erio Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Odebralem z servisu dzis mojego Epoxsika i mam pare pytan. 1. Kumpel od którego go kupilemmówil ze to jest rev. 2 a ja go pytam ( ostatecznie przed oddaniem do servisu zapomnialem sprawdzic) rev. 2 czy rev. 1.2, a on na to ze nie jest pewien. W kazdym razie oddali mi rev. 1.3. Nie wiem czy sie cieszyc czy plakac. PYTANIE: Czy sa Epoxsy 8KHA ( bez "+" ani "L" ) REV. 2.0 ?????? 2. Powiedziano mi ze dostaje nowa plyte .... a dalej leci stara gwarancja .... czy tak moze byc, bo mi sie zdaje ze po naprawie moga mi oddac sprzet z dotychczasowa gwarancja ... ale nowy sprzet .... niezaleznie od tego czy dal go servis czy dystrybutor(sklep) ... powinien miec 12 miesieczna gwarancje. 3. Jak mialem Durona 800 to poszedl na 1000Mhz ... a napiecie mu podnioslem z 1.65 na 1.85 V . Ten Duron Ktorego mam chodzi mia na default 1000@1.75 V , 133x8.5 = 1130@1.85V , na 1200=133x9.0 sie zwiesza ... chcialbym mu zwiekszyc napiecie ale moj EPOX wiecej niz 1.85V nie chce go puscic :(((, da sie cos z tym zrobic??? Mam na mysli puscic np. 1.95 ??? (bios jest najnowszy z 25.03.2002 chiba) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 ad 2 - gwarancja musi leciec od nowa jezeli wydali Ci nowego sprzeta ad 3 - musisz zrobic moda na mobo, zachacz Tristana, on ostanio modowal V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Ad.2 Gwarancje powiniennes dostac nowa, jest to nowa rzecz, wiec gwarancja powinna byc PEŁNA od poczatku. Mi dawno temu za czasow dyskow 1.6 GB (Padł) tez probowali wcisnac stara gwarancje na nowy produkt zrobilem awanture i pomoglo :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 :cry: Niestety gwarancja wynika tylko i wyłącznie z dobrej woli sprzedawcy (producenta). To on ustala jej warunki i my albo się godzimy na nie i korzystamy z niej, albo korzystamy z RĘKOJMI (kodeks cywilny). Jeżeli we wcześniejszej gwarancji zaznaczone było, że w wypadku wymiany na nowy sprzęt okres gwarancji nie biegnie od nowa, to nic nie wskuramy. Rada. Czytajmy warunki gwarancji przy zakupie sprzętu, jak sprzedawca nas olewa lub wciska kit - korzystajmy z kodeksowej rękojmi (niestety tylko 12-miesięcznej). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 ad 1. - Rev 2 z tego co mi wiadomo tylko 8KHA+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...