Skocz do zawartości
inFernoX

Co Lepiej Kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do wyboru:

Zestaw z Intel'em:

* Intel Pentium 4 560J (S775) 3.60E GHz HT (Prescott) BOX

* Abit AA8XE Fatal1ty

* GeIL Dual Ultra 2x 1GB DDR2 533 MHz

Cena: ~4500 zł

Zestaw z AMD:

* AMD Athlon 64 4000+ BOX (Socket 939)

* Abit AN8 Fatal1ty

* Kingston HyperX DDR 2x 512MB PC-400 CL2 lub GeIL Dual 2 x 512MB UltraX PC-400 CL2 lub DDR Patriot 2 GB DDR-400 CL2-5-3-2 Dual (2x1GB)

Cena: ~3900 zł

Oczywiście to nie jest cały komputer tylko podzespoły które chce wymienić. Proszę o pomoc w wyborze zestawu oraz pamięci RAM. Dzięki z góry.

Edytowane przez inFernoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co ja cie prosze mimo ze sie znamy to jak czytam ze chcesz na plyte proca i ram wydac ponad 4000 tysiace to powiem ci tak ocipiales kurcze. Venice 3000 + 700 zl a na allegro 729 dfi nf4 bez sli i dupreli 550 zl w komputroniku drogim jak ch adata vitesta 600x 2 900zl lub twinmoski 1a4t na winbondach bh-5 2x = 430 zl czyli 2000 tysiace i sprzet normalniei literalnie wymiata nie daj sie robic w bambuko bo wydasz 4.5k i wydajnosc bedziesz miec jak za 2k

ha widze ze lecisz na cyferki to ten venice poleci pewnie na te 2.7ghz

Edytowane przez feluś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel.

Ale mógł byś napisac do czego:

np. gry itd.

Uzasadnienie - Intel jest dużo mocniejszy ponad 1 GHz

1436800[/snapback]

Hehe, ty to wiesz, jak rozśmieszyć człowieka. Weź wyjdz z tąd i się zastanów co ty gadasz :mur: Przeczytaj co on napisał. Komputer do Gier

haha nie, nie mogę ... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I najlepsze jest to, ze Pan ApyNet nie pierwszy raz pisze takie brednie ....

Zaraz sie bedzie wykręcać, ze to jego zdanie <_<

Chopcze, albo zamilknij, albo zrob sobie przerwe w postowaniu i nabądź trochę wiedzy, bo tymi swoimi ghz sobie mozesz pupe podetrzeć. Tak trudno spojrzeć w testy ? Trwasz w tych swoich zatwardziałych postanowieniach, nie przyjmując do wiadomosci, ze nie tylko ghz się liczą...Szkoda mi Ciebie chopcze i tych ktorzy postąpią wg. Twoich rad...

Zeby nie było OT, powstrzymac sie nie moglem....

AMD ofkors, ale zrob rzeczywiscie tak jak mowi feluś, poczekaj na Venice, może kup 3200+, będzie miodzo + plytka dfi i oc ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale v-core na turionie niskie i wielkie o/c

1437296[/snapback]

Poczytaj forum, podobno Turiony testowane przy napieciu 1.65 V robiły zaledwie (ledwo,ledwo 2,7 ghz) Podobno na S.754 ma być jeszcze coś lepszego niż Turion. Odsyłam do działu AMD (informacje o S.754) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Intel.

Ale mógł byś napisac do czego:

np. gry itd.

Uzasadnienie - Intel jest dużo mocniejszy ponad 1 GHz

1436800[/snapback]

:mur: Wsadź sobie te intele w dupe, nie tylko gigaherce sie liczą, (tak jak ktoś już powiedział), kup AMD ale Venice i koniec tematu (przenośnia), wogóle AMD są lepsze w grach od intela :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie Panowie, bo moderacja wkroczy ;] Człek jest kolejny raz przyczyną sporu... Nic złego nie napisał ... ( w sumie to wszystko zle napisal ;] ) Ale nie jest o tym przekonany... Ofkors amd, nie ma co wiecej dysutować, jak bedzie zainteresowany Venice to sobie obada topic, bo tutaj bedzie masowa pojazdofka ;] Ja proponuje zakaz pisania postow dla Pana ApyNet'a na 3dni, niech sobie przez te dni poczyta xD dżołk ofkors ;> Pozdro mysle ze koniec tematu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Venice 3000xp za 700zł od luksa Adata 2x512 dual channel pc3200 winbond BH5 http://www.imperium.net.pl/product_info.ph...roducts_id=4570 a płytka albo ta dfi bez SLi albo ja bym kupił Asusa a8n SLI cena coś koło 580zł chociaż na dfi więcej V na ramy wybór należy do ciebie a jak do gier to za te 2k co zaoszczędzisz to kup 2x6800

Edytowane przez bryken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi