Skocz do zawartości
Mez Cook

Problem Z Zasilaniem...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, mam mobo Asus a7n8xe-deluxe, bartka 2500 , 512 kingmaxa , i zasiłkę jakąś kijową chyba codegena, albo coś w tym stylu , teoretycznie 300 W. Do zasiłki mam podpiętą mobo, dysk, i dvd, oprócz tego 2 wentyle 80 wpięte pod złącza na mobo przeznaczone do tego celu. Problem polega na tym że ostatnio te 2 wentyle się nie kręcą, jak odłączyłem jeden i pchnąłem drugi to zaczął sie kręcić ale ledwo ledwo, jakiś spadek napięcia albo coś, nie mam pojęcia. Pytanie brzmi czy to może być wina mobo czy zasiłki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem, mam mobo Asus a7n8xe-deluxe, bartka 2500 , 512 kingmaxa , i zasiłkę jakąś kijową chyba codegena, albo coś w tym stylu , teoretycznie 300 W. Do zasiłki mam podpiętą mobo, dysk, i dvd, oprócz tego 2 wentyle 80 wpięte pod złącza na mobo przeznaczone do tego celu. Problem polega na tym że ostatnio te 2 wentyle się nie kręcą, jak odłączyłem jeden i pchnąłem drugi to zaczął sie kręcić ale ledwo ledwo, jakiś spadek napięcia albo coś, nie mam pojęcia. Pytanie brzmi czy to może być wina mobo czy zasiłki.

1437095[/snapback]

A jaką masz karte graficzną...bo niektóre dużo prądu potrzebują ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaką masz karte graficzną...bo niektóre dużo prądu potrzebują ;)

1437183[/snapback]

karta to gf2 standardowo 200/133 @ 240/200 i wcześniej nie było problemu, dopiero teraz, a jak podpiąłem te wentyle pod kable od dysków to chodzą normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi