romeorunner Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Na płycie gł. Soltek 75DRV5 podkręca się i działa wmiare stabilnie na 1704Mhz więcej nie moge z niego wyciągnąć u kolegi który ma jakiegoś ASUSA jest to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Za malo danych jakie napiecie jaki zasilacz? glownie wazne jest to drugie czemu? przyklad moj kumpel ma xp1700+ mial stary zasilacz i radeona 8500 puscil wszystko na maxymalnych napieciach plya appoge ch (2,15v czy jakos tak) i mu spalilo zasilacz. Kupil 400W codegen tylko pod plyte (uklad dwoch zasilaczy) i mu procek pracuje przy napiceu 1,7V (ponizej nominalnego!!) na 1,7GHz. Ja zas mam codegena 300W podlaczonego do wszystkeigo i mam 1650MHz (wiecej niemam bo go nie odblokowalem). Co Ci moge poradzic? sprawdz chlodzenie... tez wazne najlepiej jak ci plyta wstanie wejdz do biosu jak temp szybko idzie w gore to znaczy ze chlodzenie nie wydala. sprawdz na innym zasilaczu, odlacz wszystkie peryferia tak od plyty jak i od zasilacza to sprawdzisz czy to nie on. A przedewszystkim POKOMBINUJ bo to jest przeciez najfajniesze :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 albo chlodzenie, albo taki egzemplaz, albo zle kombonoojesh magistrala/mnoznik :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Za malo danych jakie napiecie jaki zasilacz? glownie wazne jest to drugie czemu? przyklad moj kumpel ma xp1700+ mial stary zasilacz i radeona 8500 puscil wszystko na maxymalnych napieciach plya appoge ch (2,15v czy jakos tak) i mu spalilo zasilacz. Kupil 400W codegen tylko pod plyte (uklad dwoch zasilaczy) i mu procek pracuje przy napiceu 1,7V (ponizej nominalnego!!) na 1,7GHz. Ja zas mam codegena 300W podlaczonego do wszystkeigo i mam 1650MHz (wiecej niemam bo go nie odblokowalem). Co Ci moge poradzic? sprawdz chlodzenie... tez wazne najlepiej jak ci plyta wstanie wejdz do biosu jak temp szybko idzie w gore to znaczy ze chlodzenie nie wydala. sprawdz na innym zasilaczu, odlacz wszystkie peryferia tak od plyty jak i od zasilacza to sprawdzisz czy to nie on. A przedewszystkim POKOMBINUJ bo to jest przeciez najfajniesze :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Moze wina serii, a moze to juz max tego proca. Asusy maja mozliwos okreslenia maksymalnej predkosci proca (jedna z opcji w Asus probe). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeorunner Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Mój kąp to Athlon Xp 1900 Soltek 75DRV5 GF3TI 200 256DDR 333 zasilacz 300W napięcie na procku 1.85 procek ma 52C po podkręceniu na 1704Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...