Skocz do zawartości
Robert1312

Pompa Do W/c (ukl. Otwarty)

Rekomendowane odpowiedzi

na poczatku podkresle : przejrzalem forum ! poczym stwierdzilem zakladam ten temat !

chce kupic te pompe => LINK

kupic moge ja za ~105zł

wiec jesli doradzacie mi cos innego to sugerujcie sie moja barjera cenowa (mozna lekko nagiac)

moje wymagania:

musi pociagnac 3 bloki (moze w przyszlosci 4)

musi byc cicha (bardzo ważne)

chce miec na wezach 12/16

do ciszy -( nie biore pod uwage pomp C.O) -wiem ze sa ciche ;)

co myslicie o tej pompie ? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego modelu akurat nie widziałem i nie mam... ale mam mocniejszy model 2000l/h i chodzi tak głośno jak odkurzacz - znakomicie wygłusza kompa - oprócz niej nic nie słychać nawet telewizora...

więc ten model pewnie jest o połowę cichszy... ja bym nie ryzykował - pompy fontannowe nie bardzo nadają się do WC bo zazwyczaj budują je dla mocy i wydajności a nie dla ciszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego modelu akurat nie widziałem i nie mam... ale mam mocniejszy model 2000l/h i chodzi tak głośno jak odkurzacz - znakomicie wygłusza kompa - oprócz niej nic nie słychać nawet telewizora...

więc ten model pewnie jest o połowę cichszy... ja bym nie ryzykował - pompy fontannowe nie bardzo nadają się do WC bo zazwyczaj budują je dla mocy i wydajności a nie dla ciszy...

1435947[/snapback]

hmm ... to nie dobrze .. w takim razie jaka polecasz o podobnych wlasciwosciach :cena , wydajnosc -procz glosnosci

teraz to juz nie wiem ... atmany podobno sie psuja , hydora ani eheima o podobnej wydajnosci za ~110zł nie kupie ... wiec co ?

:sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie dostalem tego NJ1200 (PP uwinela sie z priorytetem w 1(!) dzien... az sie zdziwilem) wiec pozniej potestuje i napisze, jakie sa pierwsze wrazenia. W ogole jakos szybko to poszlo - zamowienie w poniedzialek o 23, prosba o potwierdzenie o 23.29, o 23.35 info ze zostanie wyslana we wtorek - zajebisty sklep :> Dobre zlego poczatki?

Edytowane przez pbuda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a JA slyszalem Atmana buczacego ,zalezy ,jak sie trafi uszkodzona pompka to buczy

jakos moj Aquael uzywany od 1999roku jest nieslyszalny

600l/h tez slyszalem i po dokladnym odpowietrzeniu nie slychac jej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja teraz mam aquaszuta... 600l/h i jestem BADRZO ZADOWOLONY. Jak włączam samą pompę to za każdym razem muszę ręką sprawdzać czy włączona. Jest zamocowana zgodnie z instrukcją pionowo co trochę utrudnia wyprowadzenie węża na zwenątrz zbiornika ale w sumie nie ma problemu.

600l/h to może i mało ale płynie, a temperatry na procku całkiem niezłe.

Jak będę ją zmieniał to na pompę C.U.W - napewno nie kupię mocnej akwariówki bo - są głośne, prądożerne i podgrzewają wodę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK... pierwsze wrazenie - zielona :/ no ale pomijajac to, to pompka jak pompka. Niestety, nie moglem jej podlaczyc (chwilowo mam tylko kawalek weza 6 ID). Faktycznie, wlot (a moze to wylot) ma gwint 1/2'' wiec mozna bez problemu zastosowac dowolne przylacze, jednak druga 'dziura' ma srednice 15/18, wiec szczerze mowiac, nie bardzo wiem, jak ja zaloze 10 ID waz na to, ale sie jeszcze zobaczy (zeby byl 15/19 to by sie machnelo gwint 3/8'' i byloby cacy, a tak najprosciej jest utopic :/)

Na pocieszenie (i ku mojemu zdziwieniu) w paczce z pompka byl tez kubek firmowy korale.pl :)

Maly update - gwint wylotowy jest coprawda 1/2'', ale wystaje z niego na 1cm ponad pompke rurka - prawdopodobnie da sie na nia nalozyc waz, jednak jesli chcesz wymienic krociec, to pamietaj, ze musi on byc szeroki w najwezszym miejscu na conajmniej 12mm...

Edytowane przez pbuda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi