Skocz do zawartości
stroozyk

Karta Po Wywaleniu Kondensatorów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie.. jakie są wasze doświadczenia z wywalonymi kondensatorami na grafice? Tzn czy karta bez tych kondensatorów wogóle wam sie odpalała? I czy po wymianie kondzi normalnie działała, czy uszkodzenie poszło gdzieś dalej? Pytam, bo pełno jest uszkodzonych w ten sposób kart na allegro, za grosze. Wiem, że w Ati jes to częste, a w nvidii?

No i mam jeszcze drugie pytanie, może troche głupie.. Czy doświadczyliście jakichś różnic, w normalnej pracy w windowsach, pomiedzy kartami pokroju np. RivaTNT a Radeona9550? Chodzi mi o rysowanie okienek, przełaczanie tabów w firefoxie i takie bzdury. Czy karta graficzna ma jakiś wpływ na prace systemu? Pytam bo zastanawiam sie nad zmianą grafiki, ale nie grywam w gry i niewiem czy ma to sens..

/pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zmieniłem karte z Rivy TNT 2 32MB 125@150 160@180 na Sapphire ATI Radeon 9550 128/128 250@310 400@500 (narazie bo musze chłodzenie zmienić) i powiem że jestem niesamowicie zadowolony :)

Przy tym wymieniłem zasilacz z krzaka 250W na ModeCom FEEL 350 GTF :)

Wszystko śmiga aż miło :) Gry chodzą bardzo płynnie i jest wszystko GIT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chodzi uszkodzenia kart graficznych to raczej po wymianie kondesatorów małe jest prawdopodobienstwo że grafika bedzie sprawna na 100% najczestsze uszkodzenia na grafikach to uszkodzone kości pamieci oraz obwody zasilające gpu i mem , jeżeli mamy szczeście to po wymianie tych elementów grafika bedzie sprawna na 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...