Robert1312 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 na poczatku podkresle : przejrzalem forum ! poczym stwierdzilem zakladam ten temat ! chce kupic te pompe => LINK kupic moge ja za ~105zł wiec jesli doradzacie mi cos innego to sugerujcie sie moja barjera cenowa (mozna lekko nagiac) moje wymagania: musi pociagnac 3 bloki (moze w przyszlosci 4) musi byc cicha (bardzo ważne) chce miec na wezach 12/16 do ciszy -( nie biore pod uwage pomp C.O) -wiem ze sa ciche ;) co myslicie o tej pompie ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Pompa fontannowa, wiec niewime czy uzyskasz upragniona cisze... Ja sie w sumie nie spotkalem z opiniami o tej pompce. O Aquel'ach bylo conieco na twek'u ale tych o mniejszej mocy raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 hm... pierwsze raz widze ta pompke :) ale polecilbym Ci raczej Hydora L25 z allegro sa po 129 zl... troche sporo ale pompka bedzie raczej cicha i napewno pociagnie 3 czy 4 bloki :) a firma porzadna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 tego modelu akurat nie widziałem i nie mam... ale mam mocniejszy model 2000l/h i chodzi tak głośno jak odkurzacz - znakomicie wygłusza kompa - oprócz niej nic nie słychać nawet telewizora... więc ten model pewnie jest o połowę cichszy... ja bym nie ryzykował - pompy fontannowe nie bardzo nadają się do WC bo zazwyczaj budują je dla mocy i wydajności a nie dla ciszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert1312 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 tego modelu akurat nie widziałem i nie mam... ale mam mocniejszy model 2000l/h i chodzi tak głośno jak odkurzacz - znakomicie wygłusza kompa - oprócz niej nic nie słychać nawet telewizora... więc ten model pewnie jest o połowę cichszy... ja bym nie ryzykował - pompy fontannowe nie bardzo nadają się do WC bo zazwyczaj budują je dla mocy i wydajności a nie dla ciszy... 1435947[/snapback] hmm ... to nie dobrze .. w takim razie jaka polecasz o podobnych wlasciwosciach :cena , wydajnosc -procz glosnosci teraz to juz nie wiem ... atmany podobno sie psuja , hydora ani eheima o podobnej wydajnosci za ~110zł nie kupie ... wiec co ? :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Moze to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert1312 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Moze 1436011[/snapback] wyglada ciekawie(parametry) ale czy cicha ? moze ktos ma taka u siebie w kompie ? a moze MAXI JET MP 1200 PH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 W tym topicu bylo nieco o tej pompce. Jest to jakis nowszy i mocniejszy model Maxi Jet'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 ja mam pfn 1000 czy jak tam to nie nazywa ogolnie mj1000 kladzie ja na kolana kup mj wydajna i bardzo cicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 aquael 600l/h - nic wiecej do szczescia nie potrzeba (chyba ze sie ma Storma G4 ) JA mam to co w podpisie i dziwie sie po co ludzie laduja kase i prąd w te pompy >15W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Ja osobiscie slyszalem Aquael'a i byl bo(zzzzzzzzzzzzz)ki, wiec mam juz pewne uprzedzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) Wlasnie dostalem tego NJ1200 (PP uwinela sie z priorytetem w 1(!) dzien... az sie zdziwilem) wiec pozniej potestuje i napisze, jakie sa pierwsze wrazenia. W ogole jakos szybko to poszlo - zamowienie w poniedzialek o 23, prosba o potwierdzenie o 23.29, o 23.35 info ze zostanie wyslana we wtorek - zajebisty sklep :> Dobre zlego poczatki? Edytowane 11 Maja 2005 przez pbuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 a JA slyszalem Atmana buczacego ,zalezy ,jak sie trafi uszkodzona pompka to buczy jakos moj Aquael uzywany od 1999roku jest nieslyszalny 600l/h tez slyszalem i po dokladnym odpowietrzeniu nie slychac jej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Ja teraz mam aquaszuta... 600l/h i jestem BADRZO ZADOWOLONY. Jak włączam samą pompę to za każdym razem muszę ręką sprawdzać czy włączona. Jest zamocowana zgodnie z instrukcją pionowo co trochę utrudnia wyprowadzenie węża na zwenątrz zbiornika ale w sumie nie ma problemu. 600l/h to może i mało ale płynie, a temperatry na procku całkiem niezłe. Jak będę ją zmieniał to na pompę C.U.W - napewno nie kupię mocnej akwariówki bo - są głośne, prądożerne i podgrzewają wodę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) OK... pierwsze wrazenie - zielona :/ no ale pomijajac to, to pompka jak pompka. Niestety, nie moglem jej podlaczyc (chwilowo mam tylko kawalek weza 6 ID). Faktycznie, wlot (a moze to wylot) ma gwint 1/2'' wiec mozna bez problemu zastosowac dowolne przylacze, jednak druga 'dziura' ma srednice 15/18, wiec szczerze mowiac, nie bardzo wiem, jak ja zaloze 10 ID waz na to, ale sie jeszcze zobaczy (zeby byl 15/19 to by sie machnelo gwint 3/8'' i byloby cacy, a tak najprosciej jest utopic :/) Na pocieszenie (i ku mojemu zdziwieniu) w paczce z pompka byl tez kubek firmowy korale.pl :) Maly update - gwint wylotowy jest coprawda 1/2'', ale wystaje z niego na 1cm ponad pompke rurka - prawdopodobnie da sie na nia nalozyc waz, jednak jesli chcesz wymienic krociec, to pamietaj, ze musi on byc szeroki w najwezszym miejscu na conajmniej 12mm... Edytowane 12 Maja 2005 przez pbuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...