unnamed Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 nie pokazuje mi obrotow na system fan (caly czas 0 w BIOSie) , napiecie -12V Voltage mam -4.54, a -5V Voltage mam -1.18V :? (odczyty z SiSoftware Sandra). Pomóżcie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 mi sie zdaje ze mam cos podobnego tyle, że na mojej plycie. Przy zamknietej obudowie temperatura (w stanie spoczynku) waha sie 80-85oC, przynajmniej czujnik tak pokazuje... wentylek pracuje, radiator wygląda na dobrze przymocowany.. podobnie z temp. chpsetu, np. teraz mam 50oC, ale może to juz norma... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koralik Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Co do napiec to mam dokladnie takie same. Ale ja tym sie nie przejmuje. Wiatraczek na chipie nie jest monitorowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar81 Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 a ja mam wszystko ok .. nie wiem dlaczego tak wam sie dzieje !!! pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar81 Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 moze jakis patchyk do biosu by sie przydal ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar81 Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 moze jakis patchyk do biosu by sie przydal ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 update biosu nic nie dał, nadal jest to samo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 mi sie zdaje ze mam cos podobnego tyle, że na mojej plycie. Przy zamknietej obudowie temperatura (w stanie spoczynku) waha sie 80-85oC, przynajmniej czujnik tak pokazuje... wentylek pracuje, radiator wygląda na dobrze przymocowany.. podobnie z temp. chpsetu, np. teraz mam 50oC, ale może to juz norma... :PTeż miałem 80-85C - gigabate ma prostu swoje stopnie celcjusza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 mi sie zdaje ze mam cos podobnego tyle, że na mojej plycie. Przy zamknietej obudowie temperatura (w stanie spoczynku) waha sie 80-85oC, przynajmniej czujnik tak pokazuje... wentylek pracuje, radiator wygląda na dobrze przymocowany.. podobnie z temp. chpsetu, np. teraz mam 50oC, ale może to juz norma... :PTeż miałem 80-85C - gigabate ma prostu swoje stopnie celcjusza :) miałeś?... to znaczy co zrobiłeś, że już nie masz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 ja mam najnowszy bios i tak mam...na starszych to samo bylo......i do tego jeszcze mam huśtawke(chyba na wszystkich odczytach)niewiele ale sie huśta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GANGSTER Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 ja mam najnowszy bios i tak mam...na starszych to samo bylo......i do tego jeszcze mam huśtawke(chyba na wszystkich odczytach)niewiele ale sie huśta Też mam taki sprzęt jak wy gigabyte kt 400 lan raid i takie tam prolbem jest taki cos w zasilaczu mi chyba piszczy jak startuje komp potem jest ok. 300W zasil. procek 2000+, geforce4200 msi,2 dyski ibm 46gb,cdrom,live,w sumie 10 wentylatorów jak wszystkie zlicze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Ja miałem problem z napięciem i z błednym odczytywaniem obrotów wentylatora na procesorze ale po załadowaniu Biosu F6 (wcześniej miałem F4) był spokój. Jednak pare dni temu odlokowałem mnożnik i przestawiłem FSB na 166 i kiedy w biosie wciskam F 10 i wychodze to komp nie wstaje dopiero jak go zresetuje to chwile się zastanawia i dopiero rusza ale bios zmienia się na F4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 mi sie zdaje ze mam cos podobnego tyle, że na mojej plycie. Przy zamknietej obudowie temperatura (w stanie spoczynku) waha sie 80-85oC, przynajmniej czujnik tak pokazuje... wentylek pracuje, radiator wygląda na dobrze przymocowany.. podobnie z temp. chpsetu, np. teraz mam 50oC, ale może to juz norma... :PTeż miałem 80-85C - gigabate ma prostu swoje stopnie celcjusza :) miałeś?... to znaczy co zrobiłeś, że już nie masz? Zmniejszyłem o jakieś 10C, a pokazuje 30C mniej. Coś ze skalą mają nie tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...