luki_pc Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Mam DSL i siec na kilka komputerkow. Wszystko stoi na Dlinku DI-804HV Fajny sprzecik i super sie obsluguje. Chcialbym wiedziec jakie porty nalezy pozostawic dla typowego uzytkownika WWW Poczty (IMAP POP3) GG (chyba ze o cazym zapomnialem, zeby nie bylo niespodzianek w codziennym uzytkowaniu.). Wiem ze sa rozpiski w internecie portow ale niebardzo mozna cos wywnioskowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 21, 25, 53, 80, 110, 443 i moze jeszcze kilka, np dla p2p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 bez p2p. wystarczy ze ja mam :) a te porty to wystarcza do przegladanie wszystkich stron ?? szyfrowane lacz itp. a gg na jakim porcie chodzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 no strony to z reguły przeglada sie na porcie 80 ;) https na porcie 443, na tym też działa gg i jeszcze na jakimś, ale nie pamietam... doszukaj na stronach gadulca, co do szyfrowania to możesz dodać ssh na 22... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...