Musznik Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Witam Od jakiegos czasu mam dysk twardy Maxtora :| Dane techniczne z obudowy : DiamondamX Plus 8 40Gb ATA/133 HDD +12V 790ma +5V 647mA 3.5Series 6E040L0 510614 Problem : Dysk po odpaleniu, zaczyna pykac równomiernie co kilka sekund, powodem jest odbijająca głowica (z tego co zaobserowałem).Dysk rozkreciłem ostrożnie, i co widac - widać to że głowica odchyla się do ogrnicznika (czyli do końca swoich mozliwości) poczym PIPKNIE i wróci, i tak w koło. Nawet gdy zatrzymam glowice w polowie drogi to taki sam scenariusz sie powtarza. Nie wiem co teraz zrobic z tym, jednak to 40Gb. Jest jakas na to rada szanowni? Pozdrawiam :) czekam na rady Edytowane 9 Maja 2005 przez Musznik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 LOL jak już rozkręciłeś to sobie możesz go $%#^%&$^$$ Dysku się nie rozkręca! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musznik Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Uh, boze. Z tym dyskiem same problem,nie rozkrecalem go rok i suzkalem odpowiedzi na problem - nic, wiec zamiast wyrzucac na zlom rozkrecilem by upewnic sie co to awarii. A psychodeliczny mam nadzieje ze ci emocje nie rozsadzili czachy ;] A co do rozkreconych dysków twardych to sie nie zgadzam, znam nie jedną osobe ktora rozkrecala hdd ,skrecila i dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Emocje , czy nie emocje , to i tak z dysku nic nie będzie . Prawdopodobnie padła jego elektronika i czapa . Teraz możesz wymienić elektronikę , lub go położyć na półce na pamiątkę . Będzie to odżałowana strata , bo trzeba kupić drugi dysk . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...