wawroch Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Zgadza sie róznia sie moca i wygladem ;p wyglad rózny mają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwabek Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 16 października, a dalej nie ma recenzji i testów... ZENADA panowie (a moze raczej chłopcy, takie podejście to wstyd i niestety porywanie się z motyką na słońce!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 pompy dostepne... serdecznie zapraszam... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRID3 Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 pompy dostepne... serdecznie zapraszam... ;) sam wysyłaj wysylaj bo sie niemoge doczekać wkońcu nastanie cisza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 sam wysyłaj wysylaj bo sie niemoge doczekać wkońcu nastanie cisza :) spox juz spakowane i jedzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberM Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 potrzebuje dobrej cichej i nie drogiej pompki (2 bolki, cooltek exstream dual), ktora wybrać: hydor L-20 II Coolriver rev2 czy cos innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Coolriver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Sam pompki są dostępne od ręki? :-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Sam pompki są dostępne od ręki? :-> tak, w srode byla dostawa jak obiecalem tak robie ;P prawie jak PiS :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Prawie... robi wielka roznice :] jak Ty cos obiecasz to jest lub bedzie, a jak PiS to.... gdzie sa obiecane mieszkania? :) Ja tylko czekam na niklowane bloczki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Prawie... robi wielka roznice :] jak Ty cos obiecasz to jest lub bedzie, a jak PiS to.... gdzie sa obiecane mieszkania? :) Ja tylko czekam na niklowane bloczki :D wiesz to jest jak z tym bezdomnym... on sie schowal w tych mieszkaniach co je PiS wybudowal... oet co do bloczkow, wkrotce beda u nas w ofercie... wczesniej w Angeli, moze paru innych sklepach... ich takze mozecie meczyc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) kiedy w koncu ten test pompki .... nie wiem samhain czy ty wyslales ten testowy egzemplarz ze free , czy poprostu normalnie ktos od ciebie to kupil i chcial sam od siebie zrobic te testy -jezeli to ten 1 przypadek to brak mi slow .. czekam na testy wlasnie przed zakupem tej pompki i do czekac sie nie moge... zreszta ta pompka juz dawno temu wyladowala na allegro ,pewnie tylko do testow miala byc i na sprzedaz ...ehhh co za ludzie Edytowane 22 Października 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 kiedy w koncu ten test pompki .... nie wiem samhain czy ty wyslales ten testowy egzemplarz ze free , czy poprostu normalnie ktos od ciebie to kupil i chcial sam od siebie zrobic te testy -jezeli to ten 1 przypadek to brak mi slow .. czekam na testy wlasnie przed zakupem tej pompki i do czekac sie nie moge... zreszta ta pompka juz dawno temu wyladowala na allegro ,pewnie tylko do testow miala byc i na sprzedaz ...ehhh co za ludzie a ja powiem w swoim stylu... WKROTCE... nawet szybciej niz sie spodziewacie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) @robot: bierz w ciemno... tez nie wierzylem ze ona jest taka cicha dopuki Sam na zjezdzie nie powiedzial: "przyloz ucho i posłuchaj jaka ona jest glosna" sek w tym ze nic nie slyszalem.... ;) A jesli chodzi o wydajnosc, to sa ludzie na tym forum co im ciagnie 3 bloki i 2 chlodnice... czego chciec wiecej? @Sam: wkrotce jest juz nudne - napisz poprostu taka adnotacje w sigu: "Jak czekasz na cos co ma sie pojawic w RN, bedzie to wkrotce" :) Edytowane 22 Października 2006 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Sam jutro będziesz mógł spakować moją :wink: Postaram się zrobić fachową recenzję coolriver'a (na jakim serwisie mogę zamieścić to?). Zobaczymy czy "czarny koń" pociągnie 4 bloczki, rez + 2 chłodnice :wink: Będzie nagrywanie odgłosu na czuły mikrofon, pomiar temperatury wody z włączoną i wyłączoną pompką. Niestety nie zmierzę przepływu, bo nie mam jak :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Sam jutro będziesz mógł spakować moją :wink: Postaram się zrobić fachową recenzję coolriver'a (na jakim serwisie mogę zamieścić to?). Zobaczymy czy "czarny koń" pociągnie 4 bloczki, rez + 2 chłodnice :wink: Będzie nagrywanie odgłosu na czuły mikrofon, pomiar temperatury wody z włączoną i wyłączoną pompką. Niestety nie zmierzę przepływu, bo nie mam jak :lol: jesli zlozysz zamowionko w sklepie t ospakuje i wysle... ;) a co do tego ukladu... no sam jestem ciekaw... nie powinno byc problemu jesli nie ma 2m roznicy w ukladzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Jak jutro złożę zamówienie do 15.00 to zostanie bloczek wysłany jeszcze tego dnia (poniedziałek)? :) Jeśli tak to masz to jutro na bank zamawiam :] Będzie to układ "testowy". W realu planuję układ z 3 blokami, 2 chłodnicami i rezikiem z MCS w Chieftec Big Tower, ale jak testy to iść na całość :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=215529 Krótka relacja z uzytkowania, tak jak samhain obiecal :) mysle ze zwiezle zostalo opisane wszystko co to powinno byc. Zadnego lania wody :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Jak jutro złożę zamówienie do 15.00 to zostanie bloczek wysłany jeszcze tego dnia (poniedziałek)? :) Jeśli tak to masz to jutro na bank zamawiam :] Będzie to układ "testowy". W realu planuję układ z 3 blokami, 2 chłodnicami i rezikiem z MCS w Chieftec Big Tower, ale jak testy to iść na całość :] hmmm myslalem ze mowa o pompie no ale... ;) spox, jesli pobranie to tak, jesli przelew to screen z banku poprosze i wysylamy... mozesz nawet i do 19 skladac... wyslamy tego samego dnia ;) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=215529 Krótka relacja z uzytkowania, tak jak samhain obiecal :) mysle ze zwiezle zostalo opisane wszystko co to powinno byc. Zadnego lania wody :) nie mow ze testowales na sucho? :lol: :lol: thx za recke ;) napisz jeszcze jak z temperaturami i jaki masz uklad by niedowiarkowie wiedzieli ze to nei bylo testowane na stole ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Ale byk :lol: bloczek tfe tfu puf, chodziło o pompke :wink: Będzie pobranie :wink: Coolriver nadchodzę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Właśnie dostałem paczkę z pompką (poczta polska piorytetowa za pobraniem). Jedno przyznam - pompka zapakowana pancernie w ogromną ilość folii bombelkowej :wink: + ekspresowa wysyłka (na drugi dzień towar był u mnie) :D Póki co mogę powiedzieć - pompka wygląda porządniej, solidniej od starej wersji. Po pierwsze jest ładniejsza, wymiary bardziej kompaktowe i elegancki kolor :) Wykonanie pierwsza klasa. Podoba mi się patent z przejściówkami na 8/10 oraz 10/12. W przypadku pierwszej dostajemy specjalne złączki na kawałku węża 10/12. Natomiast wąż 10/12 bezpośrednio montujemy na czarnych króćcach pompki. Zdjęcia będą najprawdopodobniej we czwartek, natomiast cała recenzja zostanie opublikowana do niedzieli. Możliwe, że wieczorem spróbuję podpiąć ją do układu, aczkolwiek dopiero w piątek będę miał rezerwuar, więc testy muszą poczekać. Może ktoś ma pomysł jak zmierzyć przepływ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 pompuj ciecz przez minute do jakiegoś pojemnika, i zobacz ile pompka ci przepompowała tejże cieczy... następnie razy 60 i masz przepływ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 pompuj ciecz przez minute do jakiegoś pojemnika, i zobacz ile pompka ci przepompowała tejże cieczy... następnie razy 60 i masz przepływ ;) Pomysl moze byc ale male zastrzezenie nie przez minute tylko duzo dluzej. Co najmniej 5 minut. Mozna zrobic inaczej wiadro np 10l pelna i czas wypompowania takiej ilosci wody. Bylaby to chyba lepsza opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) Może nie najgorszy pomysł :wink: W każdym razie recenzja będzie w niedziele na 100%. Póki co odebrałem rezerwuar :D podłączyłbym układ, ale nie mam procesora i nie zapowiada się bym miał go prędko, więc testy będą bez komputera :lol: EDIT 29.10 Artykuł jest już napisany, czeka na opublikowanie przez Admina PMC... Edytowane 29 Października 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 http://pimpmycase.pl/readarticle.php?article_id=85 Zapraszam, mogę wrzucić fotki "konfiguracji testowej" na forum, gdyż średnio nadawały się na artykuł. Będzie oczywiście update! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Fajni że pokazał się test tej pompy :) Tylko te karteczki a4 są ble :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Fotki będą poprawione :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 http://pimpmycase.pl/readarticle.php?article_id=85 Zapraszam, mogę wrzucić fotki "konfiguracji testowej" na forum, gdyż średnio nadawały się na artykuł. Będzie oczywiście update! "Nagrzewnica z Łady by kszonek" -> czuje sie zaszczycony :D pamietam jak ja lutowalem w warunkach polowych, ale jak widac przetrwala duzo :D kadecik żźyje jeszcze tez i a sie dobrze ;] calkiem cakiem ta recka, ale pierwszw polsce nie jest......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Pierwszą ryba dał, ale puszczał ją na "sucho" A Łada jest świetna :D Tylko zaczęło od dołu trochę farby z szpachlą odchodzić, będę musiał to poprawić, ale wykonanie pierwsza klasa :D no i nabyłem ją za "darmo" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Pierwszą ryba dał, ale puszczał ją na "sucho" A Łada jest świetna :D Tylko zaczęło od dołu trochę farby z szpachlą odchodzić, będę musiał to poprawić, ale wykonanie pierwsza klasa :D no i nabyłem ją za "darmo" :wink: na sucho i nie na sucho, poza kompem pracowala moze z godzinke ;) a to jak radzi sobie w porownaniu z innymi pompkami, dopisalem na prosbe Samhaina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...