Skocz do zawartości
Psiochun

Nowy Test Zasilaczy W Sieci

Rekomendowane odpowiedzi

Gość majkel84

Kumpel mi przesłał linka na gg, całkiem ciekawy teścik.

1436852[/snapback]

aż taki dobry to on nie jest- nic nadzwyczajnego, ale poczytać sie da...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

no i nie mial byc nadzwyczajny,mial byc po ludzku i przystepnie napisany bez technicznego belkotu :]

1436861[/snapback]

Do wykresów to bym sie przyczepił, miało być "dla laika" a wyszło ... przecież tam nie widać że wszystkie zasilacze prawie idealnie trzymały napięcie. Tego że żaden nawet się nie zblizył do granicy określonej w normie ATX też nie widać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

... a laik to akurat wie jakie są zakresy napięć w/g ATX :P

Dodaj małą tabelkę z dopuszczalnymi odchyłkami (według normy) i napisz jeszcze że wszystkie zasilacze opisane w artykule mają wzorcowe napięcia (chyba nie przoczyłem? szybko czytałem, ale dośc uważnie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

zrobione :]

1436943[/snapback]

może być ;)

Nastepnym razem zaczynaj i kończ wykresy na wartościach granicznych, a "ideał" oznaczaj grubszą linią :D Różnice między zasilaczami wyjda mniejsze, ale wykres bedzie bardziej ... zrozumiały ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze Misiu :]

na nastepny tescik idzie Noisetaker 600W,Antos TP/TC 550 i jak sie uda to OCZ Powerstream 520/600W

Benito,o moja obiektywnosc to ty sie nie martw...tak samo jak o moje interesy (z czym ? ...centurionem ? ...)

Edytowane przez _Vip_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie po to jest tabelka ze szczegolowymi danymi...a wykresy faktycznie sa takie sobie :] tu sie przyznaje :]

1436899[/snapback]

_VIP_ z całym szacunkiem... na jakiej podstawie twierdzisz, że tego Aerocoola robi topower? Bo ja nie widzę nic wspólnego. A za to podobny jest do Hipera Type-R i Akasy (pod względem pląb, seriali, radiatorów i oplotów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wyczytalem :]

jak znajde linka to podam :] ... (zreszta nawet moj ulubieniec Benito o tym wspominal na forum :] ...to serdeczne pozdrowionka dla mentora :* :D :D :D )

fotka aero od srodeczka

Dołączona grafika

Edytowane przez _Vip_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ta nawiercona płytka to szczyt myśli technicznej :D

Odrobinę gorzej wykonany topower z wiatrakami jak w taganie tylko inaczej ułożonymi. Z resztą blacha też jak od topowera.

Nawet im się nie chciało nałożyc GUMY na dławik w filtrze sieciowym, ehh, to chyba najgorzej wykonany topower, bo najtańszy z tych 3 (tagan,topower,aerocool)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze trzeba zaznaczyc w kalendarzu,ale zgadzam sie z Toba :] ...Aerocool wlasnie z zalozenia ma byc zasilaczem dla mas ale z zachowaniem wysokiej jakosci i przyzwoitej wydajnosci pradowej. (np.wolalbym Aero450W niz Tagana 380W ,a cenka jest podobna)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aerocool poczęty został przez Andyson/Hipomedia a nie przez Topowera...

1438994[/snapback]

Właśnie tej nazwy brakowało mi w układance. Naskrobię zaraz maila do topowera, bo nie pasi mi to na produkcje topowera.

A ma to, do rzeczy że są oni PRODUCENTEM, a nie firmą handlową jak proline (robą m.in.) Yesico i kilka innych zasilaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A NeoTEC został poczęty przez proline, a robi go ta sama fabryka co produkuje HuntkeYe albo LC POWER.

Widze że nic sie nie zmieniłeś, panie wszechwiedzący.

Topower NIE produkuje aeroocool'a, a robi to Andyson....

Edytowane przez pmp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

małe podsumowanie testu...

5V 12V

Tagan 380W 0,31V 0,22V

Aerocool 450W 0,06V 0,10V

Enermax 433W 0,02V 0,05V

Levicom 500W 0,03V 0,16V

Chieftec 460W 0,06V 0,13V

Enermax 480W 0,00V 0,04V

Neotec 420W 0,18V 0,22V

Antec 430W 0,00V 0,00V

przedstawiłem maxymalne wahanania które następiły w teście :)

za ewentualne błedy przepraszam ponieważ szybko liczyłem :P

POzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi