stroozyk Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Witam! Mam pytanie.. jakie są wasze doświadczenia z wywalonymi kondensatorami na grafice? Tzn czy karta bez tych kondensatorów wogóle wam sie odpalała? I czy po wymianie kondzi normalnie działała, czy uszkodzenie poszło gdzieś dalej? Pytam, bo pełno jest uszkodzonych w ten sposób kart na allegro, za grosze. Wiem, że w Ati jes to częste, a w nvidii? No i mam jeszcze drugie pytanie, może troche głupie.. Czy doświadczyliście jakichś różnic, w normalnej pracy w windowsach, pomiedzy kartami pokroju np. RivaTNT a Radeona9550? Chodzi mi o rysowanie okienek, przełaczanie tabów w firefoxie i takie bzdury. Czy karta graficzna ma jakiś wpływ na prace systemu? Pytam bo zastanawiam sie nad zmianą grafiki, ale nie grywam w gry i niewiem czy ma to sens.. /pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Ja zmieniłem karte z Rivy TNT 2 32MB 125@150 160@180 na Sapphire ATI Radeon 9550 128/128 250@310 400@500 (narazie bo musze chłodzenie zmienić) i powiem że jestem niesamowicie zadowolony :) Przy tym wymieniłem zasilacz z krzaka 250W na ModeCom FEEL 350 GTF :) Wszystko śmiga aż miło :) Gry chodzą bardzo płynnie i jest wszystko GIT :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Lepsza jakosc obrazu odczujesz. Obraz bedzie ostrzejszy, kolory bardziej nasycone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 jeżeli chodzi uszkodzenia kart graficznych to raczej po wymianie kondesatorów małe jest prawdopodobienstwo że grafika bedzie sprawna na 100% najczestsze uszkodzenia na grafikach to uszkodzone kości pamieci oraz obwody zasilające gpu i mem , jeżeli mamy szczeście to po wymianie tych elementów grafika bedzie sprawna na 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stroozyk Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 a co to znaczy jeżeli nie można zainstalować sterownikow? Czy jest to obiaw popsutych pamięci, gpu? czy może wystarczy wgrać na nowo biosa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...