L€€_$HY Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Witam! Mam taka zagwozdke: w domu mam dysk 20 GB Fujitsu, w pracy Samsung 10 GB. Kiedy przyniose Samsunga do domu i podlacze, Nero (ten od nagrywania) ocenia szybkosc odczytu z niego na 40, a z mojego Fujitsu na 120. A mimo to kiedy nagrywam z Samsunga z predkoscia 8 to nie zdarza sie buffer underrun, a kiedy z Fujitsu - bardzo czesto (niekiedy 3 plytki pod rzad!), nawet na zdefragmentowanym dysku. Oba dyski ATA 66. Domowy oczywiscie jako master. Czy wplyw moze miec to, ze Fujitsu jest dyskiem systemowym...? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Witam! Mam taka zagwozdke: w domu mam dysk 20 MB Fujitsu, w pracy Samsung 10 MB. To zajebiscie pojemnie te dysqi :wink: :wink: :lol: :lol: Oba dyski ATA 66. Domowy oczywiscie jako master. Czy wplyw moze miec to, ze Fujitsu jest dyskiem systemowym...? :( A jak masz podpiętą nagrywarkę :?: na jednym kanale z dysqiem :?: Nie powinno się tego robic z powodu ograniczeń IDE więcej na www.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 nie wiem w czym problem ja bym szukal w plycie u siebie nagrywam w roznych czestotliwosciach i nic nowe stery od chipseta moze dma nie masz wlaczone ?? zmien firmware w wypalarce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Witam! Mam taka zagwozdke: w domu mam dysk 20 MB Fujitsu, w pracy Samsung 10 MB. To zajebiscie pojemnie te dysqi :wink: :wink: :lol: :lol: Oba dyski ATA 66. Domowy oczywiscie jako master. Czy wplyw moze miec to, ze Fujitsu jest dyskiem systemowym...? :( A jak masz podpiętą nagrywarkę :?: na jednym kanale z dysqiem :?: Nie powinno się tego robic z powodu ograniczeń IDE więcej na www.cdrinfo.pl Dyski sa takie jakie sa, chwilowo wiecej nie potrzebuje. Nagrywarke razem z drugim napedem CD mam na drugim IDE, nagrywarka jako master rzecz jasna. DMA wlaczone wszedzie gdzie sie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 nie wiem w czym problem ja bym szukal w plycie u siebie nagrywam w roznych czestotliwosciach i nic nowe stery od chipseta moze dma nie masz wlaczone ?? zmien firmware w wypalarce Stery i firmware najnowsze jakie sa, DMA wlaczone :) Tak naprawde to firmware jest od 8/8/32, a nagrywarka 6/4/32 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Witam! Mam taka zagwozdke: w domu mam dysk 20 MB Fujitsu, w pracy Samsung 10 MB. To zajebiscie pojemnie te dysqi :wink: :wink: :lol: :lol: Oba dyski ATA 66. Domowy oczywiscie jako master. Czy wplyw moze miec to, ze Fujitsu jest dyskiem systemowym...? :( A jak masz podpiętą nagrywarkę :?: na jednym kanale z dysqiem :?: Nie powinno się tego robic z powodu ograniczeń IDE więcej na www.cdrinfo.pl Dyski sa takie jakie sa, chwilowo wiecej nie potrzebuje. Nagrywarke razem z drugim napedem CD mam na drugim IDE, nagrywarka jako master rzecz jasna. DMA wlaczone wszedzie gdzie sie da. A co niby na 20MB dysku masz zainstalowane? ;) HEHEHE chyba 20GB, popraw ej popraw bo sie narazasz moderatorom, musimy zalozyc kacik humoru na forum, wygralbys 1 miejsce ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 HEHEHE chyba 20GB, popraw ej popraw bo sie narazasz moderatorom, musimy zalozyc kacik humoru na forum, wygralbys 1 miejsce ;) O zesz w morde :oops: :oops: :oops: BTW, kiedys w pracy mielismy kompa 286 z dyskiem 20 MB wlasnie - wygladal jak mina przeciwczolgowa i wazyl tyle co T-34... Kiedys to byly dyski ;))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...