki. A czy można woofer podłączyć do innego wejścia? Jeśli jest możliwe ustawienie tego w kx-sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 można ,tylko w tym przypadku traci się 2 kanały (jeżeli się nie używa 4.0 - to nic nie stoii na przeszkodzie).Wystarczy połączyć na wyjściu z surroundera LFE, z załóżmy wejściem na epilogu:analog rear L,lub R,wówczas zostaną 2 przednie kanały i LFE bedzie na czarnym wyjściu,a pozostały kanał-może służyć jako centralny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 nie jestem tak wtajemniczony w kx-y ale ustawię tak to na jakim (kolorze gniazda) będę mógł podłączyć subwoofer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 bedzie na czarnym wyjściu w tym przypadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...