Skocz do zawartości
ivan06

Wideo + Komp - W Jaki Sposób?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcialbym zgrac z magnetowidu a konkretnie z kasety ktora jest juz na "wyczerpaniu" i chcialbym aby material z kaset miec na cd lub dvd.Wlasnie tak chce zrobic tylko nie wiem jak podlaczyc magnetowid do kompa a nastepnie zgrac film na dysk a pozniej na plytke, moze znacie jakis program , artykuł??? prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na początek potrzebujesz

1. karty do montażu video, albo

2. karty telewizyjnej, albo

3. karty graficznej VIVO tz. z wyjściem i wejściem video

4. systemu Windows XP, a w nim programu Windows Movie Maker

5. i jak nie masz o tej robocie pojęcia to cholernej cierpliwosci w

przeglądaniu różnych "forumów" :lol: :lol:

Edytowane przez marekp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

movie maker to profanacja do a 64, ja używam do zgrywania - programu ulead video studio 7 se ( b. fajna obsługa), ostatnio testuje koder h 264, ale ten 1 program jest b. dobry, dodatkowo ma prostą obsługę, i możliwości edycyjne,do zgrywania mozna też użyć virtual dub'a(freeware).no ale mimimum :karta tv bedzie potrzebna (winfasty są OK)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli z moim gf6800gt ktory ma tylko tvout nic nie zrobie

no chyba nie

movie maker to profanacja do a 64, ja używam do zgrywania - programu ulead video studio 7 se ( b. fajna obsługa), ostatnio testuje koder h 264, ale ten 1 program jest b. dobry, dodatkowo ma prostą obsługę, i możliwości edycyjne,do zgrywania mozna też użyć virtual dub'a(freeware).no ale mimimum :karta tv bedzie potrzebna (winfasty są OK)

wrażnie napisałem że na początek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi