vince15 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) Witam. W piątek po 23-ej zamówiłem - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17317. W sobotę dostałem potwierdzenie zamówienia i informację, że skierowano płytę do wysyłki. Nie wierzyłem w to co widzę (w końcu cena okazyjna), ale jednak... Wczoraj ją przesłano i dziś o 12-ej dostałem ją w swoje łapy... Jednym słowem - WYPAS :razz: Za w sumie 314zł (18zł wysyłka DHL-em) dostałem rewelacyjną płytkę na I875P, czyli z PAT-em bez "kombinacji". Jakie bajerki zostały dodane mozna nawet przeczytać w komentarzu (pewnie pracownika firmy :lol: ) na stronie K-tronika do tej płyty. Są to min. okrągłe kable UV do FDD i HDD - , torba do przenoszenia kompa i inne duperele - naklejki, panel na przód obudowy UltraX... Jak na razie jestem po wstępnych testach i jest lepiej (Aida, Sandra Mem, 3D Marki, PC Marki, na razie nic więcej) niż na Asusie P4P800Deluxe - a biorąc pod uwagę, że wymiana w zasadzie nic mnie nie będzie kosztowała to już jest rewelacyjnie!!! Sztuk dostał Komputronik podobno tylko kilka i udało mi się załapać B) Jestem bardzo szczęśliwy. Jak potestuję płytę bardziej , to mogę poumieszczać porównanie wyników Asusa P4P800 Deluxe i tego DFI. Pozdrawiam Edit - P.S. - najlepsze jest to, że system bez problemu wstał, w przeciwieństwie do tego co się działo, gdy chwilowo zamiast ASUSa miałem MSI na tym samym chipsecie (i865PE) - gdzie musiałem Windę instalować od nowa... Edytowane 10 Maja 2005 przez vince15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 :blink: gratulacje! czyzby wygladalo na to ze wszyscy z tego forum porzuca swoje i865pe na rzecz 875p dfi? chyba bedzie wysp plyt glownych na allegro szkoda ze mieli tylko pare sztuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 to ja mykam dowiedziec sie kiedy nastepna dostawa i zamawiam ta plyte ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 a jak z OC?? lepiej niz na asuse?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 O_o Ja tesh taka chcem!! za tyle... Przecież to taniutkie jak nie wiem co! Mam nadzieje że taka firma jak DFI nie wypuściła bubla <_< Zapodawaj te testy i pisz jak ze stabilnością vince15 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobcio Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) @vince15 gratulacje ja tez bylem tym jednym z wielu i plytke dostalem rowniez dzisiaj. Ogolnie to rzeczywiscie za taka cene pelen wypas pierwsze testy tak na szybko: jest bardzo stabilna i lepsza od mojego abita is-7. Przy def v-core 1,3625V moge teraz puscic mojego prescotta 3@3,9 a na abicie szedl tylko do 3,75 przy takim napieciu. Co chyba jest in minus to wskazania temperatury, chyba sporo zawyza. Edytowane 10 Maja 2005 przez sobcio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Kiedys (bodaj w wakacje ubieglego roku) testowalem plytke. Nie bylo rewelacyjnie. Pamieci zaczynaly sypac na niej bledami duuuuzo wczesniej niz na Ausach czy Abitach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 ale nie zmienia to faktu, ze za rozsadne pieniadze mozna kupic nowa, dobra plyte na 875p, zamiast na 865pe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobcio Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 ale nie zmienia to faktu, ze za rozsadne pieniadze mozna kupic nowa, dobra plyte na 875p, zamiast na 865pe 1438531[/snapback] zgadza sie popieram w 100%, ludzie na tweaku zmienili jakos sposob patrzenia na OC. Dla mnie ciagle glowna idea jest jak za male pieniadze wyciagnac jak najwiecej - zarowno wydajnosc jak i mozliwosci. dzisiaj kazdy kupuje topowe plyty, selekcjonowane proce i w podpisach grubymi literami wali jaki to on jet best w OC ! cos mi ta droga nie podchodzi ale coz czasy sie zmieniaja .... ludzie tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Jaki max Vdimm daje ta plytka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) mam pytanie na tym zdjeciu jest pokazana ta plytka (rev2) no i ja tam widze 4kanaly IDE i 2SATA z kolei w komputroniku pisze ze ma 2kanaly IDE, wkoncu ile tam jest tych kanalow? nastepna sprawa na stronce DFI mozna sciagnac manuale do rev A i AA czym to sie rozni i jaka jest w komputroniku? Edit: dobra z tymi kanalami to juz wiem o co chodzi :) przylaczam sie do pytania ile mozna dac Voltow na pamieci, przymierzam sie do bh5 a te potrzebuja duzo pradu.... dzwiek jest od realteka? Edytowane 11 Maja 2005 przez siwy05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Max Vdimm do 2.9V (w Asusie było 2.85V więc zmiana minimalna). Kręcić to mi się procek więcej nie kręci niż na Asusie P4P800Deluxe, ale wyniki w testach są ciutkę lepsze (PAT troszkę coś daje)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobcio Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Jaki max Vdimm daje ta plytka? 1438587[/snapback] 2,9V to max jaki jest to ustawienia w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobcio Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Mam pytanie do uzytkownikow : jakie mocie odczyty temperatury na procu :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) kurcze troche malo te 2,9V , podzwonilem troche do komputronika i.... nikt nie odbiera ;) nudalo sie dodzwonic plyta moze bedzie dostepna dopiero za 2-3tygodnie :( Edytowane 11 Maja 2005 przez siwy05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobcio Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) kurcze troche malo te 2,9V , podzwonilem troche do komputronika i.... nikt nie odbiera ;) nudalo sie dodzwonic plyta moze bedzie dostepna dopiero za 2-3tygodnie :( 1438916[/snapback] Albo wcale jej nie bedzie bo dfi przestalo juz je produkowac a co jest dostepne to tylko zapasy magazynowe w wiekszych hurtowniach. PS Stickers na plycie jest od NTT : mozesz u nich zapytac, bo komputronik od nich to sciaga Edytowane 11 Maja 2005 przez sobcio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) jutro moze do nich zadzwonie a tymczasem znalazlem cos interesujacego :lol: Na rynku w Polsce pojawiają się płyty DFI LanParty nForce4 SLI-DR pochodzące z kradzieży. Płyty zawierają zły moduł dźwiękowy ALC880 zamiast ALC850. Nie są objęte gwarancją producenta. Na Allegro płyty są sprzedawane po 570 zł!!!hehe chyba jakies plyty spadly z ciezarowki :lol: :lol: Edytowane 11 Maja 2005 przez siwy05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 oto to chodzi? ale one majągwarancje....:| :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 nie wiem, nie widzialem tej gwarancji ale mozliwe ze to te plyty kolo jest ze szczecina ale nie chce mi sie w to bawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Kiedys (bodaj w wakacje ubieglego roku) testowalem plytke. Nie bylo rewelacyjnie. Pamieci zaczynaly sypac na niej bledami duuuuzo wczesniej niz na Ausach czy Abitach. 1438312[/snapback] dokładnie tak potwierdzam w 100% moje twinmosy na ic7 smigały ok. 240-245 na 2.8V a na dfi nawet na 225-230 sypią błedami wi wywalają códa przy V=2.9 porarzka :angry: :angry: :cry: :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Mam 2 pytania do posiadaczy płyty. 1) Jaką wersję BIOSu mieliście wgraną oryginalnie ? U mnie jest - evaluateUATION ROM, NOT FOR SALE (czyli napewno BETA) 875LD212 z 2 grudnia 2004 roku. Ostatni oficjalny BIOS jest z lipca, a takiej BETY nie ma na stronie, jest za to z 20 stycznia 2005r. 2) Czy ktoś próbował zmieniać BIOS? Czytałem na forum DFI, że mogą być jakieś "jaja" jak się to próbuje zrobić (tzn. że płyta już nie wstanie). Czy to prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rukh Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Nie miałem żadnych problemów ze zmianą biosu na płycie DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Nie miałem żadnych problemów ze zmianą biosu na płycie DFI. 1452125[/snapback] Jaki miałeś? Jaki wgrałeś? Coś Ci to dało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) czy ta plyta jest rev 1 czy 2? bo w necie widzialem inne kolorki tej mobo chodzi o ta <300zl Edytowane 20 Maja 2005 przez koparka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Ja mam plyte na ktorej w biosie mozesz ustawic na pamieci 3.3V i chce ją sprzedac jak cos to piszcie na pw... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabel_kablowski Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 w siriusie jest ta plytka, zamowilem w srode, przyszlo w piatek za 315 zl :) wersja to rev B+. moj celek d 2,6 podkrecil sie bez problemow na 3,5, pamieci leca na 220. na razie zadnych problemow (no mam ja od 3 dni). win mi nie wstal, musialem od nowa instalnac, ale jakbym sie postaral to nie trzeba by bylo tego robic, ale nie mialem czasu na rozkminianie :D pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Ja zmowilem dzisiaj w www.imperium.net.pl, za 285 zylka. Kontakt jest wysmienity. W godzine po zamowieniu dostalem SMS z informacja o wyslaniu paczki. W komputroniku czekalem tak dlugo i nie dostalem. Tam mialem 100x lepszy kontakt, taniej i natychmiastowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 (edytowane) Ja zmowilem dzisiaj w www.imperium.net.pl, za 285 zylka. Kontakt jest wysmienity. W godzine po zamowieniu dostalem SMS z informacja o wyslaniu paczki. W komputroniku czekalem tak dlugo i nie dostalem. Tam mialem 100x lepszy kontakt, taniej i natychmiastowo. 1456360[/snapback] Ja zamówiłem przed chwilą w imperium, ciekawe co przyślą :-P Wyczytałem tu: LINK, że ta płyta ma "niepewną" obsługę Prescottów :-| Kurde :angry: Edytowane 22 Maja 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Ja zamówiłem przed chwilą w imperium, ciekawe co przyślą :-P Wyczytałem tu: 1457522[/snapback] Heh poczytajcie na XS o tej mobo. Wg mnie DFI wypuściło bardzo niedopracowany produkt - problemy z Vcore powyżej 1.55V - mobo nie wstaje :| Problemy z blokadą PCI/AGP - nie zawsze trzyma 33/66MHz. Jedyny + tej mobo to banalny vdimm mod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Heh poczytajcie na XS o tej mobo. Wg mnie DFI wypuściło bardzo niedopracowany produkt - problemy z Vcore powyżej 1.55V - mobo nie wstaje :| Problemy z blokadą PCI/AGP - nie zawsze trzyma 33/66MHz. Jedyny + tej mobo to banalny vdimm mod 1457962[/snapback] To mnie zmartwiłeś tym v-core :( Bo procek, który dostałem od Revena lubi wysokie napięcia: Co do blokady agp/pci to mi nie przeszkadza bo i tak zawsze podbijam do 80/40Mhz. Co do moda to słyszałem, że dział tylko do 3,2V, wyżej płyta się ma jakąś blokadę. -------------------------------------------------------------------------------------------- Ktoś mi powie czy to co zamówiłem w imperium.net.pl to LANPARTY PRO875B czy LANPARTY PRO875B rev. B :?: Bo z tego co widze tu LINK to dopiero LANPARTY PRO875B rev. B ma poprawną obsługę nowych procków, a LANPARTY PRO875B jest przeznaczona do 3.06GHz max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...