Skocz do zawartości
vince15

Dfi Lanparty Pro875b Jednak Były W Dobrej Cenie!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W piątek po 23-ej zamówiłem - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17317. W sobotę dostałem potwierdzenie zamówienia i informację, że skierowano płytę do wysyłki. Nie wierzyłem w to co widzę (w końcu cena okazyjna), ale jednak...

Wczoraj ją przesłano i dziś o 12-ej dostałem ją w swoje łapy...

Jednym słowem - WYPAS :razz:

Za w sumie 314zł (18zł wysyłka DHL-em) dostałem rewelacyjną płytkę na I875P, czyli z PAT-em bez "kombinacji". Jakie bajerki zostały dodane mozna nawet przeczytać w komentarzu (pewnie pracownika firmy :lol: ) na stronie K-tronika do tej płyty. Są to min. okrągłe kable UV do FDD i HDD - , torba do przenoszenia kompa i inne duperele - naklejki, panel na przód obudowy UltraX...

Jak na razie jestem po wstępnych testach i jest lepiej (Aida, Sandra Mem, 3D Marki, PC Marki, na razie nic więcej) niż na Asusie P4P800Deluxe - a biorąc pod uwagę, że wymiana w zasadzie nic mnie nie będzie kosztowała to już jest rewelacyjnie!!!

Sztuk dostał Komputronik podobno tylko kilka i udało mi się załapać B) Jestem bardzo szczęśliwy.

Jak potestuję płytę bardziej , to mogę poumieszczać porównanie wyników Asusa P4P800 Deluxe i tego DFI.

Pozdrawiam

Edit - P.S. - najlepsze jest to, że system bez problemu wstał, w przeciwieństwie do tego co się działo, gdy chwilowo zamiast ASUSa miałem MSI na tym samym chipsecie (i865PE) - gdzie musiałem Windę instalować od nowa...

Edytowane przez vince15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@vince15

gratulacje ja tez bylem tym jednym z wielu i plytke dostalem rowniez dzisiaj.

Ogolnie to rzeczywiscie za taka cene pelen wypas pierwsze testy tak na szybko: jest bardzo stabilna i lepsza od mojego abita is-7. Przy def v-core 1,3625V moge teraz puscic mojego prescotta 3@3,9 a na abicie szedl tylko do 3,75 przy takim napieciu.

Co chyba jest in minus to wskazania temperatury, chyba sporo zawyza.

Edytowane przez sobcio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale nie zmienia to faktu, ze za rozsadne pieniadze mozna kupic nowa, dobra plyte na 875p, zamiast na 865pe

1438531[/snapback]

zgadza sie popieram w 100%, ludzie na tweaku zmienili jakos sposob patrzenia na OC. Dla mnie ciagle glowna idea jest jak za male pieniadze wyciagnac jak najwiecej - zarowno wydajnosc jak i mozliwosci.

dzisiaj kazdy kupuje topowe plyty, selekcjonowane proce i w podpisach grubymi literami wali jaki to on jet best w OC !

cos mi ta droga nie podchodzi ale coz czasy sie zmieniaja .... ludzie tez.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie na tym zdjeciu Dołączona grafika jest pokazana ta plytka (rev2) no i ja tam widze 4kanaly IDE i 2SATA z kolei w komputroniku pisze ze ma 2kanaly IDE, wkoncu ile tam jest tych kanalow? nastepna sprawa na stronce DFI mozna sciagnac manuale do rev A i AA czym to sie rozni i jaka jest w komputroniku?

Edit: dobra z tymi kanalami to juz wiem o co chodzi :) przylaczam sie do pytania ile mozna dac Voltow na pamieci, przymierzam sie do bh5 a te potrzebuja duzo pradu....

dzwiek jest od realteka?

Edytowane przez siwy05

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze troche malo te 2,9V , podzwonilem troche do komputronika i.... nikt nie odbiera ;) nudalo sie dodzwonic plyta moze bedzie dostepna dopiero za 2-3tygodnie :(

1438916[/snapback]

Albo wcale jej nie bedzie bo dfi przestalo juz je produkowac a co jest dostepne to tylko zapasy magazynowe w wiekszych hurtowniach.

PS

Stickers na plycie jest od NTT : mozesz u nich zapytac, bo komputronik od nich to sciaga

Edytowane przez sobcio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro moze do nich zadzwonie a tymczasem znalazlem cos interesujacego :lol:

Na rynku w Polsce pojawiają się płyty DFI LanParty nForce4 SLI-DR pochodzące z kradzieży. Płyty zawierają zły moduł dźwiękowy ALC880 zamiast ALC850. Nie są objęte gwarancją producenta. Na Allegro płyty są sprzedawane po 570 zł!!!

hehe chyba jakies plyty spadly z ciezarowki :lol: :lol: Edytowane przez siwy05

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys (bodaj w wakacje ubieglego roku) testowalem plytke. Nie bylo rewelacyjnie. Pamieci zaczynaly sypac na niej bledami duuuuzo wczesniej niz na Ausach czy Abitach.

1438312[/snapback]

dokładnie tak potwierdzam w 100%

moje twinmosy na ic7 smigały ok. 240-245 na 2.8V

a na dfi nawet na 225-230 sypią błedami wi wywalają códa przy V=2.9 porarzka :angry: :angry: :cry: :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 2 pytania do posiadaczy płyty.

1) Jaką wersję BIOSu mieliście wgraną oryginalnie ?

U mnie jest - evaluateUATION ROM, NOT FOR SALE (czyli napewno BETA) 875LD212 z 2 grudnia 2004 roku. Ostatni oficjalny BIOS jest z lipca, a takiej BETY nie ma na stronie, jest za to z 20 stycznia 2005r.

2) Czy ktoś próbował zmieniać BIOS? Czytałem na forum DFI, że mogą być jakieś "jaja" jak się to próbuje zrobić (tzn. że płyta już nie wstanie). Czy to prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w siriusie jest ta plytka, zamowilem w srode, przyszlo w piatek za 315 zl :) wersja to rev B+. moj celek d 2,6 podkrecil sie bez problemow na 3,5, pamieci leca na 220. na razie zadnych problemow (no mam ja od 3 dni). win mi nie wstal, musialem od nowa instalnac, ale jakbym sie postaral to nie trzeba by bylo tego robic, ale nie mialem czasu na rozkminianie :D pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zmowilem dzisiaj w www.imperium.net.pl, za 285 zylka.

Kontakt jest wysmienity.

W godzine po zamowieniu dostalem SMS z informacja o wyslaniu paczki.

W komputroniku czekalem tak dlugo i nie dostalem.

Tam mialem 100x lepszy kontakt, taniej i natychmiastowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zmowilem dzisiaj w www.imperium.net.pl, za 285 zylka.

Kontakt jest wysmienity.

W godzine po zamowieniu dostalem SMS z informacja o wyslaniu paczki.

W komputroniku czekalem tak dlugo i nie dostalem.

Tam mialem 100x lepszy kontakt, taniej i natychmiastowo.

1456360[/snapback]

Ja zamówiłem przed chwilą w imperium, ciekawe co przyślą :-P

Wyczytałem tu: LINK, że ta płyta ma "niepewną" obsługę Prescottów :-| Kurde :angry:

Edytowane przez luks__pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamówiłem przed chwilą w imperium, ciekawe co przyślą  :-P

Wyczytałem tu: 1457522[/snapback]

Heh poczytajcie na XS o tej mobo. Wg mnie DFI wypuściło bardzo niedopracowany produkt - problemy z Vcore powyżej 1.55V - mobo nie wstaje :| Problemy z blokadą PCI/AGP - nie zawsze trzyma 33/66MHz.

Jedyny + tej mobo to banalny vdimm mod

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh poczytajcie na XS o tej mobo. Wg mnie DFI wypuściło bardzo niedopracowany produkt - problemy z Vcore powyżej 1.55V - mobo nie wstaje :| Problemy z blokadą PCI/AGP - nie zawsze trzyma 33/66MHz.

Jedyny + tej mobo to banalny vdimm mod

1457962[/snapback]

To mnie zmartwiłeś tym v-core :(

Bo procek, który dostałem od Revena lubi wysokie napięcia:

Dołączona grafika

Co do blokady agp/pci to mi nie przeszkadza bo i tak zawsze podbijam do 80/40Mhz. Co do moda to słyszałem, że dział tylko do 3,2V, wyżej płyta się ma jakąś blokadę.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Ktoś mi powie czy to co zamówiłem w imperium.net.pl to LANPARTY PRO875B czy LANPARTY PRO875B rev. B :?:

Bo z tego co widze tu LINK to dopiero LANPARTY PRO875B rev. B ma poprawną obsługę nowych procków, a LANPARTY PRO875B jest przeznaczona do 3.06GHz max.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi