Skocz do zawartości
tatutek

Problem Z Dostępem Do Internetu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem.Drugi komp nie chce się połączyć z internetem.

Mam chello.Dziwne jest to ,że na kompie który nie chce sie łączyć wszystkie poprawki do windy sie ściągają.

Tylko jak otwieram Explorera to nie moze sie połączyć.Dzielenie łacza jest przez pierwszy komp który ma 2 sieciówki.Było mwszystko dobrze skonfigurowane bo działało.Jakies dwa dni temu przestało.

POMOCY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie bedzie tzn. że musisz poprawnie skonfigurować udostępnianie... może coś sie skaszaniło, pusc pinga na IP kompa udostepniającego, jesli nie odpowie to może coś z kablem, albo sieciówką, może masz na grzebane w firewallu na tym kompie... ogólnie przejrzyj konfigurację obu kompów. jesli to winxp na obu to zapuść ipconfig /all i zobacz czy wszystko jest poustawiane jak trzeba.... no opcji jest wiele...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie bedzie tzn. że musisz poprawnie skonfigurować udostępnianie... może coś sie skaszaniło, pusc pinga na IP kompa udostepniającego, jesli nie odpowie to może coś z kablem, albo sieciówką, może masz na grzebane w firewallu na tym kompie... ogólnie przejrzyj konfigurację obu kompów. jesli to winxp na obu to zapuść ipconfig /all i zobacz czy wszystko jest poustawiane jak trzeba.... no opcji jest wiele...

1438813[/snapback]

Ok dzieki wielkie

spróbuje

jakby co to sie odezwe znowu

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. Wlasnie szukam odpowiedzi na takie samo zjawisko. Jeden komp1 dwie karty sieciowe: jedna do sieci lokalnej(i internetu) druga do kompa2 w moim pokoju. Komp1 udostepnia polaczenie dla komp2. Gdzies kolo 18 maja komp2 przestal logowac sie na gg i na strony banku. Inne strony uruchamiaja sie bez problemu. Czy to jakas epidemia? Czy moze sie połapali w mojej sieci ze w bambuko ich robie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. Wlasnie szukam odpowiedzi na takie samo zjawisko. Jeden komp1 dwie karty sieciowe: jedna do sieci lokalnej(i internetu) druga do kompa2 w moim pokoju. Komp1 udostepnia polaczenie dla komp2. Gdzies kolo 18 maja komp2 przestal logowac sie na gg i na strony banku. Inne strony uruchamiaja sie bez problemu. Czy to jakas epidemia? Czy moze sie połapali w mojej sieci ze w bambuko ich robie :]

1459301[/snapback]

Witam

Przeinstaluj system i wyłącz wszystkie blokady tzn.sp2 i norton

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haaa chodzi o to, że format już był ale tylko na jednym kompie (serwer). Na drugim narazie nie mialem czasu. Dzisiaj bedę w posiadaniu laptopa to na nim potestuje (zamiast komp2). A sp2 bylo już dawno temu zainstalowane i nierobiło problemów. Ale czy możliwe jest coś takiego, że wykryto komp2 (nielegalnie podłączony) i zablokowano pewne manewry w necie? Z innej strony znowu dlaczego tylko gg no i stronka inteligo z logowaniem nie ładuje się:/ Firewall systemowy wyłączony, a nortona nawet mi się niechciało jeszcze instalować.

dzięki za szybką odpowiedź

pozdrawiam

Edytowane przez szteter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym portem 443 to dziwna sprawa, może ktoś sie z tym jeszcze spotkał, ale u mnie też na jednym kompie tak sie działo, że nie chodziły komunikatory ani https, pomagał restart firewalla na serwerze i wszystko wracało do normy... co do admina to jak bedZie chciał to sie połapie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety z laptopem to samo. W takim razie przychylam sie do Twojej morion diagnozy. Tak to jakoś wyglada. Bo raczej u mnie nic się nie wydarzyło tamtej nocy. A rano już była padaka. Teraz pozostaje mi tylko liczyć na restart serwa :angry: Tylko kiedy to bedzie :blink: A to, że jakby chcieli to by wykryli to wiem. Tylko, że leniwi są i jak od października nie udało im się jeszcze mnie ścignąć to może jeszcze jeden miesiąc się uda :wink: sesja i wakacje B) Dzieki za pomoc. Aha a może znasz jakiś pomysł na przyśpieszenie restarta? Jakieś może ... zażalenie grupowe musi wpłynać? hehe Aha i jeszcze jedno: straszne zwolnienie przy ściaganiu przez lana.

pozdrawiam

Edytowane przez szteter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi