Skocz do zawartości
crux

Komp Za Okolo 2000zl

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zalozeniu do gier powiadasz

wiec co tam robi x300 ???

wiec z mojej strony to

jedna kosc 512mb ,bo zaraz to bedzie minimum

co najmniej radeon x600pro

i plyta jakas normalna z pci-e ,nie wiem ile ten Gigabyte kosztuje ,ale JA bym bral Abita AX8

no i Samsung sata 80gb

wogole to do 2000pln da sie tylko cos sensownego na s754 zlozyc ,a i to nie do krecenia

Edytowane przez KGB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zrobiłem eksperyment na s754

Athlon 2800+

MSI K8N FSR

1x512MB Twinmos

80GB Samsung 8MB Cache

Radeon 9600PRO

DVD-RW LG

Obudowa Codegena

Wichura Pentagrama

i jest 1850 zł...

@Xaz - posty można też kasować.

Edytowane przez grogi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon 2800+

MSI K8N FSR

1x512MB Twinmos

80GB Samsung 8MB Cache

Radeon 9600PRO

DVD-RW LG

Obudowa Codegena

Wichura Pentagrama

i jest 1850 zł...

@Xaz - posty można też kasować.

1438042[/snapback]

s754?? największy shit! Nie bawcie się w to, to pomyłka, kompletna beznadzieja, nie chcę nawet o tym słyszeć :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

s754 w sumie nie jest taki zły :P

Ja na nim proponuje Ci cos takiego:

Athlon 2800+ [i do niego ac freezer]

Microstar K8N Neo3-F albo Gigabyte GA-K8NE [mają pcie]

geforca 6600 na pcie, np Gigabyte

512 ram 400MHz Twinmoss

Dysk jakieś 80 GB

Buda Modecoma, zrezygnuj z codeshita!!

Nagrywara dvd LG GSA-4163B

i fdd, klawe i mysz we własnym zakresie :]

I powinno wyjść coś w okolicach 2000zł, zależy jakie tam ceny będziesz miał w swoim sklepie, z czasem będziesz mógł dokupić se ramu, zmienić zasilke i grafe, bo jak się już ożenisz ze swoją babką to Ty bedzięsz dalej tego kompa upgrejdował za własne pieniądze i wg. własnego widzimisie :lol: B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zalozeniu do gier powiadasz

wiec co tam robi x300 ???

wiec z mojej strony to

jedna kosc 512mb ,bo zaraz to bedzie minimum

co najmniej radeon x600pro

i plyta jakas normalna z pci-e ,nie wiem ile ten Gigabyte kosztuje ,ale JA bym bral Abita AX8

no i Samsung sata 80gb

wogole to do 2000pln da sie tylko cos sensownego na s754 zlozyc ,a i to nie do krecenia

1437935[/snapback]

Napisalem ze to nie bedzie do gier w zalozeniu dlatego X300. Czy 4 kosci pamieci po 256 nie beda dzialas w dualu? Nazwa mowi sama za siebie "Dual" ale gdzies na forum ktos pisal o 4 kosciach wlasnie. Jesli tak nie jest to oczywiscie 1x512 wezme bezwarunkowo. Nad plyta musze sie zastanowic. Mam czas do okolo 17 dzis a ja tak nie lubie pospiechu z kompami :) Dysk Samsung 80gb skoro polecacie.

nie no juz 3ci topik o tym samym założyłeś, nie mogłeś wszystkiego razem do kupy walnąć? :P

1438013[/snapback]

Chodzi mi o to ze bardzo mi sie spieszy jak napisalem wyzej. Z wiadomych wzgledow :) A zreszta te topiki nie sa o tym samym :wink:

Athlon 2800+

MSI K8N FSR

1x512MB Twinmos

80GB Samsung 8MB Cache

Radeon 9600PRO

DVD-RW LG

Obudowa Codegena

Wichura Pentagrama

i jest 1850 zł...

1438042[/snapback]

Nie chce 754 za bardzo. AMD ma rozwijac ta podstawke jeszcze max 1,5 roku. Na 939 dluzej pojade. Wkrotce ma wyjsc nowa podstawka wiec tym bardziej 754 pojdzie w zapomnienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmienilem nieco konfig. Aktualnie jest cos takiego. Ciagle slaba grafa bo to nie do gier:

Procesor: AMD Athlon 64 3000+ bulk (Socket 939) Winchester <- nie moge czekac na Venice niestety

Płyta głowna: Asus A8N-E nForce4 Ultra

Chłodzenie: Arctic Cooling Freezer 64

Pamięć: DDR 512MB PC-400 TwinMos CL 2.5 <- wiem wiem ale to oszczednosc, na czyms musze, athlon64 nie potrzebuje synchro jak moj Athlon XP

Grafika: Radeon X300 Asus EAX300 128 MB DVI + TV BOX (128-bit) <- wiem wiem ale na czyms musze zaoszczedzic, 200zl wiecej i jest GF 6600 ale to jest 200zl. Grafika dla niektorych to tylko do internetu i worda. Grafika do gier bedzie pozniej

Dysk: Samsung SpinPoint 80 GB SP0812C (7200) Serial ATA <- do 160GB tylko dolozyc trzeba 130zl ale znowu ta oszczednosc...

Obudowa: Modecom Step 207 czarny - 350W <- zasilke pozniej wymienie jak bede chcial krecic, na dzis starczy niestety

Nagrywarka: LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4163B retail black

Mysz optyczna, klawiatura, FDD - razem kolo 80zl

Calosc okolo 2350zl po cenach komputronika ktory jak wiadomo nie jest tani a w sklepie mozna sie targowac. Co sadzicie?

Edit:

Zmiana chlodzenia, thx Xaz

Edytowane przez CruX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zestaw co proponujesz jest całkiem fajny, oprócz teh grafy ofkoz :P

Nie wiem czemu się uparłeś przy tym pentagramie. AC Freezer jest cichszy chyba i wydajniejszy, a do tego tańszy B) Tu [ http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=119544 ] masz topic o nim, ale skoro masz czas tylko do 17 to raczej nie masz zbyt wiele czasu do namysłu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zestaw co proponujesz jest całkiem fajny, oprócz teh grafy ofkoz :P

Nie wiem czemu się uparłeś przy tym pentagramie. AC Freezer jest cichszy chyba i wydajniejszy, a do tego tańszy B) Tu [ 1438570[/snapback]

Juz zmienione chlodznie, patrz wyzej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie lepiej ci ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ci tańszą budę z allegro za 50zł i kupić lepszy zasilacz enermaxa jakiegoś za 135zł widziałem od zenfista do tego zamiast tych twinmosów które raczej nie będa na bh5 to wejś ADAta za 176zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tych twinmosów to se poczytajcie tu 1439809[/snapback]

Myslalem tez o Geil 512MB http://sklep.benchmark.pl/pelny_7133.html

Edit:

No juz nie wiem co brac. Jaka pamiec 512 za okolo 200zl dostepne w normlanym sklepie. Mase o tym tematow i jak zwykle rozbiezne zdania

Edytowane przez CruX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

s754?? największy shit! Nie bawcie się w to, to pomyłka, kompletna beznadzieja, nie chcę nawet o tym słyszeć :mur:

1438227[/snapback]

Beznadziejny to jesteś ty.. do tego jakiś chyba niedouczony podaj jakieś argumenty przeciwko s754? Poza sztandarowym-nieperspektywicznościa- tylko że to jest oficjalna platforma do laptopów AMD więc ma perspektywy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi