yellowww21 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Witam Dostałem od brejdaka dysk WD Caviar 80 GB, 7200, 8 mb cache, który działał zawsze bez żadnych problemów. Raczej nie miał bad'ów. Pewnego dnia nagle przy bootowaniu zaczął wyskakiwać komunikat "błąd dysku" czy jakoś tak. W Biosie jest wykrywany Co może być tego przyczyną? I czy ktoś się już z czymś takim spotkał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scar Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 blad dysku wyskakuje napewno? jakie systemu uzywasz? moze system po prostu Ci padl sprobuj go naprawic... sprawdz podlaczenie dysku, przeczysc gniazda i podlacz... jak nic nieda to napisz cos wiecej, opisz co sie dzialo z dyskiem od mometu odlaczenia go od brejdaka az do mometu jak go sobie zapodales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_JFK_ Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 HEH to walsnie daltego odradzam kupno dysku WD innym mimo ze sam mam mialem to samo. Podlacz pod inna tasme i an slave daj. Powinno pomóc. Te dyski amja jakies problemy pod amsterem . jak wyczyscisz go do 0 . TO na jakis czas bedziesz mogl znow na master jechac ale potem znow bedziesz miał to samo. Mi skopalo na PRIMARY MASTER potem PRIMARY SLAVE. Wiec musailem podlaczyc pod SECONDARY MASTER. Jezeli mas zto samo to powinno pomóc podłączenie jak napisałem Teraz mam cały czas na secondary master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 HEH to walsnie daltego odradzam kupno dysku WD innym mimo ze sam mam mialem to samo. Podlacz pod inna tasme i an slave daj. Powinno pomóc. Te dyski amja jakies problemy pod amsterem . jak wyczyscisz go do 0 . TO na jakis czas bedziesz mogl znow na master jechac ale potem znow bedziesz miał to samo. Mi skopalo na PRIMARY MASTER potem PRIMARY SLAVE. Wiec musailem podlaczyc pod SECONDARY MASTER. Jezeli mas zto samo to powinno pomóc podłączenie jak napisałem Teraz mam cały czas na secondary master 1465061[/snapback] Dodam ze z tym master i slave to jeszcze jest tak ze master powinien byc na ostatniej wtyczce na kablu, slave na srodkowej, czasami sa napisy, a jak nie ma to latwo zapomniec ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...