hinco Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) Czy odczuje jakąś róznice przy zmianie C 1000 + mobo Clayton+ 256 ram na P4 ~1.5 + jakieś mobo(byle tanie)+ sdr ( albo rimm? tylko czy jest sens przy tej cenie<lol>) na s423 Chodzi mi głównie o wrzucenie lepszej grafy i chciałbym przy okazji przerzucić sie na "lepszą"(?)(i tak stara) platforme Komp bedzie i tak mało używany (głównie net i te sprawy) ale od czasu do czasu gry w sieci:] Pozdro4all Edytowane 10 Maja 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Czy odczuje jakąś róznice przy zmianie C 1000 + mobo Clayton+ 256 ram na P4 ~1.5 + jakieś mobo(byle tanie)+ sdr ( albo rimm? tylko czy jest sens przy tej cenie<lol>) na s423 Chodzi mi głównie o wrzucenie lepszej grafy i chciałbym przy okazji przerzucić sie na "lepszą"(?)(i tak stara) platforme Komp bedzie i tak mało używany (głównie net i te sprawy) ale od czasu do czasu gry w sieci:] Pozdro4all 1434302[/snapback] Oczywiście że tak! I sądze że dużą! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 No a byle jaka płyta np ta ta bedzie w miare stabilna? wydaje mi sie fajna bo na ddr-y anie drogaste rimmy:/ I czy jestem w stanie wyrobić sie w cenie jaką dostane za mój "sprzęt"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 No a byle jaka płyta np ta 1434385[/snapback] Za sprzet dostaniesz około 200zł Wiec... 256DDR jak kupisz (90zl) o masz 110zł na mobo ;) Napewno znajdziesz cos :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 No i jeszcze proc... a te to jak szalone chodzą na allegro... może qmpel mi sprzeda :lol: ale wątpie.. Za płyte + proc +256 ramu 200zł? mało! :/ no ale life is brutal;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Lechu> Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 witaj, moim zdaniem nie odczujesz duzej kozysci z przesiadki z celerona 1GHz na P4 1,4GHz bo willamette nie sa zbyt wydajne a jeszcze gorzej jak polonczysz go z dimm bo nawet pentium 3 tualatin jest lepszy od niego i to ten nawet z zegarem "tylko" 1,266 GHZ :mur: wiec ja bym sie zastanowil nad tym co chcesz zrobic i to powaznie szczegulniee jesli sie pchasz w socket 423 bo wedlug mnie sie ci to nie oplaca, szukaj tanich athlonow ale jesli intel ma byc (ja wole intela osoboiscie) wiec szukaj jakiejs plyty z socket 478 bo do niej byly procki 1,4 giga a przynajmniej swobodnie rozbudujesz system w przyszlosci, pozdr:) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 po co wywalać kase w taki stary sprzęt ? :/ płytę pod s478 kupisz za 50-70zł (ostatnio sprzedałem Abita na SiS654DX za 70zł z obsługą DDR) procka na s478 kupisz w podobnej cenie jak na s423, może troszę drożej ale nieznacznie. Sprzedaj swoje pamięci kupisz DDR i będziesz miał lepszą maszynkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Nie chodzi mi o jakąś super wydajność czy coś, poprostu komp do neta i od czasu jakaś mało wymagająca gierka tyu Q III albo ET;) Czy te mobo na Sisie Via itp są w miare? nie sprawiają problemów? bo przy takiej cenie to podejrzane :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 ja z tego abita sa7 bylem bardzo zadowolony i stabilnosc byla ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Zerkinijcie i powiedzciehttp://allegro.pl/showcat.php?id=4272 która do 100zł byłaby ok( z laski swojej :wink:))Biorąc pod uwage tylko te z cena kup teraz.... A do takiej shitowej płytki :wink: opłaca sie włożyć P4 czy wystarczy Celeron? Bo wiem że celki to shit ( oprócz prescotów ale one tesh nie P4;)) ale moze płycie nie potrtzeba ash takiej mocy? :blink: Lepszy Celeron Northwood czy P4 willamate? Edytowane 9 Maja 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Lepszy Cel NW plyte, ktore warto kupic: http://allegro.pl/show_item.php?item=50763308 http://allegro.pl/show_item.php?item=49914276 http://allegro.pl/show_item.php?item=50496386 http://allegro.pl/show_item.php?item=50372726 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) hmmm...Celerony nawet nawet... mam takiego z literką "D" tylko na lga 775,,, po okazyjnej cenie qpiony i lezy i sie qrzy...,ale lga zostaie chyba dla siebie a tu zostane przy 478 bo wyjdzie taniej prawda? a chyba nie mam co kasy ładować w tego bo i tak bedzie za nidługo nei mój.. MA ktoś stronke z taanimi Celkami??<lol> :wink: A tak przy okazji moze ktoś wyceni to coś...: Cel 1Ghz Tualatin+big cooler mobo Clayton pod tualatiny sdr i takie tam 128 mb(100mhz)+128(133mhz) ramu.. GF 2MX 400 64 mb TV in&out MSI Troche sie zapędziłem z s370przez 423 i 478 po LGA:P a to ma być komp głównie do neta i jakieś gry co jakiś czas :wink: ogólnie rzecz biorąc sie zapytuje wszem i wobec czy na takich taniutkich płytach nie najem sie nervów przy tych chipsetach wiecej niż przy tym co mam?czy nie osiwieje w wieku 17 lat? i czy coś bede w stanie zakręcić prockiem?i czy zmontuje coś za 300 do 400zł+to co dostane za to co mam (grafa myśle o radku 9550)jest to wykonalne? chyba za dużo pytam :/ :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Edytowane 9 Maja 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkarkocha Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Starczy ci na celeronaD procek 230 plyta z 80 karta graf 230. sdr i ddr kosztuja tyle samo dlatego wymienisz sobiee stare na nowe. a te 140zl to spokojnie wyciagniesz ze starego sprzetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 a ''taka'' płyta za 80zl pozwoli Celeronowi D rozwinac skrzydla?? nie ograniczy go?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkarkocha Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Lepsze jest to niz kupienie zwyklego celerona lub p4 na s423. Nie bedziesz mógł go zbytnio podkrecic ale jak wybiezesz dobra firme to plyta powinna byc stabilna. Nie mam zbytniego zaufania dla sis-a ale za ta cene to nic innego nie kupisz. Chyba ze dolozysz troche chajsu i za 150 kupisz na i865. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) Dobra, teraz jush wiem co chce :wink: Mój stary to Cel 1(Tualatin!)+mobo i815pe-b + 256sdr +GF2MX400 64MB(wypas) + monit 14'(wypuły jak nie iwem co;)) ile za takie cuda ( i czy to kto qpi ? :wink: ) Mam 300zł w gotówce :wink: i ten sprzet i chce zrobić upgrade za ta kase tzn oprócz monitora bo stary powiedział że mi qpi(mam dołożyć 200:/) jakaś 15' LCD(nie crt bo to komp prawie wyłącznie do neta a chodzi 24h)a przy okazji 17' do drugiego;) Łaskawi forumowicze co w tej cenie bedzie tzn prosiłbym o zestawienie linków do aukcji na allegro ale tylko z ceną kup teraz Edytowane 10 Maja 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...