Skocz do zawartości
Jet4

X800xl - Potrzebna Szybka Odpowiedz!

Rekomendowane odpowiedzi

Mój komp to P4b 2.4GHz (daje rade do 3.2 może dam rade 3.6GHz), MSI 845PE Max, 512MB RAM CL2.5, SB LIVE 5.1!, NeoTEC V4202, 2 wentylki w obudowie oraz na zastępstwie Riva TNT2 Pro bo spięcie poszlo na Leadtek FX 5200 i go szlak trafił :(

W Proline-Wrocław (www.proline.pl) jest Sapphire X800XL za 1199zł, a to nawet chyba tanio jak na tą karte. I mam zamiar dokupić w tym sklepie do kompa tą własnie kartę, Twinmos 512MB, i Artric Freezer 4. I teraz chce wiedziec czy mi bedzie wszytko dobrze grało, czy nie bedzie żadnych problemów i czy dobre dobrałem komponenty do kupienia, bo to bedzie dla mnie naprawde bradzo duży wysiłek finansowy i nie ma mowy żeby w ciągu najbliższych kilku lat dokupić coś do kompa (no może wentyl :D) bo jeżeli to kupie to bede całkowicie spłukany z kasy i z tego co mi mogą rodzice dodać. Więc zdaje mi sie ,że do kompa bedzie karta ok, bedzie dobrze współpracować z całym kompem i chyba nie ma żadnego wąskiego gardła w tym sprzęcie. Jak tam się sprawuje Artic freezer 4 bo slyszałęm duzo dobrych opini na jego temat i w dodatku tani jest i to za ładnie wygląda :D Czy jest wszystko ok z tym co zamierzam zrobić, bo jak coś sie okarze, że "gugu" to ja ide sie powiesić. Raczej chciałbym to kupic nawet w ciągu tego tygodnia, bo jak byly tam w proline X800XT za 1589 to zeszlo w 4-5 dni i pewnie bedzie podobnie z tą kartą, więc prosze wszystkich, którzy maja te rzeczy ,albo mieli jakies doświadczenia z nimi o odpowiedź. Chciałem poczekać aż wejdzie nowy uklad ATi ,ale przesuneli do jesieni i mi sie nie uśmiecha siedzieć z ta kartą a pozatym jeszcze teraz ta (mama nadzieje ze dobra) "okazja"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wybór, tylko sprawdz czy karta jest pod AGP, i najbardziej wązkim gardłem bedzie tylko 512Mb ramu.

Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest na AGP (ja mam na plycie AGP 4X ale to chyba nie przeszkadza), a właśnie mam 512RAM i chce dokupić drugie 512MB plyta obsluguje mi tylko single-channle, ale jakos to przeżyje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co. Wybór jest super ale napewno na 100 % dokup 512 mb. Musisz dokupić 512 mb :D A i nie wiem czy nie bedzie problemy z tym AGP 4x ?? :> Może się coś walić ale nie wiem na 100 % . Niech ktoś podpowie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta karta na 99% będzie działać na AGP4x bezproblemowo

Ten 1% to tak ze nigdy niewiadomo na 100% :D, u mnie moja grafa (AGP8x) niechciała działac z 2 płytami z agp 8x, działaała jako agp4x :D, dopiero na trzeciej mobo (ktura teraz posiadam ) zaczeła działac na AGP8X hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...