pain.exe Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) :mur: :mur: otoz tak sie składa ze mam jeszcze 40 sek zanim komp sie nie zrestartuje mam blastera format nie pomaga i antywirusy tez co mam robic help wiecej info podam pozniej ok mam jeszcze jakas minute zanim ten pieprzony komunikat nie wyskoczy ;) błagam nie usuwajcie tematu tweak jest ostatnią deska ratunku nie mam czasu i możliwości żeby poszukac na forum ;[ przydałby sie jakis konkretny link do szczepionki albo czegos w tym rodzaju (jesli istnieje takie cos :) ) wyskakuje bład LSA shell cos tam cos tam (nie wysyłaj....) i potem errorek ze lsass.exe nie ma czy tam uszkodzone jest i 1 minuta do restartu :/ co jest ? mks-y , nortony jakos nie pomagały :/ plz help jakis program jakis sposób kolo podał mi taką komende do wpisania w menu uruchom: shutdown -a ale i ona nie działa format nie pomogł wkurza mnie to ze ktos z sieci mase gówien ma na kompie i z tego powodu ten sam problem mamy wszyscy - te same viry i ten sam error tylko ze u niektorych format pomogł ... :mur: HELP Edytowane 10 Maja 2005 przez pain.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) o rany. dopiero jak wyskoczy komunikat to w uruchom wpisz cmd potem shutdown-a i mozesz go usuwac Edytowane 10 Maja 2005 przez BeerdMan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezker Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 jak formaty nie pomagają,to możliwe,że wirus siedzi w master boot recordzie-nagraj nowy0bootujesz sie z plyt xp wchodzisz do konsoli odzyskiwania i wpisujesz polecenie fixmbr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 w momencie gdy wyskoczy ci komunikat można przestawić zegar w windowsie np o godzine do tyłu i wtedy sie ma dużo czasu na zniszczenie dziadostwa. działa to na 100% bo sam sie o tym przekonałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 latka MS tool symanteca do wywalenia robala z systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) dzieki :) mam nadzieje że to koniec moich problemów zainstalowałem łatke i tego toola (chociaz nic nie wykrył :D ) i jak narazie spokój btw. wpisywałem te shutdown -a wtedy jak wyskoczył i tez nic - po restarcie było to samo edit <_< wlasnie wyskoczył :lol: a jednak latka nic nie pomogla dzieki BeerdMan jednak podziałało zapominałem o ''cmd'' :lol: tylko co z tym virem zrobic :/ Edytowane 11 Maja 2005 przez pain.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Dlaczego nie pobierzesz wszystkich aktualizacji z witryny windows update. System + wszystkie laty = 0 problemów. A co do odliczania minutki to wystarczy przestawic zegar systemowy godzinke do tylu i juz mamy troche wiecej czasu na instalacje latek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 wiec moze to nie blaster, tylko Sasser... latka MS tool do usuwania a jesli i to nie pomoze - wez no chlopie uzyj jakiegos antywira. te robale to zabytki i tylko przez twoja ignorancje mogles sie nimi zarazic(pewnie zero firewalla, antyvira itp. a o windowsupdate to ze slyszenia tylko wiesz...) ANTYVIR ONLINE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) bueh antywira powiadasz wiekszosc z nich zjada zasoby systemu i nic nie robią firewalla poniekad mam ale on i tak nic nie zmienia linka do mks'a nie potrzebuje wiele razy korzystałem - dobry, ale nie usuwa wszystkiego i na zawsze z tym sobie tez nie poradził odezwe sie wieczorem kiedy zainstaluje tą łatke i zapomniałbym - dzieki za pomoc Edytowane 11 Maja 2005 przez pain.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 To zle ze nie masz antywira. Ja mam firewalla i antywira cały czas aktywnego, i powiem Ci ze juz dłuuuugo nie miałem zadnego wirusa, mam luz psychiczny hehe! I wcale nie zamula komputera, sprawdzałem z róznymi benchmarkami! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 powiem tak: od paru ladnych lat nawet nie myslalem zeby instalowac antyvira. wszystko zmienilo sie od momentu podlaczenia do netu na stale. zagoscil u mnie odrebny windows(2000), uzywany tylko do netu. przetestowalem na nim kilka antyvirow - i dla mnie najodpowiedzniejszy okazal sie NOD32. naprawde w niewielkim stopniu obciaza system a gwarantuje bezpieczenstwo na wyzszym poziomie. do tego jeszcze firewall(zonealarm. lookalem tez kerio i outposta) i w zasadzie robale omijaja mnie szerokim lukiem. w ten sposob bedac w necie nie narazam sie na infekcje, a gram na innym windowsie - najwydajniej, bo bez zadnych dodatkowych progsow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...