ArtifeX Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Przepraszam na poczatku ale siedze na zaliczeniu ale nic z tego co ten koles mowi nie rzumiem. WIec prosze o pomoc. Nie wyzywajce mnie, pomozcie to dla mnie bardzo wazne. Stwórz klase Osoba, zawierajaca pole nazwisko, oraz dwa rózne konstruktory. Ponadto klasa ma zawierac metode, wstawiajaca do globalnej tablicy lancuchów znakowych nazwisko. W momencie gdy w tablicy nie bedzie juz miejsca, program ma wypisac odpowiedni komunikat. W innym wypadku, ma wstawic nazwisko do tablicy, na odpowiednim miejscu, tak by tablica byla posortowana pod wzgledem dlugosci nazwisk. Nastepnie nalezy stworzyc klase Kierownik, dziedziczaca po klasie Osoba. Klasa Kierownik ma zawierac dodatkowe pole - tablice obiektów typu Osoba, o nazwie personel. Musi zawierac tez metoda, która wpisze odpowiednie nazwiska (podan¡ jako parametr liczbe nazwisk) z tablicy globalnej do tablicy personel. JezykC++ Edytowane 9 Maja 2005 przez ArtifeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rojmarek Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 jakbys podał język, to może wtedy... ja obsluguje, jak narazie, tylko php, ale chyba bym dał radę :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...