Varrol Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Pewnie to już było, ale nie byłem w stanie znaleźć odpowiedzi używając szukaj, więc daje tet topic. Potrzebuję dobrego programu do testowania pamięci Ram, ale też w miarę prostego w obsłudze. Najlepeij jakby chodził pod windą, ale nie musi. Nie wiem, czy istnieje program, który sprawdza kartę graficzną (czy nie jest uszkodzona), ale nie chodzi mi o artefakty, tylko coś jak tester stabilności i pamięci na grafie. Jeśli istnieje, to bardzo proszę o linka. Jeszcze jedno - jakiego programu najlepeij użyć do testowania procesora, no i gdzie ściągnąć, bo jak szukam po serwisach hw, to są same benchmarki, drivery itp. Pytam się o to, bo mój starszy narzeka, że komp mu źle chodzi, a i u mnie coś jest nie do końca w porządku, a nie mam odpowiednich programów do sprawdzenia, tylko same benchmarki. Jedyny tester jaki mam to artifact-tester do grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 http://www.memtest86.com/ testuje pamiec nisko poziomowo, uruchamiasz z dyskietki albo wypalasz sobie na cdr :) baaaaaardzo wiarygodny tester, polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Swietnym programem do testowania stabilności CPU + Ram jest prime95. Do zaciągnięcia TU. Aha nie zdziw się temperaturze procka, ten programik to wyciska z każdego CPU "siódme poty". Aha on sprawdza stabilność, ale wady hardwere'u nie wykryje (nie powie co jest winne). Jest jeszcze CPU Stability Test, ale ten łatwo znaleźć w sieci ;) Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Jw. http://www.memtest86.com Robisz nim dyskietke i z niej bootujesz kompa. IMHO bardzo dobry (kto wie czy nie najlepszy) progs. tego typu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Jest taki prosty windowsowy programik MemTest. Okreslasz tylko wielkosc przerabianych MB przez program i on sprawdza stabilnosc. Dobry jest w tym ze po napotkaniu na blad idzie dalej i po ilosci bledow mozesz ustalic jak duzo brakuje do stabilnosci. Tak na marginesie to Prime95 + MemTest razem chodzily u mnie 14 godzin stabilnie a Softimage|XSI po godzinie wywalal sie (po zmniejszeniu FSB chodzil OK wiec to nie wina XSI). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 na stronie www.madonion.com znajdz sobie taki programik jak PCMark - rewelacyjny program do testowania wydajności procesora, pamięci i HDD. Przy moich parametrach za procesor mam 4773pkt, za pamięci 4445pkt a za HDD 988pkt. sprawdz i porownaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 na stronie www.madonion.com znajdz sobie taki programik jak PCMark - rewelacyjny program do testowania wydajności procesora, pamięci i HDD. Przy moich parametrach za procesor mam 4773pkt, za pamięci 4445pkt a za HDD 988pkt. sprawdz i porownajw pyatniu chodzi raczej nie o wydajnosc a o stabilnosc pamieci :lol: BTW nie musisz siwe chwalic wyniakmi :wink: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Dzięki wszystkim, jutro rozpoczynam testy :lol: A tera ide spać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Jesli umiesz czytac to tema: "Programy do testowania pamieci", a w rozwinieciu pisze: "Potrzebuję dobrego programu do testowania pamięci Ram, ale też w miarę prostego w obsłudze. Najlepeij jakby chodził pod windą, ale nie musi" - Czy PCMark nie jest do testowania pamięci? Czy nie jest banalnie prosty w obsłudze? Czy nie chodzi pod Windą? Ja przyszedłem na forum, aby komus cos doradzic od czasu do czasu, a nie przechwalac sie czy wypominac cos komus, nie przyszedlem tutaj takze nikomu ublizac! Kolega pytal to podalem program i wyniki, zeby mogl sobie sprawdzic - porownac i wtedy bedzie widzial co mu spowalnia prace! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 To kierowalem do Pana "Rosio" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 ???? Kto ten post wsadził na nowości ???? Ja rozumiem, że był na hardware, pomimo, że chodziło mi o programy, ale głównym założeniem były problemy ze sprzętem, więc jak najbardziej pasował da Hardware. Nijak nie mogę wymyślić co w tym poście pasuje to forum Nowości. Oj moderatorzy cosik sie wam poprzestawiało ale w głowach :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Jesli umiesz czytac to tema: "Programy do testowania pamieci",do tetowania stabilnosci (w domysle) a nie wydajnosci pamieci :!: Pace :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 niestety musze stwierdzic ze memtest86 nie jest 100% wiarygodny mi pod dosem przechodzi kość wszystkie testy przy 470 MHZ po kilka razy bez błedów a w windowsie jest zawieszka na 450 mhz ktoś mi ostatnio pisał ze GoldMemory jest lepsze /lepiej wykrywa błędy/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 niestety musze stwierdzic ze memtest86 nie jest 100% wiarygodny mi pod dosem przechodzi kość wszystkie testy przy 470 MHZ po kilka razy bez błedów a w windowsie jest zawieszka na 450 mhz ktoś mi ostatnio pisał ze GoldMemory jest lepsze /lepiej wykrywa błędy/ Nie bardzo rozumiem, dlaczego uznałeś za stosowne dopisać tę uwagę do wątku sprzed przeszło roku. Jeżeli chciałeś korygować poglądy na temat Memtestu, to mogłeś poczekać jeszcze godzinę i podać wyniki testów GoldMemory -- żeby mieć konkretny argument. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...