Shenlong Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Witam, sciagnelem sobie dzis Triala programu Alcohol 120% [ z oficialnej strony ]aby zrobic kopie zapisową mojej płyty od W3:FT gdyz juz sie troche porysowala. Lecz mam problem z instalacją, gdy chce zainstalowac program mam dwa komunikaty: 1) Nie można odnaleźć pliku "instmsi.exe" (lub jeg części). Sprawdź, czy ścieża i nazwa pliku są poprawne oraz czy wszystkie wymagane biblioteki są dostępne. 2)Nie można odnaleźć pliku 'MSIEXEC' (lub jeg części). Sprawdź, czy ścieża i nazwa pliku są poprawne oraz czy wszystkie wymagane biblioteki są dostępne. No i jestem w dołku. Edytowane 9 Maja 2005 przez Shenlong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Jaki system? Masz w systemie instalator windows(windows installer)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Witam, sciagnelem sobie dzis Triala programu Alcohol 120% [ z oficialnej strony ]aby zrobic kopie zapisową mojej płyty od W3:FT gdyz juz sie troche porysowala. Lecz mam problem z instalacją, gdy chce zainstalowac program mam dwa komunikaty: 1) Nie można odnaleźć pliku "instmsi.exe" (lub jeg części). Sprawdź, czy ścieża i nazwa pliku są poprawne oraz czy wszystkie wymagane biblioteki są dostępne. 2)Nie można odnaleźć pliku 'MSIEXEC' (lub jeg części). Sprawdź, czy ścieża i nazwa pliku są poprawne oraz czy wszystkie wymagane biblioteki są dostępne. No i jestem w dołku. 1436171[/snapback] Musisz sobie wcześniej rozpakować instalkę Alcohola do dowolnego katalogu i stamtąd uruchomić instalację . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 1) System to Windows98SE 2) Wypakowywałem i nadal to samo, mam tez problem z programem GameJack ktory rowniez sluzy do tworzenia kopi zapasowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 1) System to Windows98SE 2) Wypakowywałem i nadal to samo, mam tez problem z programem GameJack ktory rowniez sluzy do tworzenia kopi zapasowych. 1437173[/snapback] W takim razie masz skopany system . Korzystam z Alcohola od kilku lat . Zaczynałem na 98 SE i wszystko było ok . Równiez GameJack działał . Musisz się zająć naprawą systemu lub go odnowić po formacie dysku . Możesz jeszcze spróbować Alcohola 52% , być może to coś da . Ale z pewnością to wina systemu . Dopiero wtedy , kiedy będzie sprawny przeprowadzisz instalację . Ewentualnie przejdż na XP . Chodzi nawet na słabszych procesorach - od 433 MHz np. Celeron i radzi sobie dość dobrze . Więcej pamięci operacyjnej ( od 256 MB w górę ) , pozwala mu działać dość sprawnie . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Hmm, problem jest odrazu 1 dzien po instalce systemu... hmm moze mam cos z napedem i gubi jakies pliki podczas instalacji wkonuc nagrywarka ma juz prawie lata ^_^ a kom to PIII 866MHZ I 256MB RAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Hmm, problem jest odrazu 1 dzien po instalce systemu... hmm moze mam cos z napedem i gubi jakies pliki podczas instalacji wkonuc nagrywarka ma juz prawie lata ^_^ a kom to PIII 866MHZ I 256MB RAM 1438903[/snapback] Jeśli instalujesz WIN 98 , to instaluj go z pliku setupcor.exe , nie setup.exe . Nie jestem jasnowidzem , ale może to być wina dysku twardego , nagrywarki , lub pamięci operacyjnej . A i system macza w tym pewno palce . Może zainstaluj system na innej partycji , lub innym dysku i wtedy okaże się czy działa wszystko ok. Jeśli masz przetaktowaną pamięć , to spróbuj ja spowolnić , ewentualnie sprawdź programem np. Memtest86 . Możesz też wypróbować WIN XP , posiada więcej sterowników niż 98 i mniej z nim problemów , a szczególnie z urządzeniami typu CD-ROM , czy nagrywarką . Czasem potrafi zniknąć całkowicie takie urządzenie z systemu , a zdarza się to dość często w WIN 98 . Na razie brak mi pomysłów . Zalecam mimo wszystko WIN XP . Będzie ciut wolniej ale stabilniej i pewniej niż z WIN 98 . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...