Skocz do zawartości
<Lechu>

Tualatin Vs Willamette ?- Oplaca Sie ?

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawe ciekawe :rolleyes: forum intela zdominowalo amd no no :? a atk powaznie to ja jak juz nie pakowalbym sie na platforme z socket 754 bo to odchodzaca zecz tak jak juz socket A < to do tych ludzi AMD a tak rzecz biorac nie jestem wstanie sprzedac naraz obu tych kompuw bo to jest nietylko odemnie zalezne :cry: ale widze juz ze jednak najlepiej dokupie te 256 sdr i komp cos przyspieszy i jeszcze troche pociagnie :wink: a tak wogule jak juz by mialo byc na amd to mazyla by mi sie plyta tyan dwuprocesorowa na athlony xp bo takie na niej miozna by uruchomic i mam cos jak HT B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile razy trzeba powtarzać? s754 nie odchodzi - ma się dobrze i mieć przez pewien czas będzie... Pojawiły się płytki z PCI-Ex na s754 :)

1454326[/snapback]

to znaczy, ze beda jakies nowe porcki na s754, poza "za*ebistymi" sempronami? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj ludziska wam sie chyba nudzi i chodzicie po forum i wypisujecie glupawe porady, jakbym myslal jak wy to bym moze sie mial przesiasc na 486 i DOS ? Co, co? tak powaznie to sprzedaje tego p4 i plyte pod niego, chociaz troche mi szkoda ale postanowilem! A i jedna taka smieszna sprawa mnie spotkala w zwiazku z tym co sprzedaje (plyta gl), mianowicie mam kumpla co strasznie napalony jest i wprost uwielbia amigi, ze sa stabilne jak niewiem co , nie maja wirusow i wogule sa super super super i cieszy sie on strasznie ze juz niedlugo nowa amiga bedzie obslugiwac pamieci RIMM 800mhz a ja przeciez sprzedaje ta cholerna plyta gl na p4 ze wzgledu na te RIMM bo sa stasznie drogie a wcale wydajne i nieraz sa z nimi problemy wiec jak slysze ze on sie tak tym rajcuje to myslalem ze sie ze smiechu posikam, muwie mu w czym problem z RIMM ze sa takie chu**** a on ciegle swoje-- przeciez chodza z szybkoscia 800 mhz wiec musz byc super wydajne-buahahahahahah :lol: niekturzy ludzie sa tak zaslepieni i widac jak malo sie orientuja w komputerach mimo ze sie uwazaja za niewiadomo kogo w tych sprawach (jak niekturzy w serwisach komputerowych ale to juz inny temat)B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze i z zachlannosci ale i tak RAMBUS zrobila dziadostwo robiac te pamieci za taka cena a intel glupi podpisal z nia kontrakt i musial na poczatku istnienia p4 tylko te pamieci mugl on obslugiwac wiec duzo na tym stracil, no ale , czlowiek sie uczy na bledach <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RIMM sa spoko ,ale nie na te czasy

architektura RIMM odzwierciedla architekture P4

teraz sa inne pamieci (procesory) szybsze przy tych samych zegarach ,ale gdy skonczy sie granica technologiczna podnoszenia zegara w ddr to rambus idzie ciagle w gore

teraz wprowadzili ddr2 ,wiec rambus poszedl w odstawke ,ale w pamieciach i tak trudniej cos wykombinowac niz w prockach wiec o ile P4 sie praktycznie skonczyl i ciagna go na sile ,bo i dosc wysokie zegary da sie uzyskac na procach wydajniejszej konstrukcji (przyklad AMD z athlonami 64)

o tyle o RAMBUS mozemy jeszcze uslyszec w przyszlosci - choc nie musimy jezeli wymysla cos innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi