Psiochun Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) Całkiem ciekawy teścik. :) test zasilaczy ;] Edytowane 17 Czerwca 2005 przez Psiochun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Kumpel mi przesłał linka na gg, całkiem ciekawy teścik. 1436852[/snapback] aż taki dobry to on nie jest- nic nadzwyczajnego, ale poczytać sie da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 no i nie mial byc nadzwyczajny,mial byc po ludzku i przystepnie napisany bez technicznego belkotu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 no i nie mial byc nadzwyczajny,mial byc po ludzku i przystepnie napisany bez technicznego belkotu :] 1436861[/snapback] Do wykresów to bym sie przyczepił, miało być "dla laika" a wyszło ... przecież tam nie widać że wszystkie zasilacze prawie idealnie trzymały napięcie. Tego że żaden nawet się nie zblizył do granicy określonej w normie ATX też nie widać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 wlasnie po to jest tabelka ze szczegolowymi danymi...a wykresy faktycznie sa takie sobie :] tu sie przyznaje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 ... a laik to akurat wie jakie są zakresy napięć w/g ATX :P Dodaj małą tabelkę z dopuszczalnymi odchyłkami (według normy) i napisz jeszcze że wszystkie zasilacze opisane w artykule mają wzorcowe napięcia (chyba nie przoczyłem? szybko czytałem, ale dośc uważnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 zrobione :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 bo nie były dociążone ;) jak miało być po ludzkiemu to tak wyszło ;) przyczepię się tylko do twierdzenia że levicom ma słabe 3,3v,, ma lekko zaniżone 3,3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 slabe ma :] 3.23V to deczko slabe w porownaniu z reszta...ale to juz taka przypadlosc ....na to samo cierpi X-Connect 500W ,ktory jest na tych samych bebechach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 zrobione :] 1436943[/snapback] może być ;) Nastepnym razem zaczynaj i kończ wykresy na wartościach granicznych, a "ideał" oznaczaj grubszą linią :D Różnice między zasilaczami wyjda mniejsze, ale wykres bedzie bardziej ... zrozumiały ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Interesik z centurionem padł na pysk to teraz za testy zasilaczy się wziąłeś, no no. Może i będzie obiektywnie, czego tobie i wszystkim życzę dla wspólnego dobra tegoż forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) dobrze Misiu :] na nastepny tescik idzie Noisetaker 600W,Antos TP/TC 550 i jak sie uda to OCZ Powerstream 520/600W Benito,o moja obiektywnosc to ty sie nie martw...tak samo jak o moje interesy (z czym ? ...centurionem ? ...) Edytowane 10 Maja 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 dobrze Misiu :] ... jak sie uda to OCZ Powerstream 520/600W 1436971[/snapback] Uda się ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 wlasnie po to jest tabelka ze szczegolowymi danymi...a wykresy faktycznie sa takie sobie :] tu sie przyznaje :] 1436899[/snapback] _VIP_ z całym szacunkiem... na jakiej podstawie twierdzisz, że tego Aerocoola robi topower? Bo ja nie widzę nic wspólnego. A za to podobny jest do Hipera Type-R i Akasy (pod względem pląb, seriali, radiatorów i oplotów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) a wyczytalem :] jak znajde linka to podam :] ... (zreszta nawet moj ulubieniec Benito o tym wspominal na forum :] ...to serdeczne pozdrowionka dla mentora :* :D :D :D ) fotka aero od srodeczka Edytowane 11 Maja 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 A ta nawiercona płytka to szczyt myśli technicznej :D Odrobinę gorzej wykonany topower z wiatrakami jak w taganie tylko inaczej ułożonymi. Z resztą blacha też jak od topowera. Nawet im się nie chciało nałożyc GUMY na dławik w filtrze sieciowym, ehh, to chyba najgorzej wykonany topower, bo najtańszy z tych 3 (tagan,topower,aerocool) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 kurcze trzeba zaznaczyc w kalendarzu,ale zgadzam sie z Toba :] ...Aerocool wlasnie z zalozenia ma byc zasilaczem dla mas ale z zachowaniem wysokiej jakosci i przyzwoitej wydajnosci pradowej. (np.wolalbym Aero450W niz Tagana 380W ,a cenka jest podobna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Ale ten wiatrak od góry (lub dołu jak kto woli) to beznadziejne rozwiązanie. I ten jasny oplot na kablach mnie dobija. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) Aerocool poczęty został przez Andyson/Hipomedia a nie przez Topowera... Edytowane 11 Maja 2005 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 A NeoTEC został poczęty przez proline, a robi go ta sama fabryka co produkuje HuntkeYe albo LC POWER. Co ma piernik do wiatraka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Aerocool poczęty został przez Andyson/Hipomedia a nie przez Topowera... 1438994[/snapback] Właśnie tej nazwy brakowało mi w układance. Naskrobię zaraz maila do topowera, bo nie pasi mi to na produkcje topowera. A ma to, do rzeczy że są oni PRODUCENTEM, a nie firmą handlową jak proline (robą m.in.) Yesico i kilka innych zasilaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) A NeoTEC został poczęty przez proline, a robi go ta sama fabryka co produkuje HuntkeYe albo LC POWER. Widze że nic sie nie zmieniłeś, panie wszechwiedzący. Topower NIE produkuje aeroocool'a, a robi to Andyson.... Edytowane 11 Maja 2005 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 małe podsumowanie testu... 5V 12V Tagan 380W 0,31V 0,22V Aerocool 450W 0,06V 0,10V Enermax 433W 0,02V 0,05V Levicom 500W 0,03V 0,16V Chieftec 460W 0,06V 0,13V Enermax 480W 0,00V 0,04V Neotec 420W 0,18V 0,22V Antec 430W 0,00V 0,00V przedstawiłem maxymalne wahanania które następiły w teście :) za ewentualne błedy przepraszam ponieważ szybko liczyłem :P POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Macie racje. Widziałem inne hipery. Z drugiej strony hipery przypominają również Enermaxa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) OKI Panocki,blad poprawiony...Merci za wyprowadzenie mnie na dobra droge :] :gitarzysta: Edytowane 13 Maja 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...