marian193 Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Czarne jest piękne :-P Naprawdę ładnie Ci to wyszło! Tak jak poprzednicy proponuje zrobić cos z kolorem zasilacza. Podobnie sprawa ma sie napędu- planujesz go malować?? Myśle że powinieneś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 wszystko ok tylko myslalem ze te otwory w pleksie beda spelniac jakas funkcje (otwory na wentyle, lub beda na wysokosci procka i grafiki) a tu lipa beznadziejnie w tym momencie umieszczone otwory imho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Malowanie przyznam, że wyszło elegancko. Mam pytania odnośnie tego malowania :) : 1) Ile farby na to zużyłeś ?? 2) Ile warstw pomalowałeś ?? Wszystko naprawdę mi się podoba :) Ładnie wybrnołeś z tej sytuacji, kiedy plexa Ci pękła :) Tak trzymać :D Stay MOD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Po kolei: @Dziuby Nóżki już w trakcie produkcji :), zastanawiam się tylko czym tą plexę kleić, ale chyba najlepsza będzie żywica epoksydowa. @marian193 Dzięki :) Napęd będę malował, w życiu go tak nie zostawię, bo paskudnie wygląda. @Radek_BVB Początkowo miało tak być, ale wyszło jak wyszło, mogę je dać w tylnej części co będzie chyba lepsze, chociaż z drugiej strony zawsze to jakieś odprowadzenie ciepłego powietrza choćby z dysków, a z wentylem zawsze można coś jeszcze tam pomyśleć :) np. zmodyfikować koszyki, ale to w przyszłości :). @piotralek Starałem się jak mogłem :) Farby poszło 2 puszki po 400ml (Śnieżka do ogólnego stosowania, ftalowa), warstw jest 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) Sorki za tak długą przerwę i brak postępów, ale miałem ostatnio sporo pracy i nie mogłem się zabrać za budę. Tymczasem zamówiłem już katodki, jednak nie jak to było w planach niebieską i uv, tylko BIAŁĄ i UV. Mam nadzieję, że efekt będzie zadowalający :). Nóżki będą podświetlone na niebiesko, podobnie jak wszelkie molexy, wtyczki itp. w budzie :). Nóżki były już praktycznie skończone, ale trochę za bardzo chciałem je upiększyć no i efekt był tragiczny :D, będę musiał zrobić je jeszcze raz. No a poza tym to chyba wszystko. Jutro mam nadzieję zabrać się za malowanie napędów (oby tylko mi się chciało :P)... EDIT: Jestem w trakcie robienia kontrolera obrotów 4 wentyli, jeżeli kogoś interesuje schemat płytki w postaci .PCB to informujcie na PW to prześlę. Edytowane 3 Czerwca 2005 przez netes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 .PCB ? To robiłeś ją w Protelu? Masz do tego .SCH ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 @tomazzi Robiłem w ExpressPCB, mam SCH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 niestety, nie mam ExpressPCB, używam Protela. Nie wiem, czy to odczyta. Więc jakbyś mógł to puść mi emila ze screenshotem(ami) SCH <tomazzi@wp.pl> Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 @tomazzi Poszło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Bardzo prosty regulator, ale za to minimum kosztów ;) Jest jednak jedno ale... z tego co pamiętam LM317 wymaga minimum 2V spadku między wejściem a wyjściem, czyli na wyściu można mieć od 1.25V (zwarty POT) do 10V. Chyba będę musiał nad tym popracować sam. However.. thanks!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...