Skocz do zawartości
jalo

Radeon 9200se

Rekomendowane odpowiedzi

mam readona 9200SE podkręciłem go pamięci 166@180 a rdzeń z 200@290 pewnego dnia na starcie systemu zaczeły się pojawiac pasy włączał sie windows po czym działał sobie z 1 min...i the end reset...Wiec walnelem formacika wszystko gralo dopuki nie zainstalowalem sterownikow... wtedy powtarzalo sie to co przed przed formatem chciaz nie do konca tak jak wczesniej pare ladniutkich paseczków na początku słychac odglos logowania i co widac calą tencze paseczków :lol: bylem w paru sklepach i wszedzie mówili mi że to pamięci mi się spaliły :blink: ale 24mhz to chyba nie tak dużo no nie heh(wiec pomyslalem ze spytam specjalistów :wink:)

moze spalił mi się rdzeń bo spadł z niego wiatraczek..na jakiś czas 10s albo 10min nie wiem własnie jak długo zył w rozłoce z gpu:lol: prosze poradzcie bo nie wiem co mojemu kochanemu radeonkowi sie stalo heh a przeczytałem juz topic o radeonie 9200 ze cztery razy i niec tam nie ma na ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie się przypalił :D

Uważam że z niego to możesz sobie duży bryloczek zrobić ( nastepnym razem nie kupuj byłe chłamu i nie kręć jak nie masz pożądnego chłodzenia ).

Jak by ci sie rdzeń u tego R9200SE spalił to byś nie miał na czym tego topica pisać :wink:

BTW. Nie wiem z czego się tak cieszysz :blink: :blink:

Edytowane przez Przemq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciesze sie w którym momencie?? mam jedynie dobry humor bo smigam w gierki na readonku 9550 GB i jest mala różnica :P ehh mówisz ze sie spaliłą szkoda no cóż mam chociaż nadzieje że nie spale tej karty hmm a skoro zaczełem już o 9550 to mam pytanie czy do podkręcania pamięci warto kupowac jakies radiatorki..bo nie chciałbym spalic tez tej karty.. :mur:

PS.jakie są objawy spalonej karty a jakie spalonch pamięci ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj na allegro jakieś radiatory na pamieci ( jest tego dużo), warto też by pomysleć o lepszym chłodzeniu niż jest standardowe na gpu ( jak chcesz mocny o/c ).

Mi jak padła pamięć u gf2 mx to komputer się włączał, ale nic nie było widac na monitorze oprócz różnych pasków i przebarwień.

Jak ci się spali karta to komputer sie wogóle nie włączy.

Edytowane przez Przemq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi