Gość Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Koniec OT panowie :-P Mimo pierwszych dni w LO znalazłem czas na złożenie układu Napełnianie strzykawką zajęło trochę czasu, ale nie jest to takie trudne. Jak na brak wprawy dość sprawnie udało mi się napełnić i odpowietrzyć układ. Pompka rzeczywiście jest cichutka. Z 20 cm wogóle jej nie słychać. Nie mogę powiedzieć nic o przepływie. Mój układ jest wyjątkowo prosty (jeden blok i chłodniczka 1x120), więc woda płynie dość szybko. Jestem bardzo zadowolony i myślę, że nie ma teraz na rynku innej pompki w tej cenie, która pozwoliłaby skonstruować wydajne, ciche i bezproblemowe chłodzenie wodą. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam35 Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Coś temat ucichł :blink: .Miał być test a tu cisza prawie od tygodnia. @mariush190 napisz czy mozna jeszcze liczyć na jakis test,a jak tak to kiedy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 ta recka na ocetimes to jakas porazka :D silnik "elektroniczny kulkowy" :D a ja myslalem ze silniki sa elektryczne.. pozatym "inwenter który przetwarza prąd z 230V na 12V" chyba na odwrot raczej? :] kiedy bedzie porzadna recka z testami przeplywu itp? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 MA KTOS UZYCZYC PRZEPŁYWOMIERZ ?? ?? ?? Na allegro chyba zostałem oszukany, bo tyle czasu a go dalej nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GruX Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) sprawa wygląda tak: części składowe przepływomierza są :D teraz tylko czekam aż mariush ruszy dupę do casto po redukcje 3/4" na 3/8", bo ja chory:D Ponad to, czy ktoś próbował już regulować napięcie tej pompce ?? P.S. Czy osoba posiadając możliwość zmiany loginu mogła by zmienić ten login na GruX ?? Byłbym wdzięczny :D Edytowane 17 Września 2006 przez [GRUBY] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Co to się dzieje? Recenzji z pomiarami przeplywu nie ma, mariush190 sprzedaje pompkę... Czyżby wyszło tak tragicznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Z tego co wywnioskowałem z PW , mariush190 miał wraz z kolegą dzisiaj wziąć się do pracy. Miejmy nadzieję , że recka jutro będzie gotowa. Pompkę sprzedaje bo zapewne chciał ją użyć tylko do pracy :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 ja myśle, że z ich zapałem to recka bedzie za dwa tygodnie :D albo zobaczymy cos pokroju tej na ocetimes.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) Z tego co wywnioskowałem z PW , mariush190 miał wraz z kolegą dzisiaj wziąć się do pracy. Miejmy nadzieję , że recka jutro będzie gotowa. Pompkę sprzedaje bo zapewne chciał ją użyć tylko do pracy :) Pozdro Gdyby [GRUBY] nie poszedł do szkoły dla kujonów to recka byłaby wczoraj zrobiona. Ale grzeczne dziecko postanowił przesiedziec cały weekend nad lekcjami zadanymi na ponmiedziałek. Sam go atakowałem, bo chciałem zeby recka była skonczona wczoraj. PS.Sprzedaje, bo nie pociagnie dwuch chłodnic i trzech bloków :/ Edytowane 25 Września 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) Gdyby [GRUBY] nie poszedł do szkoły dla kujonów to recka byłaby wczoraj zrobiona. Ale grzeczne dziecko postanowił przesiedziec cały weekend nad lekcjami zadanymi na ponmiedziałek. Sam go atakowałem, bo chciałem zeby recka była skonczona wczoraj. PS. Sprzedaje, bo nie pociagnie dwuch chłodnic i trzech bloków :/ to masz jakies lewwe te chlodnice lub wystawione za okno chyba... u mnie ciagnie 3 bloki, freezera 1 i freezera 3 (ech ten Oblivion! ;)) + rev5,25 :P Peace :D Edytowane 25 Września 2006 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Gdyby [GRUBY] nie poszedł do szkoły dla kujonów to recka byłaby wczoraj zrobiona. Ale grzeczne dziecko postanowił przesiedziec cały weekend nad lekcjami zadanymi na ponmiedziałek. Sam go atakowałem, bo chciałem zeby recka była skonczona wczoraj. PS.Sprzedaje, bo nie pociagnie dwuch chłodnic i trzech bloków :/ smiech z ciebie, ze poprostu........ :lol: nie moge [; nie umiesz bez niego zrobic testu? btw tobie tez przydaloby sie troche pouczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GruX Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Ogólnie sprawa wygląda tak: mailem czas w sobotę, to on musiał jechać do kuzyna, a jak nie mam czasu to on mnie atakuję :/ Ogólnie z tego co sie zdążyłem pobawić pompeczką, chodzi zajebiście cicho :D Myślę ze w piątek wreszcie ja przetestujemy :D Atakujcie mariusha, mu to dobrze robi :P Wczoraj juz ja chciał brać ode mnie i foty robić :P Edytowane 26 Września 2006 przez [GRUBY] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Może się dogadacie i zrobicie tą recenzje ? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GruX Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Dogadamy, to jest po prostu ewidentny brak czasu :/ początek liceum........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 problem tkwi w tym, ze jak wrociłem od kuzyna, to była godzina 17. I mozna było smiało jeszcze recke zrobic, ale mu sie nie chciału d. ruszyc. Teraz juz zero tłumaczenia na forum. Dogadamy sie prywatnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Dogadaliście się :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Będe składał sobie WC i mam jedno pytanie która pompa bedzie lepsza ta o której mowa czy atman 305@inline? Zestaw prawdopodobnie to: laser prison pro na procka , cooltek ekstream dual czy extream zapomniałem jak sie pisze i do tego jakis rezik potem rozbudowa o gpu i nb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Będe składał sobie WC i mam jedno pytanie która pompa bedzie lepsza ta o której mowa czy atman 305@inline? Zestaw prawdopodobnie to: laser prison pro na procka , cooltek ekstream dual czy extream zapomniałem jak sie pisze i do tego jakis rezik potem rozbudowa o gpu i nb. masz porownanie miedzy: glosna, przrabiana (bez gwarancji) pompa, ktora nie jest za fajna... bo jest na 230~ czyli dodatkowy przewod poza kompem a cicha (BARDZO CICHA), z pojemnikiem odpowietrzajacym, ciagnaca 3 bloki i chlodnice 3x120mm oraz co chyba najwazniejsze... 12v = czyli startuje z kompem i miesci sie inside bez problemu... wybor nalezy do Ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 właśnie zależy mi na tym zeby ciągneła 3 bloki i chłodnicę 2x120mm wiec chyba coolriver a czy mozna napełnić cały WC za pomocą tego rezika wbudowanego w nią? weże 8/10 beda do niej pasować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 właśnie zależy mi na tym zeby ciągneła 3 bloki i chłodnicę 2x120mm wiec chyba coolriver a czy mozna napełnić cały WC za pomocą tego rezika wbudowanego w nią? jest to do zrobienia tylko dlugo to trwa... imo szybciej rpzez rez lub trojnik i AirTrapa weże 8/10 beda do niej pasować? tak, oto dowod: http://www.realitynet.pl/articles/V_zjazd_...a/vzjazd001.jpg siedzi sobie w ukladziku na 8/10 inno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 ale wydajność tylko 280l/h jakos mnie to nie przekonuje... napewno radzi sobie z 3 blokami i 3x120? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 napewno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 ale wydajność tylko 280l/h jakos mnie to nie przekonuje... napewno radzi sobie z 3 blokami i 3x120? hmmm jesli sobei nie radzi to ja mam magie a nie kompa ;) dokladnie: Frost3Duo, F2g, F2n, rez 5,25 easy, chlodnica freezer3 oraz freezer1... i kurde woda plynie a komp dziala.... jak dobrze zauawzyles przeplyw nie jest OGROMNY... wiec jaki wniosek skoro dziala? do napedzenia ukladu chlodzenia ciecza NIE TRZEBA WYDAJNOSCI NA POZIOMIE 2000L/H !!!! zawsze! mozesz kupic i oddac w ciagu 10 dni... takie Twoje prawo jako klienta kupujacego via internet... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 gdzieś w tym wątku czytałem że żeby odpowietrzyć WC przez ten rezik w pompce musi ona byc w najwyzszej cześci układu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 To znaczy, że ktoś się pomylił, można odpowietrzyć nawet gdy jest w najniższym miejscy w układzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 samhain mam pytanie. Jak [/b]mariush190 nie zrobi recenzji to czy można liczyć na twoją obiektywaną (:D) recenzje ? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 samhain mam pytanie. Jak [/b]mariush190 nie zrobi recenzji to czy można liczyć na twoją obiektywaną (:D) recenzje ? Pozdro hmmm ja moge pisac... tylko kto uzna to za realne a co najwazniejsze obiektywne? watpie zeby oprocz osob ktore mnie znaja... mam, uzywam, polecam... kilka komentow w sklepie w produkcie jest na temat pompy sadze, ze one oddaja idealnie co to za sprzet... dodatkowo cytat jednego klienta, ktory wymienil takie popularne pompy na L na Coolrivera: "po przesiadce z lainga nie moge sie nacieszyc [...] gdyby byla mocniejsza ;P [...] a najlepsze jest to, ze w tej cenie zamiast lainga moge miec 2 coolriverki [...]" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Ktoś z forum posiada jeszcze Coolrivera ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Chodzi o Lainga DDC (z normalnej/zwalonej) serii, CWU czy D5? Dopiero teraz zauważyłem możliwość komentowania produktów w sklepie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 chodzilo o serie zwalona, ale przed tym jak zaczela pierdziec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...