Skocz do zawartości
Marek (ElFi)

[ud] Pozdrowienie Dla Liczących Od Samego Prezesa!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich UD-owców.

Przypadkiem trafiłem na to forum i chciałem wszystkich pozdrowić.

Kim jestem - odgadniecie bez trudu.

Cieszę się, że tamat jest ciągle żywy - ja nie działam już od prawie dwóch lat - niestety mam inne obowiązki, ale ponad półtora roku życia oddałem na rzecz UD.

W wolnym czasie podam Wam kilka pożytecznych rad odnośnie UD (np: jak uzyskać możliwie najwięcej punktów).

Marek Jasiński

P.S. Używał ktoś kiedyś UD Selectora??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow, Elfi we własnej osobie :wink:

Póki co nastukałem dla team'u Tweak.pl około 1.080.000 punktów i liczę nadal.

Punkty punktami najważniejsze żeby nasza praca nie poszła na marne i powstało dzięki niej coś pożytecznego.

Pozdrowienia

PS. Nie słyszałem o metodach zdobywania więcej punktów poza odpalaniem UD na maszynach dwuprocesorowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich UD-owców.

Przypadkiem trafiłem na to forum i chciałem wszystkich pozdrowić.

Kim jestem - odgadniecie bez trudu.

Cieszę się, że tamat jest ciągle żywy - ja nie działam już od prawie dwóch lat - niestety mam inne obowiązki, ale ponad półtora roku życia oddałem na rzecz UD.

W wolnym czasie podam Wam kilka pożytecznych rad odnośnie UD (np: jak uzyskać możliwie najwięcej punktów).

Marek Jasiński

P.S. Używał ktoś kiedyś UD Selectora??

1438656[/snapback]

To on... 8-O 8-O

Ja tez licze, ale mało kompów mam podpiętych...

jedyne na co wpadłem to zablokowanie jakiegos IP i teraz caly czas dostaje 100pkt za siec...

teraz mam cos ~1.350.000pkt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No witam,

mi niedługo stuknie 4.000.000 .

Cinos - o co chodzi z tym blokowaiem IP ?

1469255[/snapback]

UD pinguje chyba swoj serwer

jak nie ma pingu lub jest niski to jest 100 za siec

ja zablokowalem to IP na firewallu i nonstop dostaje 100pkt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ElFi,

zastanawiam się nad zainstalowaniem UD Selectora.

Mam w tej chwili u mnie w firmie ok 130 komputerów, które liczą UD.

Mam kilka pytań, będę wdzięczny za podpowiedzi.

- Czy da się zrobić tak, żeby work unity były składowane na moim kompie, a cała reszta w firmie, będzie sobie pobierać wolne WU z mojego kompa, przeliczać i oddawać wyniki nie bezpośrednio na serwer UD tylko na mój komp?

- Czy da się jakoś zamaskować działanie UD Selectora, żeby był zupełnie niewidoczny dla użytkowników ?

W tej chwili mam UD odpalane jako zaplanowane zadanie na każdym z kompów. Dzięki temu nie mam ikonki w trayu ani żadnych komunikatów. Jedynym miejscem gdzie widać UD jest Menedżer Zadań.

- Czy da się wyłączyć sygnały dzwiękowe z UD Selectora?

Właśnie zabieram się do testowania Selectora...

Edytowane przez JB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to na pytanie 3 odpowiedź znalazłem dość szybko. Jest możliwość wyłączenia dźwięku w opcjach.

Zacząłem trochę testować, ale coś mi nie pasuje. Przenosiłem próbki z UD Monitora i UD Selector dziwnie się zachowuje.

Nie zawsze pokazuje że agent jest w użyciu, a raz wywalił mi agenta na czerwono, co oznacza podobno, że jest zepsuty. UD monitor radzi sobie z tą próbką bez problemu.

Testuję dalej, będę pisał o postępach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to na pytanie 3 odpowiedź znalazłem dość szybko. Jest możliwość wyłączenia dźwięku w opcjach.

Zacząłem trochę testować, ale coś mi nie pasuje. Przenosiłem próbki z UD Monitora i UD Selector dziwnie się zachowuje.

Nie zawsze pokazuje że agent jest w użyciu, a raz wywalił mi agenta na czerwono, co oznacza podobno, że jest zepsuty. UD monitor radzi sobie z tą próbką bez problemu.

Testuję dalej, będę pisał o postępach.

i jak postepy ?

doszedles do czegos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jak postepy ?

doszedles do czegos?

Dałem sobie spokój z UD Selectorem. Idea jest fajna - dostajesz za każdą próbkę ilość punktów jak dla najlepszego liczącego kompa, ale sam program się trochę dziwnie zachowywał i dałe msobie spokój - za dużo roboty przy 150 komputerach liczących. Pewnie mógłbym uzyskać jakieś 50K punktów dziennie zamiast 30K ale nie mam za bardzo czasu na te zabawy. każdy komp liczy sobie sam i sam wysyła.

BTW już niedługo przegonię pana prezesa w ilości czasu procesora, jeszcze tylko trzy lata ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...