Hendel Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Do 3 razy sztuka! Co chwile chodziłem do sklepu i wymienaiłem zasialcze na inne. Cały czas była lipa dopóki .................... szarpnąłem się na ajkiegoś Feel-a (80zł) . Teraz jest wszystko oOk! Więc wychodzi na to na to że u mnie była wina ewidentnie zasilacza! Najlepsze jest to że to chyba nie wina zaniskego 3,3V! Bo mam teraz: vcore 1,77 vcc3 3,18 +5 4,73 +12 11,96 Moze to wina amperków albo to co pokazuje program to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda! Prawda jest taka że na 3 codegenach mi ni echodziło a na Feelu chodzi!!! pzdr No wiesz mi tez teraz chodza gry. Ale te pod direct3d, a te pod opengl np ut2003 sie wiesza (a wczesniej chodzil dobrze) wiec lepiej jeszcze przetestuj sobie. Bo 3dmark sprawdza tylko direct3d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 U mnie jest to samo, też zwis w 3D. Jutro idę po zasilacz. Ale karta jest sprawna bo testowałem u brata i kumpla i u nich chodzi cacy. Najlepsze jest to że brat ma identyczną kartę, którą kupił miesiąc temu (jest minimalnie inna niż moja) i jego karta w moim kompie chodzi ok 30 sekund (oczywiście w 3D) i potem zwis a moja zawiesza system od razu po włączeniu 3D (bez względu czy Direct 3D czy Open GL). Nalepsze jest że Radeon Gigabyta chodził OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Moze ta herculesa ma wyzsze napiecie na pamieciach i rdZeniu i moze ten blue orb na gpu duzo pradu bierze i stad te problemy. jak mozesz to napisz jakie napiecia sa na zasilaczu (przepisz z tej naklejki) brata albo kumpla zebym wiedzial jaki kupic, no i jakiej firmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 To winne pewnie są słabsze/mniejsza ilość zastosowanych stabilizatorów napięcia na Herculesie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Moze ta herculesa ma wyzsze napiecie na pamieciach i rdZeniu i moze ten blue orb na gpu duzo pradu bierze i stad te problemy. jak mozesz to napisz jakie napiecia sa na zasilaczu (przepisz z tej naklejki) brata albo kumpla zebym wiedzial jaki kupic, no i jakiej firmyKup tego feela co ja mam! Tak jak mówiłem wczesniej 3dmark chodzi elegancko i jak na razie unreal (kilka godzin) tez spox. Chyba już u mnie problem rozwiazany :D Jeszcze sprawdze czy NFS HP2 chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Moze ta herculesa ma wyzsze napiecie na pamieciach i rdZeniu i moze ten blue orb na gpu duzo pradu bierze i stad te problemy. jak mozesz to napisz jakie napiecia sa na zasilaczu (przepisz z tej naklejki) brata albo kumpla zebym wiedzial jaki kupic, no i jakiej firmyKup tego feela co ja mam! Tak jak mówiłem wczesniej 3dmark chodzi elegancko i jak na razie unreal (kilka godzin) tez spox. Chyba już u mnie problem rozwiazany :D Jeszcze sprawdze czy NFS HP2 chodzi?Dobra, tylko zobacz jakie napiecia sa na tym zasilaczu i ilu watowy to jest 300W ??? I ile dales za niego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 czy to jest moze : model: ESP-300ATXSP4 producent: Feel Czy to jest ten ?? Jak mozesz to zobacz czy masz ten model. On kosztuje u mnie 86zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 to jest takiz wlacznikiem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 to jest takiz wlacznikiem ?? Dałem za niego 80 zł (pisałem wcześniej) i to jest dokładnie ten sam model co mówisz! PS . Na czym jeszcze potestować ten zasilacz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Wiesz fajnie jakbys nastawilnp. wneed for speedzie hot persuit 2 , rozdzialke np. 1600x1200 x32 biry i aznizo x16 + np. FSAAx4 (albo w jakies innej , nowej wymagajacej gierce (np. ut 2003, jesli nie masz 1600x1200 to wez makx. mozliwa rozdzialke i napisz jakie efekty, bo wtedy karta najwiecej pradu zre i wowczas bedzie wiadopmo czy potrzebny mocniejszy zasilacz czy moze ta 300W starczy) ps. ile masz w 3dmarku ?? bo u mnie tylko 7000:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 a zainstaluj hercules tweaker z plytki i wez podkrec gpu z 250 na 270mhz u mnie, i zobacz czy wtedy wywali paski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Wiesz fajnie jakbys nastawilnp. wneed for speedzie hot persuit 2 , rozdzialke np. 1600x1200 x32 biry i aznizo x16 + np. FSAAx4 (albo w jakies innej , nowej wymagajacej gierce (np. ut 2003, jesli nie masz 1600x1200 to wez makx. mozliwa rozdzialke i napisz jakie efekty, bo wtedy karta najwiecej pradu zre i wowczas bedzie wiadopmo czy potrzebny mocniejszy zasilacz czy moze ta 300W starczy) ps. ile masz w 3dmarku ?? bo u mnie tylko 7000:( U mnie 7600! Nie duza roznica. Ale dziwne jest to np ze jak np wylacze vsync to mi spada wynik o 100pkt! Na geforcie maialem na odwrót. 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Wiesz fajnie jakbys nastawilnp. wneed for speedzie hot persuit 2 , rozdzialke np. 1600x1200 x32 biry i aznizo x16 + np. FSAAx4 (albo w jakies innej , nowej wymagajacej gierce (np. ut 2003, jesli nie masz 1600x1200 to wez makx. mozliwa rozdzialke i napisz jakie efekty, bo wtedy karta najwiecej pradu zre i wowczas bedzie wiadopmo czy potrzebny mocniejszy zasilacz czy moze ta 300W starczy) ps. ile masz w 3dmarku ?? bo u mnie tylko 7000:( Znowu [gluteus maximus]!!! Wystarczy zainsatlować wygaszacz ekranu z tej płyty herculesowej i cały czas pasy !!! Na 20 prób tylko raz zobaczyłem 2 sekundy i cały czas pasy . K&*^% Mać :twisted: ! Chyba sie wkurze i zmienie se grafe ! Przeciez to az niemozliwe zeby na 5 zasialczach było to samo!!! To powinno być w archiwum X :) Nie wiem co robić :cry: Moze te solteki źle zarządzają napięciem!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 a zainstaluj hercules tweaker z plytki i wez podkrec gpu z 250 na 270mhz u mnie, i zobacz czy wtedy wywali paski Skąd masz tego tweakera? JA nie mam tego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 To nie zależy od modelu zasilacza, ale od konkretnego egzemplarza. Brat ma identyczny model jak ja i u niego działa a u mnie nie (może różne płyty rożnie zarządzają energią). Ja testowałem 2 sztuki 300W i nic dopiero 200W Samsung działa (na razie), ale będę szukał firmowego zasilacza 300W żeby mieć wreszcie spokój. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Tweaker jest na plytce ze sterownikami. Panowie moze warto zainwestowac w 400W zasialcz. ??? Kosztuje 130zl. Z tego co wiem za agp odpowiada napiecie 3.3V. Codegen 300W przy 3.3 V dawal 20A, po wymianie na inny zasialcz rowniez 300W ktory dawal przy 3.3V 20A, 3dmark sie przestal wieszac (aczkolwiek niektore gry wciaz sie wieszaja, tylko juz nie paski tylko po prostu zwiecha) 400W zasilacze przy 3.3V daja 24A lub 28A. (no to juz chyba starczy, skoro takie zasilki obsluguja 2procesorowe plyty) Czy ten zasilacz jest dobry ?? Ma go ktos ?? Foxconn/Deer ATX 400W AC INPUT: 115-230V~, 8-4 A, 60-50Hz MAX.OUTPUT POWER: 400W DC OUTPUT: +3.3V=24.0A +5V=35.0A +12V=15.0A +5Vsb=2.0A -5V=0.3A -12V=0.8A cena 129 + wysylka wyjdzie 145zl. lub LEADMAN 400W przy 3.3V daje 28A, przy +5 daje 30A, przy +12-11A co myslicie ?? bo wydaje mi sie ze po prostu zadna 300W nie bedzie trzymala stabilnie napiecia przy duzym obciazeniu i przy tej karcie (i chyba mam racje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 pomylka codegen 300W przy 3.3 daje 14A, a codegen 400W przy 3.3 daje 20A :-))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...