ppp19 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 jesli mozecie piszczie jeszcze swoje doswiadczenia z tego typu rzeczami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 20 minut temu skonczyłem czyścić kompa w środku, bo już nie mogłem znieść jego wycia... po zdjęciu wiatraka byłem w szoku, cały blady dziękowałem Bogu, ze procek jest cały, bo tyle kurzu w jednym miejscu to chyba w życiu jeszcze nie widziałem. wyczyściłem all ładnie z kurzu. włączyłem kompa z nadzieją że nie będzie żadnych problemów i... uff jednak wszystko dobrze. po załadowaniu się systemu od razu włączyłem vcool, zeby sprawdzić rezultaty mojej pracy. jestem zadolony bo z ponad 70stopni tempetaruta spadła do około 45*C, a po włączeniu opcji Idle Loop temparaturka spada nawet do 30*, w stresie dochodzi teraz do nieco ponad 50 stopni (wcześniej nawet 80 bywało :blink: ) pozdrawiam ps. mam nadzieje ze nie wyszedl z tego offtop ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawczak Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) A do intela co?? :huh: Mam jakis smieszny chipset intela :-P :lol: Edytowane 30 Maja 2005 przez KaWcZaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 używam s2kctl , wszystko fajnie, jak nie potrzebuję mocy to ustawiam fsb na 110MHz i niestety są restarty czasem, przy 100MHz częsciej, ale chłodzi sporo. kiedyś uzywałem cpuidle,też był bardzo dobry, choć nie miał możliwości regulowania fsb. jaką funkcję mają 'halt disconect divisor' i 'stop grand divisor'? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...