Novus Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Witam Sytuacja wygląda tak wystawiłem gre na allegro.pl wraz z darmowymi patchami do tej gry a jakis koles mailuje ze mna zebym odstapił mu kopie oryginału tej gry. Troche dziwny wydaje sie miec adres e-mail ...@kp.mofnet.gov.pl czy to może być policja?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 odstąpienie kopi oryginału to raczej nielegal [; ja bym nie ryzykował tak btw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 odstąpienie kopi oryginału to raczej nielegal [; ja bym nie ryzykował tak btw 1436668[/snapback] Ja tez nie ale cała rozmowa zaczeła sie od maila w ktorym ktos chciał abym odstapił mu darmowe patche do gry a pozniej doszlo do tego ze osoba ta zaproponowala mi abym sprzedał jej jeszcze kopie orginału. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 "gov" to są strony rządowe itp, byc moze tez policji.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 http://mofnet.gov.pl/aktualnosci/index.php olej typa i postrasz policją [; wyjdziesz na praworządnego obywatela najwyże j :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seentag Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Różne buractwa siedzą w sieci <_< tak apropo nielegalów, to ostatnio ktoś z sieci (dokladnie z DC++) ściągał nielegale no i niestety Policja zjawiła się w samą pore :wink: Bodajze - Wrocław. Goście pełne gacie i wpuścili, ale jeden był nie ugiety i pomachał na dowidzenia chłopcom z mundurkach, i stwierdził żeby przyszli do niego z papierkiem ze Sądownictwa :lol: chłop ma racje, trzeba bronić się :D Bez nakazu to jedynie co mogą sobie polookać przez okienko :lol: chociaż...jakby i to zgłosić to nawet tego im nie wolno :lol: :wink: Jednoznacznie mówię, olej typka i nic nie wysyłaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Różne buractwa siedzą w sieci <_< tak apropo nielegalów, to ostatnio ktoś z sieci (dokladnie z DC++) ściągał nielegale no i niestety Policja zjawiła się w samą pore :wink: Bodajze - Wrocław. Goście pełne gacie i wpuścili, ale jeden był nie ugiety i pomachał na dowidzenia chłopcom z mundurkach, i stwierdził żeby przyszli do niego z papierkiem ze Sądownictwa :lol: chłop ma racje, trzeba bronić się :D Bez nakazu to jedynie co mogą sobie polookać przez okienko :lol: chociaż...jakby i to zgłosić to nawet tego im nie wolno :lol: :wink: Jednoznacznie mówię, olej typka i nic nie wysyłaj :) 1436737[/snapback] Nic nie mowie, ale chyba kolega sie hamerykanskich filmow naogladal. W Polsce wyglada to tak - policja moze wejsc bez nakazu do mieszkania, ale musi dostac ten nakaz po fakcie, w ciagu 7 dni, w innym przypadku zdobyte w ten sposob dowody nie moga byc uzyte. To znaczy jakby ich nie bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) Nic nie mowie, ale chyba kolega sie hamerykanskich filmow naogladal. W Polsce wyglada to tak - policja moze wejsc bez nakazu do mieszkania, ale musi dostac ten nakaz po fakcie, w ciagu 7 dni, w innym przypadku zdobyte w ten sposob dowody nie moga byc uzyte. To znaczy jakby ich nie bylo. 1436900[/snapback] Dokladanie tak jak piszesz. Moga wejsc bez nakazu, a jak nie otworzysz to moga nawet ci dzwi wywalic :) Edytowane 10 Maja 2005 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Nic nie mowie, ale chyba kolega sie hamerykanskich filmow naogladal. W Polsce wyglada to tak - policja moze wejsc bez nakazu do mieszkania, ale musi dostac ten nakaz po fakcie, w ciagu 7 dni, w innym przypadku zdobyte w ten sposob dowody nie moga byc uzyte. To znaczy jakby ich nie bylo. 1436900[/snapback] a nieprawda. trąbili o tym w gazecie i w prasie . zeby mogli wejsc muszą miec nakaz, chyba ze wpuscisz ich dobrowolnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) a nieprawda. trąbili o tym w gazecie i w prasie . zeby mogli wejsc muszą miec nakaz, chyba ze wpuscisz ich dobrowolnie 1436907[/snapback] Nieprawda nie musza miec nakazu. Mianowicie zgodnie z art. 219 par.1 k.p.k. "(...) można dokonać przeszukania pomieszczeń i innych miejsc, jeśli istnieją uzasadnione podstawy do przypuszczenia, że osoba podejrzana lub wymienione rzeczy tam się znajdują". Oznacza to, że w celu przeprowadzenia przeszukania Policja musi dysponować informacjami wskazującymi miejsce, w którym znajduje się prawdopodobnie przedmiot lub osoba poszukiwana Czyli moga ;) Edytowane 10 Maja 2005 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Nie muszą miec nakazu w przypadku zagrożenia życia o ile sie orientuje lub gdy maja pewnosc ze znajda tam dowody przestepstwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) Nie muszą miec nakazu w przypadku zagrożenia życia o ile sie orientuje lub gdy maja pewnosc ze znajda tam dowody przestepstwa. 1436937[/snapback] Tak powino byc... ale w rzeczywistości wpadaja bez nakazu, i nawet jak nic puzniej nie znajda to zalatwiaja sobie u prokuratora nakaz w ciagu 7 dni i mozesz im skoczyc. :? Wiecej info tutaj Edytowane 10 Maja 2005 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 e-mail ...@kp.mofnet.gov.pl A moze gosc pracuje poprostu w ministerstwie i chce gre kupic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (...) A moze gosc pracuje poprostu w ministerstwie i chce gre kupic ;) 1437041[/snapback] a co niemożliwe? ;) możliwe i tak pogoniłbym psami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 A ja wszystkich z MF wsadził za kratki, tak by było najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 napisz mu , ze wiesz ze pracuje w instytucji rzadowej i powiedz , ze jak ci nie wplaci 10tys zl na konto to oddasz sprawe na policje i powiesz , ze chcial Cie zmusic do przestepstwa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Z innej beczki - fragment loga z PeerGuardiana: 03/10/2005 17:52:53; n/a; 156.17.92.xxx:39883; xxx.xxx.xxx.xxx:14954; TCP; Allowed 03/10/2005 17:52:53; n/a; 213.17.150.xxx:9136; xxx.xxx.xxx.xxx:3564; TCP; Allowed 03/10/2005 17:52:53; Sejm RP; xxx.xxx.xxx.xxx:3565; 195.187.136.2:16881; TCP; Blocked 03/10/2005 17:52:53; n/a; xxx.xxx.xxx.xxx:3557; 193.95.231.xxx:10064; TCP; Allowed 03/10/2005 17:52:54; n/a; xxx.xxx.xxx.xxx:3566; 80.203.52.xxx:6777; TCP; Allowed :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 http://www.mofnet.gov.pl/index.php?wysw=9&sgl=2&dzial=223 Izba Skarbowa w Bydgoszczy - Maciej Cichański Maciej.Cichanski@kp.mofnet.gov.pl :blink: Pewnie pensja, którą dostaje nie starcza na oryginalne gry :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Wal goscia. To podpucha albo jakaś następna akcja przeciwko piratom. A jak coś sie pokopie to niebedzie najróżowiej i ciekawiej. Moja rada, poczczuć go psami, ciekawe co zrobi. W sumie to chyba by było najlepsze wyjście, tak może stracisz kupca, a jak kupi to moze stracisz wolnosć. The choice is yours. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 O w morde, to nawet w skarbówce piraty są :blink: :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiela Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Pisz do niego . Nie ma co z takimi pseudo akcjami ;) . Prowokacja ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 A może ktoś mu zarąbał maila ? Albo syn pomylił konta skoro chodzi o gre ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Olej gościa, a jak chcesz go udupić to tel na policje, podrzucasz im loga z rozmów i mówisz że podejrzewasz urzędnika o próbe popełnienia przestępstwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 zakladajac ze skaldajac skarge nie masz nic nielegalnego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 a na moje oko ktos sobie jaja robi z SMTP niewymagajacego uwierzytelniania, ale dla draki mozesz goscia dojechac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 a na moje oko ktos sobie jaja robi z SMTP niewymagajacego uwierzytelniania, ale dla draki mozesz goscia dojechac :) 1438435[/snapback] Słuchajcie sprawa się wyjasniła. Koleś niech chciał kupić kopii oryginałów tylke patche do tych gier, które są darmowe a on nie ma możliwości ich z neta zassać. Przedstawię część korespondencji z tym koleśiem aby rozjaśnić sytuację. zacznijmy od aukcji IL2 Sturmovik Forgotten Battles+Gratisy B.C.M.-myśle ze tu nic nie wymaga dopowiadzenia mail wysłany przez serwis allegro: Treść wiadomości: W związku z tym, że wszelkie dodatki mają charakter darmowy i można je rozpowszechniać bez licencji, mam pytanie. Chaciałbym kupić osobno te dodatki do iła, czy mógłby je Pan odegrać i ile te dwie płytki ewentualnie by kosztowały. moja odpowiedz: Czy chodzi Panu o patchy czy o kopie oryginałów (lub coś w tym stylu) jego odpowiedz: Interesują mnie dodatki Ace Xpansion Pack i patche do tego i FB. PF mam. no i maja odpowiedz z dnia zalorzenia tego tematu (widac ze sie kiedys mature zdało bo to prawie poezja :D ): Nie tu sie Pan myli Forgotten Battles jak dodatki nie mają charakteru darmowego Ace Expansion Pack jak i Pacyfic Fighters sa komercyjnymi dodatkami do komercyjnej gry IL2 Forgotten Battles i ich rozpowszechnianie jest złamaniem umowy licencyjnej. A ja na tej aukcji dodaje do oryginalnej gry patche, które maja postać darmowych uaktualnien do gry. Patche te mażna ściągnąć za darmo ze strony producenta. Wiec jesli chodzi Panu o dodatki Ace Expansion Pack i Pacyfic Fighters jak i Forgotten Battles to nie mam prawa ich rozpowszechniac wiec jestem zmuszony Panu odmówić wykonania kopii oryginału. PZDR jego odpowiedz: W sumie troche źle się zrozumieliśmy. Faktycznie wiem że tamte są komercyjnymi dodatkami. Zależy mi na tych patchach, które można darmo ściągnąć z sieci. internet mam tylko w robocie i nie mogę niestety tego zrobić. moja odpowiedz: w zasadzie to nic nie stoi na przeszkodzie abym wysłał Panu te patche jego odpowiedz: Zgadzam się. To jest jedna czy dwie płyty i jeszcze podaj nr konta, w piatek przeleje kase + koszt(?) Mój adres ... I teraz sie zastanawiam czy mu wyslac czy nie(w sumie robie to poza allegro i po kosztach...ot tak bo taki mam gest :D A wiec sie wyjasnilo ale koles to mi schiza wkrecil. A te jego troche niejasne pytania i odpowiedzi w szczegolnosci ta " Interesują mnie dodatki Ace Xpansion Pack i patche do tego i FB." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...