Ganeon Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 jesli bedzie wailo w góre to bedziesz mial w penis kurzu w kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 nie no wlasnie w gore nie :) w dol budy ! wiatraki beda na chlodnicy nie pod nia tak jak ma dimek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) @ent I'll do my best B) W koncu certyfikat WHQL do czegos zobowiazuje :lol: 1436414[/snapback] wiem do czego dazyles w tytule ale nie trafny jest ;] Windows Hardware Quality Labs (WHQL) Edytowane 12 Maja 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 wiadomo o co chodiz przeciez...to moze WCQL? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 @draak Chlodnica nie miesci sie dobrze z przodu, choc to dla niej wymarzone miejsce w tej budzie... Gdyby to byla BIP/BIE to co innego... Cross Flow Fan wciaz do mnie nie dotarl... jesli nie dotrze do mnei do konca tygodnia nastepnego, to go chyba odmowie, skoro piszesz, ze to w sumie gra nie warta swieczki... A co do koloru budy, to tez chodzila mi po glowie czarna... ale nie ma dostepnych czarnych paneli bocznych z oknem, a chcialem miec wszystko od razu (poki kasa byla :wink: ) @sector Ta buda ma od razu dziure na spodzie... Co do kierunku nawiewu, to musisz sam poeksperymentowac... W poprzednich WC czasem mialem w dol, czasem w gore kierunek nawiewu - z moich obserwacji temperatur wynika, ze lepiej miec nawiew w dol (przy moim polozeniu chlodnicy)... no i to o czym pisze Ganeon tez jest wazne :D @Chaos Hehe - wiem co znaczy skrot WHQL :D Spasowal mi, bo jesli stery maja ten certyfikat, to znaczy, ze sa zaaprobowane i zgodne... a, ze moje WC ma jeszcze (imho) wady/braki/niedociagniecia, to temat jest jak najbardziej zgodny - i bede sie przy tym zdaniu upieral :lol: :mrgreen: @[hS.4f] Logan Twoja propozycja tez jest godna uwagi :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 @Chaos Hehe - wiem co znaczy skrot WHQL :D Spasowal mi, bo jesli stery maja ten certyfikat, to znaczy, ze sa zaaprobowane i zgodne... a, ze moje WC ma jeszcze (imho) wady/braki/niedociagniecia, to temat jest jak najbardziej zgodny - i bede sie przy tym zdaniu upieral :lol: :mrgreen: 1443473[/snapback] z MS ;] pomysl o DWCQC ;] Dimek Water Cooling Quality Control ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 z MS ;] pomysl o DWCQC ;] Dimek Water Cooling Quality Control ;] 1445478[/snapback] :lol: Podoba mi sie ten skrot - tytul postu uaktualniony :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Po kilkunastu dniach użytkowania WC rev 6.0 dostrzegłem kilka braków, kilka mi wytknięto i kilka mi przeszkadzało…, a że dysponowałem odrobiną wolnego czasu, postanowiłem to poprawić. Otóż chłodnica dostała „shroud” zrobiony z węży gumowych, które dodatkowo wytłumiają drgania chłodnicy, które pojawiają się przy wiatrakach ustawionych na maximum (ale wieją bestie nieziemsko). Powietrze teraz jeszcze skuteczniej (i ciszej) przepychane jest w dół przez chłodnicę. Pompka również została poddana pod lupę i przymocowana solidnie w pozycji, która idealnie pasującej do układu węży w obudowie. Teraz nie można wyczuć nawet żadnych jej drgań, bo dźwięków to ona żadnych z siebie od początku nie wydawała – teraz jest wręcz idealnie. Pojawił się brakujący Cross Flow Fan... Wspominano coś o jego głośności – według mnie na 5V jest OK, do 7V jest akceptowalny „hałas”, wyżej jest on już zauważalny. Ale oczywiście podpięty jest do regulatora, więc jest pod pełną kontrolą i używany tylko w razie potrzeby. Ujednolicone zostały również napędy, które wraz ze srebrnym panelem regulującym dość ciekawie się komponują. Zrobiłem też porządek z kablami... Choć na upartego można by jeszcze poprawić minimalnie, ale jak dla mnie jest wystarczająco dobrze. Na poprzednich zdjęciach też nieco widać porządku z kabelkami. Oprócz powyżej wymienionych poprawek zmieniły się: - nieco inny układ węży wywołany zmianą króćca na chłodnicy (z kątowego na prosty), co pomogło nieco skrócić i lepiej ułożyć węże w obudowie - zmienione taśmy HDD, gdyż zrezygnowałem z używania przejściówki Serillel Nie zmienił się natomiast (nieco krytykowany) układ rezerwuaru i chłodnicy. Nie zmienił się, bo po dotychczasowym okresie użytkowania rev 6.0 doszedłem do następujących wniosków: - w dnie obudowy jest gotowy otwór, który należy wykorzystać! Teraz ze „shroudem” chłodnica jeszcze lepiej (i ciszej) się sprawuje. Będąc na zewnątrz obudowy z pewnością zasysałaby więcej kurzu i szybciej traciła na wydajności - na pewno byłaby też bardziej słyszalna i byłoby niebezpieczeństwo, że coś może wpaść w wirujące wiatraki i narobić kłopotów - rezerwuar będąc w tym miejscu, w którym jest pozwala na niemal automatyczne odpowietrzanie układu. Dzięki temu, że dochodzące do niego węże są stosunkowo długie (plus dodatkowo zaworek Eheim) pozwala na niemal dowolne manewrowanie nim w razie potrzeby - cały czas mam podgląd temperatury wody - bardzo łatwo dolewać/odlewać wodę, gdy zbiornik jest w tym położeniu - nie istnieje niebezpieczeństwo przypadkowego wylania wody związanego z tym, że zbiornik jest poniżej poziomu najwyższego punktu wody w układzie. W kwestii oświetlenia nic się nie zmieniło, więc nie prezentuję dodatkowo zdjęć z oświetleniem. Całość w środku prezentuje się następująco Choć średnio widać to na zdjęciu, to zostały zmienione jeszcze klawiatura (Ultar Flat-X) i myszka (MX518). Teraz całość stanowiska zabawy i pracy wygląda jak poniżej Do poprawy została mi tylko tylna ścianka na dole obudowy, która będzie maskować i chronić przed kurzem. Zrobię to chyba z plexy, bo na razie wygląda to tak… Pomimo tego małego mankamentu jestem zadowolony z poprawek i po wprowadzeniu tej jednej jeszcze będzie można z czystym sumieniem podbić stempel pod certyfikatem DWCQC (thnx Chaos ;-) ) dla rev 6.1… Nie przewiduje jakichś większych zmian, czy poprawek… choć wiadomo, że takie postanowienia ciężko dotrzymać ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 no pięknie to wygląda, komisja może przyznać certyfikat DWCQC, ale trzeba pamiętać iż czcigodna komisja w składzie forumowiczów będzie co jakiś czas oczekiwała szczegółowych raportów na temat rozwijających się prac, gdyż wyżej wymieniony certyfikat może wygasnąć hhehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 miodzio... ale jest jedno ale... shroud pownien bc MIEDZY chłodniaca a wentylami - jesli ma wogóle byc. przy bip2 to nie wiem na ile to sensowane rozwiazanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 @cavarr Pewnie ze dam znac jak uda sie cos zmienic, czy ulepszyc... niestety na razie nawet nie wzialem sie za robienie zaslepki z tylu, bo pogoda temu nie sprzyja ;-) @Ganeon Miedzy wiatrakami a chlodnica jest oryginalny shroud - mysle, ze w przypadku tej chlodnicy jest wystarczajacy... a ten zrobiony przeze mnie mial pomoc wytlumic drgania przy wiatrakach ustawionych na 12V i powstajacym wtedy jednak efekcie "kotlowania sie" powietrza pod chlodnica (nie cale powietrze przechodzilo przez chlodnice, bo dziura w spodzie budy jest troszke wezsza niz szerokosc lopatek wiatrakow). Szczesliwie teraz juz wszystko OK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 to jest piekne! Tez chce sobie zrobic wc, ale jakos sie nie moge zebrac. Gratuluje i czekam na updatey. pzdr ps. nie działa Ci link do 3dmarka2k3 i 2k5 w sygnturce. Zmniejsz tez ja troche bo sie moderatorzy czepjaja, bo teraz ograniczenie weszło na 10 linijek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) Wlasnie skonczylem skladac rev 7.0 - koniec z update'ami - zamykam obudowe na klucz i wyrzucam klucz :!: Za niedlugo zdjecia... ale juz chyba w nowym temacie :) Edytowane 30 Września 2005 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Wlasnie skonczylem skladac rev 7.0 - koniec z update'ami - zamykam obudowe na kluczi wyrzucam klucz :!: Za niedlugo zdjecia... ale juz chyba w nowym temacie :) 1677206[/snapback] Daj je tutaj, bedzie do kompletu. Duze zmiany? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Daj je tutaj, bedzie do kompletu. Duze zmiany? :wink: 1677210[/snapback] Jako, że zmiany tworzą rev 7.0 to podaję link do jego opisu - KLIK B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...