Marek (ElFi) Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Witam wszystkich UD-owców. Przypadkiem trafiłem na to forum i chciałem wszystkich pozdrowić. Kim jestem - odgadniecie bez trudu. Cieszę się, że tamat jest ciągle żywy - ja nie działam już od prawie dwóch lat - niestety mam inne obowiązki, ale ponad półtora roku życia oddałem na rzecz UD. W wolnym czasie podam Wam kilka pożytecznych rad odnośnie UD (np: jak uzyskać możliwie najwięcej punktów). Marek Jasiński P.S. Używał ktoś kiedyś UD Selectora?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Wow, Elfi we własnej osobie :wink: Póki co nastukałem dla team'u Tweak.pl około 1.080.000 punktów i liczę nadal. Punkty punktami najważniejsze żeby nasza praca nie poszła na marne i powstało dzięki niej coś pożytecznego. Pozdrowienia PS. Nie słyszałem o metodach zdobywania więcej punktów poza odpalaniem UD na maszynach dwuprocesorowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Witam wszystkich UD-owców. Przypadkiem trafiłem na to forum i chciałem wszystkich pozdrowić. Kim jestem - odgadniecie bez trudu. Cieszę się, że tamat jest ciągle żywy - ja nie działam już od prawie dwóch lat - niestety mam inne obowiązki, ale ponad półtora roku życia oddałem na rzecz UD. W wolnym czasie podam Wam kilka pożytecznych rad odnośnie UD (np: jak uzyskać możliwie najwięcej punktów). Marek Jasiński P.S. Używał ktoś kiedyś UD Selectora?? 1438656[/snapback] To on... 8-O 8-O Ja tez licze, ale mało kompów mam podpiętych... jedyne na co wpadłem to zablokowanie jakiegos IP i teraz caly czas dostaje 100pkt za siec... teraz mam cos ~1.350.000pkt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 No witam, mi niedługo stuknie 4.000.000 . Cinos - o co chodzi z tym blokowaiem IP ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 No witam, mi niedługo stuknie 4.000.000 . Cinos - o co chodzi z tym blokowaiem IP ? 1469255[/snapback] UD pinguje chyba swoj serwer jak nie ma pingu lub jest niski to jest 100 za siec ja zablokowalem to IP na firewallu i nonstop dostaje 100pkt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Cinos a jakie konkretne IP zablokowałeś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Cinos a jakie konkretne IP zablokowałeś ? 1490066[/snapback] 63.149.157.127 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek (ElFi) Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Liczymy na czym się da, a wysyłamy na najsilniejszej maszynie - zawsze więcej punktów będzie;) Pozdrawiam! Marek (ElFi) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 (edytowane) ElFi, zastanawiam się nad zainstalowaniem UD Selectora. Mam w tej chwili u mnie w firmie ok 130 komputerów, które liczą UD. Mam kilka pytań, będę wdzięczny za podpowiedzi. - Czy da się zrobić tak, żeby work unity były składowane na moim kompie, a cała reszta w firmie, będzie sobie pobierać wolne WU z mojego kompa, przeliczać i oddawać wyniki nie bezpośrednio na serwer UD tylko na mój komp? - Czy da się jakoś zamaskować działanie UD Selectora, żeby był zupełnie niewidoczny dla użytkowników ? W tej chwili mam UD odpalane jako zaplanowane zadanie na każdym z kompów. Dzięki temu nie mam ikonki w trayu ani żadnych komunikatów. Jedynym miejscem gdzie widać UD jest Menedżer Zadań. - Czy da się wyłączyć sygnały dzwiękowe z UD Selectora? Właśnie zabieram się do testowania Selectora... Edytowane 2 Lipca 2005 przez JB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 No to na pytanie 3 odpowiedź znalazłem dość szybko. Jest możliwość wyłączenia dźwięku w opcjach. Zacząłem trochę testować, ale coś mi nie pasuje. Przenosiłem próbki z UD Monitora i UD Selector dziwnie się zachowuje. Nie zawsze pokazuje że agent jest w użyciu, a raz wywalił mi agenta na czerwono, co oznacza podobno, że jest zepsuty. UD monitor radzi sobie z tą próbką bez problemu. Testuję dalej, będę pisał o postępach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@ger Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 No to na pytanie 3 odpowiedź znalazłem dość szybko. Jest możliwość wyłączenia dźwięku w opcjach. Zacząłem trochę testować, ale coś mi nie pasuje. Przenosiłem próbki z UD Monitora i UD Selector dziwnie się zachowuje. Nie zawsze pokazuje że agent jest w użyciu, a raz wywalił mi agenta na czerwono, co oznacza podobno, że jest zepsuty. UD monitor radzi sobie z tą próbką bez problemu. Testuję dalej, będę pisał o postępach. i jak postepy ? doszedles do czegos? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 i jak postepy ? doszedles do czegos? Dałem sobie spokój z UD Selectorem. Idea jest fajna - dostajesz za każdą próbkę ilość punktów jak dla najlepszego liczącego kompa, ale sam program się trochę dziwnie zachowywał i dałe msobie spokój - za dużo roboty przy 150 komputerach liczących. Pewnie mógłbym uzyskać jakieś 50K punktów dziennie zamiast 30K ale nie mam za bardzo czasu na te zabawy. każdy komp liczy sobie sam i sam wysyła. BTW już niedługo przegonię pana prezesa w ilości czasu procesora, jeszcze tylko trzy lata ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 No i stało się ... przegoniłem prezesa w czasie liczenia. Jeszcze tylko w punktach mi trochę brakuje, ale rożnica się zmniejsza o jakieś 160 K punktów na tydzien :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...