fiszer Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Witam Chce kupic ten wiatrak Thermaltake Big Typhoon http://www.thermaltake.com/coolers/4in1hea...on/cl-p0114.htm i mam dylemat czy mi sie zmiesci w obudowie... problem polega na tym ze gniazdo od procka na mojej płycie Abit AN7 http://www.abit-usa.com/products/mb/produc...ies=1&model=158 jest prawie przy samej krawedzi i zastanawiam sie czy to "Bydle" nie bedzie kolidowalo z zasilaczem? obudowa coolermaster cavalier III wysokosc 50cm wiec to chyba MIDI tower http://www.tech-mods.net/web56n/cavcoolermaster/inside.jpg jak sie przygladam to mi troche malo miejsca wychodzi.. nie mialem w rekach tego wiatraka ale te 12 cm jest chyba duuze. moze ktos z was ma cos wielkiego zalozonego na tej płycie?.... moze przesadzam i to wejdzie na styk? bede wdzieczny za pomoc. ps: zmienilem sprzet wiec ten w podpisie nieaktualny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Na logike zeby sie zmiescilo to powinienes miec nieco ponad 6cm od srodka procesora do zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiszer Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 na logoke... teraz mam jakis dziwny radiator zalozony i 9cm wiatrak... i niby jest 1,5 cm nad nim ale to troszke nie pewne bo wiatrak jest zamocowany dosc prymitywnie i nawet nie jestem pewny czy jest na srodku radiatora.... glupio bedzie jak kupie i sie nie zmiesci... moze ktos odkupi odemnie wtedy to cacko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Wlasnie przegladam recki i WOW to bydle daje rade :blink: 3 stopni lepiej od Sonika z kanapką ... ale chyba na razie nie do kupienia u nas :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiszer Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 ja bede kupowal na EbAJU niemieckim wiec luz fajne jest to ze mamy 16db i cisze w kompie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 no to bierz w ciemno, w razie problemow na pewno pojdzie na allegro jako super nowosc . tak wogole to nie wiem, cos ostatnio TT natrzaskalo full kuleruf i zbieraja same 1 miejsca w roznych testach - a nie chce mi sie wierzyc zeby wszystkie recki byly sponsorowane :huh: co na to Zalman & ThermalRight ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiszer Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 z 2 strony tez tak myslalem... na EBAJU kosztyje to COŚ :blink: 44 E ten nowy cooler master HYPER 48 chodzi po 169 na allegro. wiec i to sie sprzeda. 170 w allegro dostane na bank... a strata 10 czy 20zl w razie w topy na aukcji mi nie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -Dejf- Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Niestety te obudowy high-end takich producentów jak cooler master czy chieftec mają swoje minusy. Mam big towera Chiefteca z serii Dragon i on ma taką półke tuż na płytą główną i też nie będę mógł wsadzić większego chłodzenia, bo mam płyte na nforce 2 ultra Epox'a. A chłodzenie jakie mam to cooler master HAC-V81, takie chłodzenie możesz kupić na allegro za grosze, a 2 lata temu zbierało dobre noty i było przeznaczone do podkręcania proca. Obecnie mam sam radiator z niego i wentylator AC (tą wersje 80mm z takim wysokim wentylatorem) i chłodzi mi spoko athlona xp 2400+ przekręconego na 3200+. Zastanów się nad takim rozwiązaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Mam tą samą budę i abita nf7. Od środka procka do zasilacza jest u mnie 5,5 cm. Socket jest umieszczony podobnie jak na an7 więc chyba ci nie wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 No i pojawil sie nasz bohater na allegro Cena : 219zl :mur: :mur: :mur: jak to sie ma do 44 E na ebay`u ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Chyba jeszcze nikt z tweak`owiczow nie kupil sobie Typhoona... fiszer ? . . Mam info z 4max ze TT BT ma byc dostepny do konca tygodnia, niestety cena jeszcze nie ustalona (zgaduje ze bedzie 199zl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hassanbey Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Jakby ktoś szukał B) http://www.swistak.pl/aukcje/937074.html jedyne :mur: 219,- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Na Behardware ukazal sie test 25 coolerow, co prawda na platformie Intela, ale wazne jak wypadl nasz bohater : dla porownania Thermalright XP120 z Papstem : XP zadziwiajaco wysoko stoi jesli chodzi o 5v, ale na 12v juz zostal pokonany i to przy znacznej roznicy obrotow/halasu na korzysc TT nie wiem jak wy, ale ja zachorowalem na duzego tajfunka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...