Skocz do zawartości
Kikos

Co Kupić Fx5500 Czy 9600pro?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki sobie kompik jak niżej widzicie :-) no i doszedłem do wniosku że przydałoby sie zmienić to i tamto no i mam na to ok 300 - 350 zeta... i ta karta musi być nowa :D hehe żadnego używanego shitu :D no więc ja bym sobie kupił tego FX-a no ale pogadałem z fachowcem i mi odradza tego FX-a no więc :D pomóżcie bo już totalnie nie wiem co kupić :D hehe

Oto te Karty:

Fx 5500:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50542440

SAPPHIRE Radeon 9600 PRO:

http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=5&grupa=244

aha i jeszcze jedno :) nie bawie sie w oc ... i chce na tej nowej karcie pograc w Dooma 3 :-)

pozdro :-)

no i jeszcze pytanko co myslicie na temat tych aukcji?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49610405

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50279147

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49643056

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49554486

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym radziu jeszcze dlugo pograsz w nowe gry na full detalach (no może niezawsze full,no i dobry sprzet musisz miec,ale mi na R9600Pro i Athlonie 1400Mhz i 512Ramach Doom3 na 1024x768 i detalach na hight i ultra-hight cgodzil dobrze :D czasem jak wiecej ludu bylo to przycielo).A o tym fx'i zapomnij nawet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym sie rozglądał za 9700/pro 256bit ... ewentualnie 9500pro

1436733[/snapback]

Problem leży w budżecie, ten 9600 pro kosztuje 300 pln razem z wysyłką, co do możliwości prezentowanych przez kartę jest wyborem oczywistym, wyżej idąc i dokładając do 9700pro czy 9500pro to już lepiej się zastanowić nad medionem 9800pro, który aktualnie stoi po 400pln + przesyłka, jednakrze jak już wspomniałem chłopak ma mocno ograniczony budżet.

Żeby pograć w dooma 256Mb ramu mu na pewno nie wystarczy, więc musi kupić 512MB ramu i co najmniej 9600pro, cena za kartę jest naprawdę dobra, a mając 500pln na całokształt, nie chce wyjść inaczej jak kostka 512MB i ten radosław.

Można powiedzieć, iż jestem wróżka, bo skąd niby miałbym wiedzieć o tych 500pln, tak się składa, że po prostu wołomińska mafia ma dobry kontrwywiad :)

Edytowane przez HQ12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem leży w budżecie, ten 9600 pro kosztuje 300 pln razem z wysyłką, co do możliwości prezentowanych przez kartę jest wyborem oczywistym, wyżej idąc i dokładając do 9700pro czy 9500pro to już lepiej się zastanowić nad medionem 9800pro, który aktualnie stoi po 400pln + przesyłka, jednakrze jak już wspomniałem chłopak ma mocno ograniczony budżet.

wcale nie trzeba dokładac, bo można wyrwac 9500@pro w okolicach 300zł [ of kors 128mb]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do odpowiedzi na sam temat to zdecydowanie 9600 Pro, chyba że weźmiesz tego fx 5500 wgrasz nowy bios i będziesz miał 5900 xt (bez śmichów jeden gość mnie przekonywał że on tak zrobił - chyba nawet na tym forum).

HQ12 co tych aukcji to wszystko cacy ale troche lipa z gwarancją

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do odpowiedzi na sam temat to zdecydowanie 9600 Pro, chyba że weźmiesz tego fx 5500 wgrasz nowy bios i będziesz miał 5900 xt (bez śmichów jeden gość mnie przekonywał że on tak zrobił - chyba nawet na tym forum).

HQ12 co tych aukcji to wszystko cacy ale troche lipa z gwarancją

1436940[/snapback]

:blink: :lol:

Edytowane przez HeatFighter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie muszę niezgodzić z przedmówcami bo GeForce FX5500 ma jednak o wiele lepszy stosunek ceny do wydajności niż ten radeon

Edytowane przez neno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie muszę niezgodzić z przedmówcami bo GeForce FX5500 ma jednak o wiele lepszy stosunek ceny do wydajności niż ten radeon

1438067[/snapback]

To sie chłopie przymknij bo gadasz głupoty. Miałem FX 5200 wykręconego ponad poziom FX 5500 i i tak był badziewny. Przesiadłem sie an Radke 9550 i poczułem DUŻEGO kopa wydajnościowego w grach :lol:

Przykład:

CS:S na FX 5200 - DX 8.0 ALL MEDIUM, AA 2x + Anizo 4x - średnio 35FPS, min 29

9550 - DX 9.0 ALL HIGH = AA 2x + Anizo 8x - średnio 52FPS, min 38.

A jak wiadomo to radek 9600 Pro ma zegary wyższe od mojej (wykręconej karty) więc wnioski się same ansówają :wink:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sie chłopie przymknij bo gadasz głupoty. Miałem FX 5200 wykręconego ponad poziom FX 5500 i i tak był badziewny. Przesiadłem sie an Radke 9550 i poczułem DUŻEGO kopa wydajnościowego w grach  :lol:

Przykład:

CS:S na FX 5200 - DX 8.0 ALL MEDIUM, AA 2x + Anizo 4x - średnio 35FPS, min 29

9550 - DX 9.0 ALL HIGH = AA 2x + Anizo 8x - średnio 52FPS, min 38.

A jak wiadomo to radek 9600 Pro ma zegary wyższe od mojej (wykręconej karty) więc wnioski się same ansówają  :wink:

Pozdro

1438126[/snapback]

A ja się przesiadłem z GeForce FX5500 na Radka 9550(tego co teraz mam w opisie)i tak jakby porównywać niebo a ziemię;)

FX5500 to szajs gdy testowałem ją w 3d marku 2003 to uzyskałem SUPER WYNIK...

1520pk :mur: :mur: :mur: :mur:

Straszna Kupa przez duże K!!! :lol: :)

Bierz Radka!

Edytowane przez NeoXX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi na R9600Pro i Athlonie 1400Mhz i 512Ramach Doom3 na 1024x768 i detalach na hight i ultra-hight cgodzil dobrze :D czasem jak wiecej ludu bylo to przycielo)

1436556[/snapback]

:lol: no i co jeszcze? chyba zaraz po wczytaniu seava i jak patrzyłeś na ścianę :D

a tak poważnie to 9500pro jest dużo lepszym rozwiązaniem, a jak wygrzebiesz na tego mediona 9800 to też nie pożałujesz-dla mnie rewelacja za to siano

1 aukcja-jak dla mnie przydrogo

jeśli chodzi o pamięć to ten kingmax może być lepszy, bo z elixirami róznie bywa, chociaż moje na fsb166 szły rewelacyjnie - cl2-2-2-6, tak czy inaczej musisz dokupić

Edytowane przez kocurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez sobie radka 9600pro i sobie potam przerobsz na XT bez pronlemo a co to FX to zeczy to pupy jak dla mnie moj kolega ma to mu sie ciogle psuje i do naprawy wozi [moze wada produkcyjna] :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to co widać i powiem że można między bajki wsadzić opowieści o przyzwoitym graniu w Dooma 3 1024x768.Max co da sie z tego wycisnąc to 600x800 medium bez cieni, i wtedy jest jakieś średnio 50 FPS, czego też nie mozna nazwać do końca przyzwoitym giercowaniem <_< .Popieram kolegów jak teraz coś brać to tylko 8 potoków lub coś co je udaje :wink: , i stawiam tu na Radka 9800 Pro za 570 zł, no w razie jakiegos szczególnego uwielbienia Dooma3 może być 6600 za 509zł.Coś słabszego jest stratą kasy. Aha zapomniałem jeszcze , miałem jakiś czas 9500 Pro i popieram jest sporo lepszy od mojego :sad: .

Edytowane przez sivy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dlatego uważam ze FX są szitami;)

1445089[/snapback]

oczywiscie ze szit

wracając do tematu jak dla mnie najlepsza kartą cena/wydajność jest stary poczciw Radeon 9500 nopro 256bit i 128MB ram dobrze wykreceny smiga pomiedzy 9700 a 9800pro tylko gdzie takiego dostać :rolleyes: :rolleyes: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...