berkut Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Hello Rozpoczelem wlasnie budowe nowej kaskady, krotkomowiac wszystko co bylo do tej pory kiedykolwiek zrobione to maly pikus w porownaniu z tym co to bedzie... http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=62000 Tutaj beda opisane prace, moze bede wrzucac cos na tweak'a ale tutaj niewielkie zainteresowanie jest takimi pracami. Musze teraz pogadac z chilly1 o R14 :mrgreen: berkut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 szkoda ze nie bedziesz opisywal po polsku... bo z angielskiego to rozumiem hello i fuck ju ;] fc sie zbytnio nie interesuje ale fotki ogladam z duza ciekwosci ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 to co najwazniejsze bede opisywal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 @berkut zdrada normalnie ;) powodzenia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) hm ... a do ilu tym razem zejdziesz - 150 :-) ?? Fajny parownik ... ciekawe czy kiedys sobie kupisz obrabiarke cyfrową :-) Michał Edytowane 10 Maja 2005 przez Vegan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 jest taki plan by -180C robic ale na poczatek bedzie kolo -100C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 O widze ze przypadl ci do gustu pomysl z doprowadzaniem freonu z cpeva do parownika kapilara :> bardzo fajne to jest bo latwiej operowac parownikiem i dobrze go zalozyc. HF, GL, czekam na postepy^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 hehe nie pochlebiaj sobie bo inaczej bedzie zrobione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 co2 czy coś innego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Teoretyczne -180*C na R14? Czekam na dalsze postępy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 inaczej tam inaczej :P ciekawe coz to za innowacje wprowadzi berkut, czym zaskoczy :> czekamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 nowe zdjecia sa. Parownik to niewiele nowosci jest, bo juz w mojej kaskadzie tak jest,ale teraz zrobilem to lepiej. hehe zobaczysz :> powiem krotko- BRUTALNA sila... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 No parownik widzialem ale czemu to tak dziwnie zrobiles? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 bo tak:> doswiadczenie uczy :> zobaczysz jak bede izolowac i montowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 oka oka sam se odpowiem, bo zachowujesz przy tym subcooling a nie tracisz latwosci robienia zapinki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 pomyslalem sobie ze wstawie fotke swierza tego co dzis zrobilem (mimo tego ze zaraz zaczna ludzie wrzeszczec ze duza) Parownik bedzie chodzil przy -180C mniejwiecej, z ~100W obciazeniem, 200W to juz niestety ~-170C :\\ Do tego teraz bedzie podlaczony separator oleju, ochladzacz par, wymiennik ciepla i filtr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 A stary uwaza, ze ja mam manie, i uważał ze i odwaliło jak pewien czas miałem WC :), ciekawe co by o tobie powiedział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Kto jeszcze w Polsce zajmuje sie takim chlodzeniem? Berkut, Raven, Dioda.. ktos jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 jeszcze przemek2f ale On ma chyba WFC nie wiem dokladnie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Hmm berkut , czy ty z nerwów obgryzasz paznokcie :mellow: Czy to jest tylko nawyk ,albo ręce innej osoby :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 he? dokladnie takim chlodzeniem ja ja to jeszcze Raven proboje, dioda jest w sekcji bardziej ucywilizowanej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Kto jeszcze w Polsce zajmuje sie takim chlodzeniem? Berkut, Raven, Dioda.. ktos jeszcze? 1447830[/snapback] i chyba Tonic jeszcze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 przemek2f ma wfc...:) no i jeszcze piotres ;) ma FC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 przemek2f ma wfc...:) no i jeszcze piotres ;) ma FC 1448348[/snapback] Niedługo również ja :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Już wielu było takich co się napaliło a później nie skończyło :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Już wielu było takich co się napaliło a później nie skończyło :> 1448392[/snapback] Już mam wszystkie części więc nie ma odwrotu, za dużo $ już poszło. Teraz to już trzeba skończyć :) Pod koniec tygodnia jadę do Revena, będzie musiał posprzątać pokój :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) Był taki, co zebrał części i nie zbudował agregatu od ponad pół roku - Gucio :>>> BTW, w jakim celu jedziesz do Ravena, na spawanie? Edytowane 16 Maja 2005 przez Tonic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 BTW, w jakim celu jedziesz do Ravena, na spawanie? 1448422[/snapback] Tak :) no i brakuje mi elastycznej ssącej, więc musiałem go o nią pomęczyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 No dobra, fajnie, ale czy ktos mi moze wyjasnic jak dziala takak kaskada?? :D Sorry za lamerskie pytanie ale ja tylko wiem ze kaskady to są na rzece... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 luks__pl--> to ja życze powodzenia. A tak na marginesie spytam ile masz lat bo coś mi się wydaje że niewiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...