ndx Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Witam tak jak w temacie mam pamiatki ddr 266mhz spectek niby amerykanska firma ale nie iwem nie wierze wta ameryke zna ktos je ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 pamiec jak pamieć, albo trafisz na dobra albo nie. Ja mialem PC 133 i chodzila na 143 MHz a mój kumpel swojego specteca na blisko 150 puszczał.Tak poza tym nie sprawiala zadnych problemow:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andersen Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Ja znam... Niestety jak narazie od zlej strony... Kolega kupil 2x 256 SDRam i na jego mobo Asus(intel815;) nie odpalily wpadl do mnie Epox(kt133a) nie odpalily... a na Shuttle(nie znam chipsetu) w sklepie poszly bezproblemowo ...(chyba jakas wanlnieta seria byla i tyle). Ale ogolnie krazy opinia ze sa ta pamieci z gornej polki klasy masowej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 pamiec jak pamieć, albo trafisz na dobra albo nie. Ja mialem PC 133 i chodzila na 143 MHz a mój kumpel swojego specteca na blisko 150 puszczał.Tak poza tym nie sprawiala zadnych problemow:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Mam jedna taka kostke 256 MB. W tej chwili chodzi (jesli mnie pamiec :) nie zawodzi) na 154. Zreszta calkiem przypadkowo, bo podnosilem FSB a zapomnialem zmienic dzielnik i tak juz zostalo. Dziala od paru tygodni bez zauwazalnych problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 a co myslicie o seitekach mam 256 sdr i chodza no problem na 150 slyszlem ze niektore sa ok a niektore do bani :-) zalezy jak sie trafi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinM Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 a co myslicie o seitekach mam 256 sdr i chodza no problem na 150 slyszlem ze niektore sa ok a niektore do bani :-) zalezy jak sie trafi na moje to raczej zalezy od ustawień w biosie, :-( sam na sobie to przetrenowałem, jak się źle poprzestawia to "widzę ciemność ..." i powrót do poprzednich dimków. tomas13 mozesz podać dokładnie na jakich ustawieniach ta pamięć u ciebie chodzi, bo też mam abita dzięki pzodrawiam Marcinm :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Ja mam Specteka 266 Mhz i na 360 Mhz smigaja ale na 2,7 V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 tomas13 mozesz podać dokładnie na jakich ustawieniach ta pamięć u ciebie chodzi, bo też mam abita dzięki pzodrawiam Marcinm :-) Na domyslnych. Jak mowilem wyszlo to troche przypadkiem a ze wczesniej w podkrecanie pamieci sie nie bawilem to zostawilem tak jak bylo. Jesli chcialbys konkretne ustawienia to najwczesniej moglbym podac je wieczorem albo jutro rano bo teraz siedze w pracy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 w sumie zależy od wykonawcy tzn. są specteki Made In USA i o ile mnie pamięć nie myli Made In Taiwan czy Korea. Te z USA są spox latają b. dobrze, natomiast te z .... to szajs totalny jak trafisz na dobrze działającą to święto (gorzej niz z ECS :lol: 8O ) . Ostatnio miałem takie to dopiero 6 była ok :? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinM Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 >Na domyslnych. Jak mowilem wyszlo to troche przypadkiem a ze >wczesniej w podkrecanie pamieci sie nie bawilem to zostawilem tak jak >bylo. :-) ja po włożeniu specteka 256/133 i restarcie z memtestem86 w fdd zobaczyłem że Memory ma 320 MB/s, no i potem pogrzebałem w biosie i się zrobił -blind-, przywróciłem bios optimized na starej kości i po powtórnym włożeniu specteka -memtest86 pokazał 270 MB/s czyli sporo mniej. trzeba będzie dojść do ustawień de_beściarskich :-) pozdrawiam MarcinM ps. Tomas13 twoje sety pomogą zapodawaj na forum lub gg:707634 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Ja mialem pc 133 128MB i spoko chodzily nawet na 150MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Jedynymi spectekami jakie mi się przewineły są te co w podpisie i jestem z nich bardzo zadowolony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Witam tak jak w temacie mam pamiatki ddr 266mhz spectek niby amerykanska firma ale nie iwem nie wierze wta ameryke zna ktos je ?bawilem sie ostatnio takimi!!! poszly na 333MHz bez zadnych problemoof Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 mialem taka kosc 64Mb spectec i gowno mi plyte spalilo abita bh6 naszczescie odzyskalem za nia kase ale nie polecam jej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 mialem taka kosc 64Mb spectec i gowno mi plyte spalilo abita bh6 naszczescie odzyskalem za nia kase ale nie polecam jej Ja mam też takie pamięci (256MB) i zaczynam bać się o swoją płytę 8O kupiłem je niedawno i jutro albo po jutrze idę je oddać jak jóż wspomniałem są 256mb i co ciekawe płyta wykrywa mi tylko 128mb :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinM Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 to że widzi 128 to klasyka, ile jest kości na tej pamięci, bo może dostałeś tzw. "żadką" i wtedy niektóre płyty widzą połowe nominału. Tomas13 - uruchomiłem moje pudło i ustawiłem te ramy. efekt: przy ustaw. 8x100+10 / 33 memtest86 daje 318 MB/s . . . . . .przy ustaw. 8x115 / 38 . . . memtest86 daje 333 MB/s a zaczynałem od 8x 100 / 33 i 286 MB/s pozdrawiam MarcinM :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Z mojego doswiadczenia Spectek = Shit, mialem rzekomo PC333, juz na 168MHz DDR sie wywalaly, dlaem do wymiany, juz mi drugi tydzien wymieniaja... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...